Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Passing game και κατοχή, δύο μεγάλες αρετές του Ολυμπιακού

Passing game και κατοχή, δύο μεγάλες αρετές του Ολυμπιακού
Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019 - 15:37

Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα, η οποία αρέσκεται στο να παίζει ποδόσφαιρο. Κρατάει την μπάλα στα πόδια, την κυκλοφορεί, έχει υπομονή και σύνεση, στον τρόπο ανάπτυξής της. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν συνηθίσει να παίζουν ένα ποδόσφαιρο κυριαρχίας και κατοχής, κάτι το οποίο μεταφράζεται στην πολύ μεγάλη διαφορά, την οποία έχουν, σε σχέση με τους αντιπάλους τους, στη Super League, στο κομμάτι των πασών!

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μετά από 9 αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός έχει επιχειρήσει, συνολικά, 602 πάσες και ο δεύτερος Παναθηναϊκός (!) έχει μόλις 487! Μεγάλη η διαφορά, για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, η οποία κυκλοφορεί την μπάλα, στην προσπάθεια να ανοίξει τις κλειστές άμυνες, τις οποίες συναντά, συνήθως, στη Super League. Τρίτος είναι ο Ατρόμητος με 475 πάσες, τέταρτη η ΑΕΚ με 446 και πέμπτος ο ΠΑΟΚ, με 430.

Πρώτος πασέρ του Ολυμπιακού είναι ο Γκιλιέρμε. Πράγμα λογικό, αφού ο Βραζιλιάνος δεν λείπει… σχεδόν ποτέ από τον άξονα, ενώ αποτελεί τον «εγκέφαλο» στην οργάνωση του παιχνιδιού, από την άμυνα, στο κέντρο και μπροστά. Ακολουθούν οι Ποντένσε (79), Μπουχαλάκης (65, όσες και ο Καμαρά) και οι Ομάρ (52) και Βαλμπουενά (51) βρίσκονται λίγο πιο πίσω.

Διαβάστε επίσης