Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μία σημαντική διαφορά από πέρυσι

Μία σημαντική διαφορά από πέρυσι
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 - 11:23

Η εικόνα του Ολυμπιακού, συνολικά, σε σχέση με πέρυσι, είναι σαφέστατα βελτιωμένη. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του συνεχίζουν να δουλεύουν, για τη βελτίωση της εικόνας, της ομάδας. Ωστόσο, σε σχέση με πέρυσι, έχουν παρουσιάσει κάτι πολύ θετικό, ήδη μέσα σε 10 αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Πρόκειται για το παθητικό το γκολ. Ο Θρύλος έχει ΜΑΚΡΑΝ την καλύτερη άμυνα, στο πρωτάθλημα, έχοντας δεχθεί μόλις 3 γκολ, έχοντας δώσει πολύ μεγαλύτερη προσοχή στο παθητικό του, αλλά και στη διαφορά των γκολ. Κάνοντας μία μικρή αναδρομή, στο τέλος της περσινής σεζόν, κατά την οποία ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη επίθεση, δεν είχε και την καλύτερη άμυνα. Συγκεκριμένα, με 71 γκολ υπέρ και 17 γκολ κατά, είχε την καλύτερη διαφορά τερμάτων, υπέρ του, με +54, αλλά με λιγότερα γκολ στην επίθεση (66) ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερη άμυνα (14 γκολ παθητικό).

Φέτος, αυτό έχει αλλάξει. Ήδη στις πρώτες 10 αγωνιστικές γίνεται σαφής η τεράστια διαφορά που υπάρχει. Σε αυτές τις πρώτες 10 αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός έχει 18 γκολ υπέρ και μόλις 3 κατά. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ έχει μόλις 3 γκολ περισσότερα στο ενεργητικό του (21) και… 8 γκολ κατά, διαφορά! Ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί 3 γκολ, ο ΠΑΟΚ 11! Ο Πέδρο Μαρτίνς δούλεψε πολύ στην άμυνα και η καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η βασική τριάδα στόπερ (Σεμέδο, Μεριά, Αβραάμ δηλαδή, ο Σισέ έχει πάει πιο πίσω και οι Μπα-Μάρκοβιτς είναι επενδύσεις για το μέλλον) έχει φανεί ξεκάθαρα, σε αυτά τα 10 ματς!

Το γκολ έρχεται, λοιπόν. Αυτά τα 3 γκολ που χωρίζουν Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο ενεργητικό, μπορεί να (υπερ)καλυφθούν και στο ματς της 1ης Δεκέμβρη, ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η χαώδης διαφορά στην άμυνα, μπορεί να χρίσει πρωταθλητή τον Θρύλο, ο οποίος έχει βρει μεγαλύτερη ισορροπία, σε σχέση με πέρυσι!

Διαβάστε επίσης

Τον… έχει τον ΠΑΟΚ (vid)

Τον… έχει τον ΠΑΟΚ (vid)

Αφού «κατάπιε» την ΑΕΚ, ο Αβραάμ είναι έτοιμος να κάνει το ίδιο και με τον δικέφαλο του Βορρά. Όπως το έχει κάνει ξανά…

Ζήτησε συγγνώμη στον Ολυμπιακό

Ζήτησε συγγνώμη στον Ολυμπιακό

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Απόλλωνα Λεμεσού, Φανούριος Κωνσταντίνου πήρε πίσω την, προ καιρού, απαράδεκτη ατάκα, εις βάρος του Θρύλου.