Ντουντούκα
Δεν χάνεται το 46ο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Με τα μάτια της ψυχής του Παραολυμπιονίκη, Δημήτρη Αμπατζή!» (vid)

«Με τα μάτια της ψυχής του Παραολυμπιονίκη, Δημήτρη Αμπατζή!» (vid)
Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019 - 17:24

Ο Ολυμπιακός δείχνει συνεχώς το κοινωνικό του πρόσωπο, προσπαθώντας να προσφέρει χαρά σε όλους τους φίλους της ομάδας και όχι μόνο.

Οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν σε μία ακόμη εξαιρετική πρωτοβουλία στο πλαίσιο της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι Πειραιώτες ετοίμασαν ένα ξεχωριστό βίντεο το οποίο έπαιξε στα μάτριξ του Καραϊσκάκη πριν από την έναρξη του αγώνα με τους Περιστεριώτες, αφιερωμένο στον 43χρονο Δημήτρη Αμπατζή, κάτοχο εισιτηρίου διαρκείας του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, ο 43χρονος καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού, με τον Αμπατζή να έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και τον αγαπημένο του παίκτη στον Θρύλο, Κώστα Φορτούνη.

Ο Αμπατζής ήταν επί σειρά ετών αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου τυφλών της Ελλάδας, με την οποία κατέκτησε ένα αργυρό μετάλλιο και δύο χάλκινα σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα της δεκαετίας του '90, την τέταρτη θέση στο παγκόσμιο του 2002, καθώς και την τέταρτη θέση στην Παραολυμπιάδα της Αθήνας το 2004.

Να σημειωθεί πως στη διάρκεια του αγώνα, θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η μέθοδος παρουσίασης ποδοσφαιρικού αγώνα σε τυφλό φίλαθλο, τον Δημήτρη Αμπατζή, με φωνητική περιγραφή και ταυτόχρονη απτική υποστήριξη επί ειδικού τρισδιάστατου ανάγλυφου μοντέλου γηπέδου ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο, της εν εξελίξει έρευνας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου υπό τον Αναπληρωτή Καθηγητή Μανόλη Μαραβελάκη, σε συνεργασία με τον νομικό Τάκη Αλεξανδράκη.

Δείτε το εν λόγω βίντεο:

Διαβάστε επίσης

Ο πάγκος με Ατρόμητο…

Ο πάγκος με Ατρόμητο…

Οι λύσεις του Πέδρο Μαρτίνς από τον πάγκο για το ματς με τους Περιστεριώτες και αυτοί που έμειναν εκτός 18αδας.