Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός «ξεγύμνωσε» την ΕΠΟ!

Ο Ολυμπιακός «ξεγύμνωσε» την ΕΠΟ!
Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 - 20:44

Η κατάσταση που υφίσταται στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο Ολυμπιακός δεν γινόταν να υπομείνει άλλο τα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο της «εξυγίανσης», στέλνοντας επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Στην επιστολή τους αυτή οι «ερυθρόλευκοι», σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκαν εκτενώς και αναλυτικά στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται η ΕΠΟ. Με τους «ερυθρόλευκους» να βάζουν επί τάπητος, όλα όσα γίνονται τα τελευταία χρόνια στην Ομοσπονδία, τα οποία θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, ώστε να δοθεί ένα τέλος στη… σαπίλα που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η πλήρης αδιαφάνεια της ΕΠΟ!

Πιο συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες, οι οποίοι αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια το σημαντικότερο χρηματοδότη της ΕΠΟ, από τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών στο εξωτερικό, από τα συμβόλαια παικτών, από τα διάφορα χρηματικά πρόστιμα εξαιτίας κατασκευασμένων διώξεων και από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων του, κάνουν λόγο στην επιστολή τους για πλήρη αδιαφάνεια της ΕΠΟ.

Μάλιστα, τονίζουν ότι η Ομοσπονδία εισπράττει περίπου το 40% των εσόδων της καθ’ έτος από τον Ολυμπιακό και παρόλο αυτά δεν ενημερώνει τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έχουν ζητήσει κατ’ επανάληψη να της αποδοθεί ένα πόρισμα ελέγχου της διαχείρισης των ποσών που καταβάλλει.

Προσλήψεις για… χάρη της απελθούσας Κυβέρνησης!

Οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν εκεί και αναφέρθηκαν στην εν λόγω επιστολή τους και στις αυξήσεις των προσλήψεων στην ΕΠΟ, με στόχο να εξυπηρετηθούν συμφέροντα της απελθούσας Κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για διπλασιασμό του προσωπικού από το 2016 έως και σήμερα.

Ενέργειες που είχαν ως αποτέλεσμα την οικονομική κατάρρευση της ΕΠΟ, με το κόστος λειτουργίας της να αυξάνεται περίπου κατά 40% στο συγκεκριμένο διάστημα, με 2 και πλέον εκατομμύρια ευρώ να κοστίζουν στην Ομοσπονδία οι εν λόγω αυξημένες προσλήψεις.

Οικονομική κατάρρευση!

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στη συνέχεια τόνισαν τα δάνεια που αναγκάστηκε να πάρει η ΕΠΟ από το εξωτερικό, FIFA/UEFA, για να καλύψει βασικές της ανάγκες, αλλά και τις περικοπές που προχώρησε ακόμη και σε επιβεβλημένες δραστηριότητες εθνικών ομάδων, όπως προπονήσεις, εκπαιδευτικές συγκεντρώσεις, μετακινήσεις στην περιφέρεια.

Επιπλέον, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν λόγο για απειλές των μελών της διοίκησης, ενώ στάθηκαν και στις δηλώσεις του εκπροσώπου της FIFA στην Επιτροπή Παρακολούθησης, Χούμπελς, ο οποίος είχε αναφερθεί σε σοβαρό ζήτημα ανεξαρτησίας των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ δηλώνοντας, πως όλοι τους είναι «μη ανεξάρτητα μέλη» και υπονοώντας ότι εξυπηρετούν απλώς συμφέροντα.

Τέλος, επισήμανε ότι τα προγράμματα FIFA Forward και UEFA HatΤrick, τα οποία σε άλλες χώρες χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή γηπέδων, όπως στα Σκόπια ή προπονητικών κέντρων, όπως Βουλγαρία ή για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της επιχορηγούμενης εθνικής ομοσπονδίας, στην Ελλάδα καταναλώθηκαν σε λειτουργικές δαπάνες και ειδικότερα στην κάλυψη της μισθοδοσίας, με αποτέλεσμα οι εθνικές ομάδες να μην διαθέτουν ούτε προπονητικό κέντρο, πλην του γνωστού και υπό αίρεση (λόγω του project του Ελληνικού) του Αγίου Κοσμά.

Συνοψίζοντας, ο Ολυμπιακός «ξεγύμνωσε» την ΕΠΟ, θέτοντας υπό συζήτηση στον Υφυπουργό Αθλητισμού τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία, με στόχο να υπάρξουν μέτρα και να αντιμετωπιστούν, βελτιώνοντας έτσι το ελληνικό ποδόσφαιρο, βάζοντας τέλος με αυτό τον τρόπο στην «εξυγίανση».

Ζητήματα, τα οποία θα πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά όχι μόνο τον Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και ολόκληρη τη χώρα, με τις αποκαλύψεις των Πειραιωτών να βγάζουν στη φόρα όλη τη… σαπίλα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο της «εξυγίανσης».

Διαβάστε επίσης

«Μπράβο λιοντάρια» (pic)

«Μπράβο λιοντάρια» (pic)

Το μήνυμα του Κώστα Καραπαπά προς τους Ρούμπεν Σεμέδο, Ζοσέ Σα και Ντανιέλ Ποντένσε για την πρόκριση της Πορτογαλίας στο Euro2020.

Ο Ολυμπιακός ζήτησε συνάντηση από τον Αυγενάκη!

Ο Ολυμπιακός ζήτησε συνάντηση από τον Αυγενάκη!

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης δέχτηκε την επιθυμία των ανθρώπων των Πειραιωτών για συνάντηση, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ για ενδιαφέρον του Υφυπουργού.