Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Βιονικοί»

«Βιονικοί»
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 - 10:57

Οι τρεις πρώτοι ποδοσφαιριστές, σε λεπτά συμμετοχής, δικαιολογούν, με την ανάγνωση των ονομάτων τους -και μόνο- το λόγο, για τον οποίο παίζουν βασικοί. Είναι τρεις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με την απόδοσή τους έχουν κερδίσει τη φανέλα βασικού και την… έχουν πάρει σπίτι. Ο λόγος για τον Γκιλιέρμε, τον Ελαμπντελαουί και τον Ποντένσε!

Ο Βραζιλιάνος μέσος, πραγματικό… πολυεργαλείο, στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, κάνει… τα πάντα! Κόβει, «ράβει», δημιουργεί, μοιράζει, αναπτύσσει, αναχαιτίζει… Τα πάντα. Έχει 1.703 λεπτά συμμετοχής, σε πρωτάθλημα και Ευρώπη (προκριματικά και φάση ομίλων) και ηγείται των ερυθρολεύκων σε χρόνο συμμετοχής, πλην Σα, φυσικά, ο οποίος τους… ξεπερνάει όλους. Οι ρόλοι, ωστόσο, όσο και η κόπωση, εντός γηπέδου, διαχωρίζουν τους δύο παίκτες. Εδώ εστιάζουμε στους ποδοσφαιριστές από την άμυνα και μπροστά, οι οποίοι διανύουν… χιλιόμετρα, μέσα στο γήπεδο.

Αμέσως μετά τον Γκιλιέρμε, λοιπόν, ακολουθεί ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος έχει 1.631 λεπτά συμμετοχής, σε όλες τις διοργανώσεις, στις οποίες έχει παίξει! Ο Ομάρ τραβάει, επίσης, το… κουπί, καλύπτοντας το δεξιό άκρο της άμυνας και έχοντας τρομερά «πάνω-κάτω» στην πτέρυγα, σε κάθε ματς! Ο Νορβηγός ρίχνει το… τρέξιμο του αιώνα και συνεχίζει… ακούραστος, να παίζει συνεχώς και με την εθνική ομάδα της χώρας του!

Την πρώτη τριάδα των… βιονικών, κλείνει ο Ποντένσε, με 1.615 λεπτά συμμετοχής, σε όλες τις διοργανώσεις. Επίσης πολύ τρέξιμο, αλλά και απίστευτη τεχνική, πράγμα που σημαίνει έλεγχος της μπάλας, πάσα, σέντρα, σουτ, γκολ! Ο Πορτογάλος είναι κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Παίκτης, ο οποίος μπορεί με μία ενέργεια να αλλάξει όλη τη ροή ενός αγώνα. Παίζει διαρκώς και… δεν βγαίνει από την ενδεκάδα, παρά μόνο εάν υπάρχει πραγματική ανάγκη, ή αν βρεθεί σε… τόσο κακό βράδυ. Πράγμα σπάνιο, για τον «Σούπερμαν»!

Διαβάστε επίσης

Δουλεύει και για το μέλλον

Δουλεύει και για το μέλλον

Ο Ολυμπιακός δεν έχει μόνο έμπειρους παίκτες στο ρόστερ του, αλλά και παίκτες με προοπτική εξέλιξης, για το μέλλον.