Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι «κεραυνοί» του Ολυμπιακού για τον Περέιρα, τα διαιτητικά «εγκλήματα» και το VAR

Οι «κεραυνοί» του Ολυμπιακού για τον Περέιρα, τα διαιτητικά «εγκλήματα» και το VAR
Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 - 21:34

Μεγάλο μερίδιο της επιστολής του Ολυμπιακού στον Αυγενάκη έχει το κεφάλαιο... ΚΕΔ, διαιτησία και VAR, μέσω της οποίας η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ρίχνει «κεραυνούς και αστραπές»! Με την επιστολή αυτή ο Ολυμπιακός ξετινάζει όλο το σύστημα που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και ταυτόχρονα τις σπατάλες για το... καλό της ΚΕΔ.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι στην επιστολή του ο Ολυμπιακός αναφέρει ότι οι αμοιβές των μελών της ΚΕΔ ξεπερνούν ακόμη και τις αντίστοιχες της Επιτροπής Διαιτησίας της FIFA. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν ο Περέιρα αμοίβεται με 22.000 ευρώ το μήνα, ο Μαρίν με 14.102 ευρώ, κάπου κοντά είναι και οι αμοιβές των Λϊντμπεργκ, Κουκουλάκη, Τριτσώνη και έπονται αυτές των Καλύβα, Ιωσηφόγλου, με συνέπεια το μπάτζετ για την ΚΕΔ να είναι 700.000 ευρώ τον χρόνο. Που αλλού γίνονται αυτά;

Ο Ολυμπιακός αναφέρεται σε κορυφαία περίπτωση μισθολογικού γιγαντισμού. Αλλά εξίσου σημαντικό είναι πως επισημαίνει ότι αυτά τα χρήματα δεν δικαιολογούνται από το παραγόμενο έργο της ΚΕΔ! Οι προηγούμενες ΚΕΔ δεν κόστιζαν ούτε το 1/5!

Παράλληλα, τονίζει ότι η ΚΕΔ όχι μόνο έχει αποτύχει πλήρως για το έργο που ανέλαβε, δηλαδή να μην υπάρχει καχυποψία, αλλά λειτουργεί, υπό την προεδρεία του Περέϊρα, με πλήρη αδιαφάνεια και ταυτόχρονα κατά παράβαση στοιχειωδών κανόνων που διέπουν τους ορισμούς διεθνώς και επιβάλλεται να ισχύουν και στις εθνικές διοργανώσεις, ορίζοντας διαιτητές που κάνουν λάθη ή τους ίδιους διαιτητές στις ίδιες ομάδες.

Διαιτησίες για εξυπηρέτηση συμφερόντων

Πάντως, πολύ «ζουμί» έχει η αναφορά στη διαιτησία που κάνει ο Ολυμπιακός στην επιστολή του προς τον Αυγενάκη. Για το θέμα αυτό οι «ερυθρόλευκοι» ξεσπούν καθώς, πάντα με βάση τις πληροφορίες, κάνουν αναφορά σε ελεγχόμενες και προκαθορισμένες διαιτησίες που έχουν στόχο την εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός αναφέρει ότι τα «εγκλήματα» διαιτητών επηρεάζουν τα αποτελέσματα των αγώνων, με συνέπεια να πλήττεται και η αξιοπιστία του αθλήματος. Να επισημάνουμε ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο πως κατά βάση, τείνει να γίνει ρουτίνα ότι στα μισά και πλέον παιχνίδια της κάθε αγωνιστικής υπάρχουν παράπονα για λάθη. Παρόλα αυτά η ΚΕΔ δεν λαμβάνει μέτρα και δεν στέλνει σπίτι του κάποιον διαιτητή.

Ο Ολυμπιακός, σχετικά με τα διαιτητικά «εγκλήματα», δεν αναφέρεται μόνο στο πρωτάθλημα της Superleague αλλά και στις χαμηλότερες κατηγορίες. Έτσι υπογραμμίζει στην επιστολή του για δεύτερη φορά ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο ελεγχόμενες και προκαθορισμένες διαιτησίες που εξυπηρετούν συμφέροντα.

