Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τζήλος και λάθη πάνε μαζί!

Τζήλος και λάθη πάνε μαζί!
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 - 08:49
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το... φαινόμενο Τζήλου είναι μοναδικό! Δεν υπάρχει προηγούμενο, τόσων κακών διαιτησιών από έναν διαιτητή που δεν μπορεί να πάρει μια σωστή απόφαση. Κι όμως ο Περέιρα τον ορίζει συνέχεια. Δεν ορίστηκε μόνο σε μια αγωνιστική (7η), ενώ σε άλλη (4η) είχε βάλει κώλυμα.

Ο Τζήλος την πρώτη αγωνιστική ήταν στο VAR του αγώνα Αρης-ΟΦΗ όπου στο 90' δεν έδωσε πέναλτι και κόκκινη σε ανατροπή του Ιντέγε από τον Νάστο. Διαιτητής ήταν ο Μανούχος (Αργολίδας), τους οποίους ο Περέιρα τους έβαλε μαζί αλλά... ανάποδα στο παιχνίδι του προηγούμενου Σαββάτου, ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-1, όπου αλλοίωσαν το αποτέλεσμα.

Αντί να τιμωρηθεί για το μεγάλο λάθος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τη δεύτερη αγωνιστική τον όρισαν αν σφυρίξει Παναθηναίκός-ΟΦΗ 1-3, όπου πήγε έξι φορές στο VAR ενώ έπρεπε να πάει τρεις! Δεν χρειαζόταν VAR στο ακυρωθέν γκολ του Γιαννούλη επειδή υπάρχει φάουλ στον Μακέντα (σ.σ. είναι θέμα σωστής θέσης), στο πέναλτι του Μαρινάκη στον Περέα (είναι και θέμα θέσης αλλά και αντίληψης) και στην κόκκινη στον Κουρμπέλη που δεν είναι κόκκινη αλλά κατακόκκινη και όποιος δεν το βλέπει σε πρώτο χρόνο, δεν είναι διαιτητής.

Στο Περιστέρι, στο ματς Ατρόμητος-Πανιώνιος 4-1 δεν χρειαζόταν VAR για να δώσει το πέναλτι του Παπαγεωργίου στον Ταλόχα. Επίσης, στο ματς ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 2-2 που ήταν στο VAR υπέδειξε στον Βίντσιτς να πάει στην οθόνη για να δει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, όμως στο Ηράκλειο, όπου πήγε με σερί ορισμό στην ίδια ομάδα αλλά για να σφυρίξει ματς, δεν πήγε ο ίδιος στο VAR, ούτε τον φώναξε ο Μανούχος (Αργολίδας) για να δει το πέναλτι του Εσίτι στον Μάνο, πέναλτι σε βάρος του ΠΑΟΚ. Όμως, αν ήταν υπέρ του θα το έδιναν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Η φάση στο Ηράκλειο είναι παρόμοια με αυτή της Τούμπας, αλλά ο Τζήλος το... τερμάτισε. Πήρε διαφορετικές αποφάσεις, σε παρόμοιες περιπτώσεις!

Διαβάστε επίσης