Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αποκάλυψη: Ο Σκουλάς είχε... προίκα διεθνή ορισμό

Αποκάλυψη: Ο Σκουλάς είχε... προίκα διεθνή ορισμό
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 - 11:26
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Με.. ακμαιότατη «εξυγίανση», όπως λέμε ηθικό ακμαιότατο, πήγε ο Σκουλάς (Θεσσαλίας) στο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου σφύριξε 100-0 κατά του Ολυμπιακού που παρόλα αυτά νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο, όμως ο διεθνής ρέφερι εκνεύρισε όλο το γήπεδο. Ο δείκτης της «εξυγίανσης» του Σκουλά, όπως λέμε ηθικό ακμαιότατο, θα ήταν στα ύψη (αν υπήρχε δείκτης... εξυγίανσης).

Ο λόγος; Ο Σκουλάς γνώριζε ότι είχε πάρει διεθνή ορισμό. Και μάλιστα ξεχωριστό διεθνή ορισμό, από την UEFA, βεβαίως, βεβαίως, καθώς χθες σφύριξε τον αγώνα των Εθνικών ομάδων Ελπίδων Γιβραλτάρ-Ολλανδία 0-6. Να ληφθεί υπόψη ότι λόγω της διαφοράς δυναμικότητας των αντιπάλων κάθε διαιτητής θα ήθελε ένα τέτοιο ματς για να πάρει καλό βαθμό και για να έχει και «αβάντα» για επομένους ορισμούς. Να ληφθεί υπόψη πως οι Ελληνες διεθνείς της τρίτης κατηγορίας της Ευρώπης, σπάνια ορίζονται σε αγώνες μεταξύ Εθνικών ομάδων Ελπίδων καθώς η UEFA τους θεωρεί χαμηλού επιπέδου και τους βάζει σε ματς μεταξύ Εθνικών ομάδων Νέων ή Παίδων.

Το... σερί του Φωτιά

Βοηθοί του Σκουλά (Θεσσαλίας) ήταν οι Αλεξέας (Μεσσηνίας) και Μεϊντανάς (Αχαϊας). Όμως, η είδηση είναι ότι τέταρτος ήταν ο Φωτιάς (Πέλλας). Ο συγκεκριμένος ρέφερι δεν είναι διεθνής και ήταν στο VAR του αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0. Σα να μην έφτανε η μεγάλη πρόκληση να του βάλουν σερί ορισμό ως τέταρτο στο ματς ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-1 τον έβαλαν και σε ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Θυμίζουμε ότι ο Φωτιάς ήταν στο VAR του αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0 και εξαιτίας του δεν μέτρησε το γκολ του Ελ Αραμπί στο 26'. Κακώς, κάλεσε τον Σόουζα να δει τη φάση με τους Ολιβέιρα, Γκιλιέρμε, όπου ο Πορτογάλος ανακάλυψε φάουλ στο κέντρο του γηπέδου.

Το... φαινόμενο με Τριτσώνη, Κουκουλάκη!

Βλέπουμε ότι η UEFA «χειροκροτεί» την... εξυγίανση! Άλλη μια απόδειξη αποτελεί ο ορισμός του Τριτσώνη. Ως ρέφερι ο Αθηναίος δεν έφτασε πάνω από την δεύτερη κατηγορία της Ευρώπης, ως παρατηρητής αγώνων ζει μεγάλες στιγμές!

Την Κυριακή (17/11) θα βαθμολογήσει τον Ρώσο Καράσεφ στο ματς της προκριματικής φάσης του Euro 2020 Βουλγαρία-Τσεχία. Δηλαδή, η είδηση δεν είναι μόνο ότι ορίζονται συχνά αλλά και ότι οι ορισμοί που θα ζήλευε κάθε διεθνής παρατηρητής.

Χρησιμοποιούμε πληθυντικό και λόγω του Κουκουλάκη. Για παράδειγμα και ο Κουκουλάκης έχει βαθμολογήσει ρέφερι της ελίτ κατηγορίας, στις 14/10 τον Αγγλο Τέιλορ στον αγώνα Ουκρανία-Πορτογαλία, ο δε Τριτσώνης ως διεθνής παρατηρητής έχει μπει και σε αγώνα ομίλων του Champipns League, όπου βαθμολόγησε τον Σκοτσέζο Μπόμπι Μάντεν στο παιχνίδι Σλάβια Πράγας-Μπαρτσελόνα.

Ο Κουκουλάκης είναι υπεύθυνος για το VAR, όμως δεν μας εξηγεί γιατί δεν εφαρμόζεται σωστά, ο Τριτσώνης υπεύθυνος εκπαίδευσης, όμως, δεν μας εξηγεί γιατί τα εξόφθαλμα λάθη των διαιτητών διαδέχονται το ένα το άλλο.

Διαβάστε επίσης

«Συγχαρητήρια Χιλάλ»  (pic)

«Συγχαρητήρια Χιλάλ» (pic)

Ο Ολυμπιακός έδωσε τα συγχαρητήρια του στον Σουντανί για το τέρμα που πέτυχε με την εθνική Αλγερίας.