Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η διαιτησία, το VAR, οι επιλεκτικές διώξεις…

Η διαιτησία, το VAR, οι επιλεκτικές διώξεις…
Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 - 13:03

Στα άκρα είναι διατεθειμένη να φτάσει το θέμα με την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο, η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Παράλληλα με την εκτενή και αναλυτική αναφορά της, στα πεπραγμένα της ΕΠΟ, τη δυσμενή οικονομική κατάσταση και την ανάγκη λύσης, σε αυτό το θέμα, η ΠΑΕ συνεχίζει και αναφέρεται εκτενώς και στη… λαίλαπα της ελληνικής διαιτησίας, η οποία, επί της ουσίας «υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια συγκεκριμένα επιχειρηματικά–ποδοσφαιρικά συμφέροντα», όπως αναφέρεται.

Ο Θρύλος, λοιπόν, αναδεικνύει, μέσω της επιστολής του, προς τον κ. Αυγενάκη, την «εγκαθίδρυση στη διαιτησία ενός συστήματος, που καταφανώς επιχειρεί να χειραγωγήσει αγώνες και αποτελέσματα, κινείται με δύο μέτρα και δυο σταθμά, απέναντι σε σοβαρότατες περιπτώσεις παράβασης των Κανόνων του Παιχνιδιού» και δεν διστάζει να «συντηρεί με κάθε τρόπο μια λογική διαχωρισμού των ομάδων», που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα «σε παιδιά και αποπαίδια».

Γίνεται σαφές, από την πρώτη αγωνιστική, ότι για ίδιες φάσεις, σε αγώνες του Ολυμπιακού και άλλων ομάδων, λαμβάνονται διαφορετικές αποφάσεις. Σε ίδιες παραβάσεις των Κανόνων του Παιχνιδιού, ανάλογα με τις ομάδες που μετέχουν στον αγώνα, οι διαιτητές αποφασίζουν διαφορετικά και αυτό διευκρινίζει, με τη βοήθεια του τηλεοπτικού φακού, η ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην επιστολή της!

Εν των μεταξύ, η ΠΑΕ Ολυμπιακός τονίζει χαρακτηριστικά τις μεθόδους με τις οποίες το «σύστημα της ΚΕΔ/ΕΠΟ φροντίζει με κάθε τρόπο και με τη χρήση της σφυρίχτρας να διαμορφώνει τη βαθμολογία του πρωταθλήματος με στόχο ποιες θα είναι οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στα play off για την ανάδειξη του πρωταθλητή». Πράγματα τα οποία παρακολουθούν κάθε Κυριακή, στα ελληνικά γήπεδα, οι Έλληνες φίλαθλοι.

Το VAR

Μεγάλο ρόλο, σε όλη αυτή τη διαμορφωθείσα κατάσταση παίζει, φυσικά, το VAR. Το οποίο ήρθε στη χώρα μας, ως μία «διεθνώς αποδεκτή τεχνολογική κατάκτηση για να αποφεύγονται κρίσιμα λάθη διαιτητών» και έχει μετατραπεί, πλέον, σε «εργαλείο για τη χειραγώγηση των αγώνων και των αποτελεσμάτων».

Οι διώξεις

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, βεβαίως, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να καταγγέλλουν οτιδήποτε κραυγαλέο συζητά το ίδιο το φίλαθλο κοινό, κάθε Σαββατοκύριακο! Στην επιστολή της Ολυμπιακός, προς τον κ. Αυγενάκη, γίνεται αναφορά στη «βιομηχανία πειθαρχικών διώξεων εναντίον αξιωματούχων της ομάδας, για δήθεν δυσμενείς δηλώσεις», την ώρα που παράγοντες άλλων ομάδων κάνουν… πάρτι στα Social Media με τοποθετήσεις τους και οι υπηρεσίες της ΕΠΟ, όπως και οι Υπεύθυνοι Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων Μένουν ασυγκίνητοι, με αποτέλεσμα οι αξιωματούχοι αυτοί άλλων ομάδων να «καθυβρίζουν τους πάντες, ακόμη και τον υφυπουργό Αθλητισμού, παραμένοντας στο απυρόβλητο».

Στόχος του Ολυμπιακού, με όλα αυτά, δεν είναι μόνο το να… φωνάζει, για ακούγεται. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΖΗΤΑ ΛΥΣΕΙΣ. Ζητά από την Πολιτεία να στρέψει το ενδιαφέρον και το βλέμμα της, σε όσα παραδεκτά και απολύτως σαφή καταγγέλλει, μέσα από αυτή την επιστολή! Καταδεικνύει με τρόπο απολύτως καθαρό, δε, τις προθέσεις του. Ο θρύλος δεν πρόκειται να καθίσει να συμμετέχει σε αυτό, το οποίο καλείται «ελληνικό ποδόσφαιρο», όσο η κατάσταση παραμένει απαράλλαχτη και διαρκώς επιδεινώνεται…

Στόχος του Ολυμπιακού είναι να δημιουργηθεί ένα νέο τοπίο, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στη διοίκηση και λειτουργία αυτού και, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, ο Θρύλος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προς αυτή την κατεύθυνση. Ειδάλλως, αυτός ο χώρος, του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν… χωράει τον μεγαλύτερο ελληνικό Σύλλογο.

Διαβάστε επίσης

Ισονομία, ειδάλλως… «αντίο»

Ισονομία, ειδάλλως… «αντίο»

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με επιστολή της προς την Πολιτεία, ζητά παρέμβαση για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εξετάζοντας, παράλληλα, το ενδεχόμενο αποχώρησης!

Ώρα για δουλειά! (pic)

Ώρα για δουλειά! (pic)

Οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο Ρέντη δουλεύουν σκληρά, για να εκμεταλλευτούν τη διακοπή.