Το VAR έγινε... δεκανίκι

Και η απαξίωση του VAR έχει την... τιμητική της στην επιστολή του Ολυμπιακού προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Σα να μην έφτανε αυτό, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ κατακεραυνώνει ότι το χρησιμοποιούν ως δεκανίκι για την αλλοίωση της βαθμολογίας.

Εγκληματική ευθύνη Περέιρα

Επίσης, όπως ήδη έχει καταγγείλει, το VAR στην Ελλάδα κόστισε πάνω από το μ.ο. σε σχέση με το κόστος της τοποθέτησής του σε άλλες χώρες. Μια σοβαρή αιχμή στον Περέιρα είναι ότι ο Ολυμπιακός κάνει λόγο, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και για εγκληματική ευθύνη του αρχιδιαιτητή για το γεγονός ότι η Πολιτεία προμηθεύτηκε για λογαριασμό της ΕΠΟ ένα VAR χωρίς τη γραμμή του οφσάιντ, με αποτέλεσμα να χρειάζονται επιπλέον χρήματα για την εγκατάσταση της γραμμής του οφσάιντ! Δηλαδή, προμηθεύτηκαν ένα VAR που δεν έλεγξε κανείς.

Ο Ολυμπιακός αναφέρεται και στο γεγονός ότι υπήρξαν κατηγορίες μέχρι και για τη NOVA επειδή χρησιμοποιεί τη γραμμή του οφσάιντ, όμως οι άλλοι σταθμοί (ΕΡΤ και PAOK TV) δεν έχουν ούτε καν γραμμή οφσάϊντ και δεν δείχνουν ποτέ την ακριβή απεικόνιση της φάσης που προβλέπεται να εξετάσουν. Δεν ξεφεύγει ούτε το γεγονός ότι το PAOK TV ανήκει σε συγκεκριμένη ομάδα κάτι που δεν προβλέπεται.

Στα... σκουπίδια τα διεθνή στάνταρ

Δεν λείπει και η αναφορά, στην επιστολή του Ολυμπιακού στον Αυγενάκη, ότι για το VAR δεν υπάρχει παρατηρητής διαιτησίας (σ.σ. αυτό αποδεικνύει και ότι η ΚΕΔ δεν λειτουργεί με βάση τα διεθνή στάνταρ). Αυτό έχει σαν συνέπεια, όποιος διαιτητής ορίζεται στο VAR να κάνει ό,τι θέλειμ χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα και χωρίς να αξιολογείται, έστω και μέσω ενός Παρατηρητή VAR, η απόδοση του. Δηλαδή, δεν τιμωρείται.

Φυσικά, επανέρχεται και στο θέμα των διαλόγων των διαιτητών για τις επίμαχες φάσεις. Σε όλες τις χώρες δίνονται στις ΠΑΕ, όχι όμως στην Ελλάδα! Κι αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η ΚΕΔ δεν λειτουργεί με βάση τα διεθνή στάνταρ.

Διαβάστε επίσης

«Μπράβο λιοντάρια» (pic)

«Μπράβο λιοντάρια» (pic)

Το μήνυμα του Κώστα Καραπαπά προς τους Ρούμπεν Σεμέδο, Ζοσέ Σα και Ντανιέλ Ποντένσε για την πρόκριση της Πορτογαλίας στο Euro2020.

Ο Ολυμπιακός «ξεγύμνωσε» την ΕΠΟ!

Ο Ολυμπιακός «ξεγύμνωσε» την ΕΠΟ!

Οι «ερυθρόλευκοι» σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή τους προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη αναφέρθηκαν αναλυτικά στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται η ΕΠΟ, κάνοντας ειδική μνεία στην πλήρη αδιαφάνεια της, στην οικονομική της κατάρρευση, στα συμφέροντα που εξυπηρετεί και στις πολύ αυξημένες προσλήψεις…