Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μόνο ο Θρύλος δεν μπορεί να δουλέψει στη διακοπή…

Μόνο ο Θρύλος δεν μπορεί να δουλέψει στη διακοπή…
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 - 13:48

Είναι και αυτό μία παράμετρος. Ο Ολυμπιακός, η ομάδα με τους περισσότερους διεθνείς ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, έχει αυτή την «ευχή και κατάρα» να διαχειρίζεται. Από τη μία είναι η υπερηφάνεια του Πέδρο Μαρτίνς, για τους ποδοσφαιριστές του, η προσπάθεια και παρουσία των οποίων, κάθε εβδομάδα, στα γήπεδα της Super League 1 και του Champions League (ο Θρύλος έχει και αυτή τη συνθήκη, φυσικά), αναγνωρίζεται από τους εκλέκτορες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, των χωρών τους. Από την άλλη, είναι το… άδειο Ρέντη.

Ο Μαρτίνς το έχει τονίσει πολλές φορές. «Δεν μπορούμε να δουλέψουμε κανονικά, στις διακοπές του πρωταθλήματος». Απολύτως (φυσιο)λογικό δεν είναι; Όταν ο Ολυμπιακός απέχει μόνο δύο αγωνιστικές, από το να ξεφύγει 5 βαθμούς, από τον ΠΑΟΚ και χρειάζεται να δουλέψει, με τους παίκτες του, σίγουρα η απουσία όλων αυτών των διεθνών παικτών, τον πάει… πίσω.

Για να μην παρεξηγηθεί η προσέγγισή μας αυτή, δεν θα προτιμούσαμε οι παίκτες του Ολυμπιακού να είναι στην… ανυποληψία και να μην καλούνται στις Εθνικές τους. Κάθε άλλο. Είναι τιμή για κάθε ομάδα, να έχει τόσους διεθνείς. Και ειδικά τελευταία, που ο Θρύλος… εγκαθίσταται στην εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία. Επισημαίνουμε, απλώς, μία παράμετρο, την οποία οι φίλοι του Ολυμπιακού οφείλουν να έχουν στο μυαλό τους.

Ενδεικτικά:

> Σα, Σεμέδο, Ποντένσε / Πορτογαλία-Λιθουανία (14/11) και Λουξεμβούργο-Πορτογαλία (17/11).

> Ελαμπντελαουί / Νορβηγία-Νησιά Φερόε (15/11) και Μάλτα-Νορβηγία (18/11).

> Ελ Αραμπί / Μαρόκο-Μαυριτανία (15/11) και Μπουρούντι-Μαρόκο (19/11).

> Σουντανί / Αλγερία-Ζάμπια (14/11) και Μποτσουάνα-Αλγερία (18/11).

> Καμαρά / Μάλι-Γουινέα (14/11) και Γουινέα-Ναμίμπια (17/11).

> Μεριά / Τυνησία-Λιβύη (15/11) Ισημερινή Γουινέα-Τυνησία (19/11).

> Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Κούτρης / Αρμενία-Ελλάδα (15/11) και Ελλάδα-Φινλανδία (18/11).

> Μάρκοβιτς / Σερβία Κ21-Εσθονία Κ21 (15/11) και Σερβία Κ21-Ρωσία Κ21 (19/11).

Διαβάστε επίσης