Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το καθοριστικό δίλεπτο και η δημιουργία από τον άξονα

Το καθοριστικό δίλεπτο και η δημιουργία από τον άξονα
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 - 16:04

Απόλυτος κυρίαρχος ήταν ο Ολυμπιακός -και- το απόγευμα της Κυριακής, στο Καραϊσκάκη. Ο Θρύλος δεν απειλήθηκε, από τον Ατρόμητο, είχε -κατά πολύ- υπέρ του την κατοχή της μπάλας, τις τελικές, τις ευκαιρίες. Παρόλα αυτά, εμφάνισε μία σχετική αδυναμία στο να δημιουργήσει, ειδικά από τον άξονα. Κάτι το οποίο συμβαίνει, σταθερά, εν τη απουσία του Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης αναλαμβάνει, περισσότερο, δημιουργικό ρόλο, ελλείψει του Ματιέ, ωστόσο δεν ανταποκρίνεται με τον ίδιο τρόπο, αφού δεν είναι τέτοιου στιλ παίκτης.

Αυτό το οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς φοβόταν ότι θα συνέβαινε, ελλείψει του Κώστα Φορτούνη, βρήκε λύση. Λύση εξαιρετική, μάλιστα, στο πρόσωπο του Γάλλου παικταρά. Ελλείψει και του Ματιέ Βαλμπουενά, όμως, δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής, στο ρόστερ του Ολυμπιακού, με τα χαρακτηριστικά… μαέστρου, του πολύπειρου Γάλλου. Ο Ποντένσε μπορεί να φτιάξει απειλητικές καταστάσεις, για την αντίπαλη εστία, αλλά -κατά κύριο λόγο- από τα πλάγια. Ο Σουντανί δεν είναι δημιουργικός παίκτης. Περισσότερο του αρέσει (και είναι εξαιρετικός στο) να τελειώνει τις φάσεις, παρά να τις φτιάχνει. Όχι ότι δεν θα το κάνει κιόλας, απλώς… δεν είναι το φόρτε του.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, στα παιχνίδια, στα οποία εμφάνισε δυσκολία στο να περάσει κάθετες μπαλιές, ή να γίνει πιο ουσιαστικός, πιο ευφάνταστος και πιο δημιουργικός, στα τελευταία μέτρα της επίθεσης, δεν είχε στην ενδεκάδα του, τον Ματιέ Βαλμπουενά. Η επικείμενη επιστροφή του, στην ενεργό δράση, αναμένεται να αλλάξει και πάλι, προς το καλύτερο, φυσικά, την εικόνα του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται πολύ διαφορετικός, με τον Γάλλο στην ενδεκάδα. Και η επάνοδός του, στη δράση, με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, αναμένεται να τονώσει τη δημιουργία του Θρύλου, πέριξ της… περιοχής των αντιπάλων.

Πάντως και χθες, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα καθοριστικό, μικρό διάστημα, για να «καθαρίσει» το ματς. Ένα δίλεπτο, συγκεκριμένα, ήταν υπέρ το δέον αρκετό, για να βρει η ομάδα τα δύο γκολ που ήθελε και χρειαζόταν, για να «τελειώσει» τον αγώνα, απέναντι σε μία -ακόμη- κλειστή και πολυπρόσωπη άμυνα, η οποία… σκιζόταν για να κρατήσει μακριά από την εστία της την μπάλα. Στο τέλος, όμως, μίλησε η κλάση, ποιότητα και ανωτερότητα του Ολυμπιακού, ο οποίος και με δέκα παίκτες, εδώ που τα λέμε, ήταν ανώτερος.

Διαβάστε επίσης