Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τρίζουν συθέμελα η ΕΠΟ και η ΚΕΔ

Τρίζουν συθέμελα η ΕΠΟ και η ΚΕΔ
Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 - 17:54
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Με την επιστολή του Ολυμπιακού στον Αυγενάκη αλλά και τις παρόμοιες επιστολές-καταγγελίες σε FIFA, UEFA η... εξυγίανση δέχθηκε ισχυρό πλήγμα. Η ΕΠΟ του Γραμμένου και η ΚΕΔ του Περέιρα τρίζουν συθέμελα. Ο Ολυμπιακός τους εξέθεσε και στα μάτια όλων των φιλάθλων που έβλεπαν τα αίσχη στα ελληνικά γήπεδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέδειξαν ότι δεν υπάρχει ισονομία, δεν υπάρχει 50-50 στη διαιτησία, αναφέρονται και σε παρασκήνιο που δρα για λογαριασμό συγκεκριμένων συμφερόντων. Η ΕΠΟ είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα, λόγω του «εμφυλίου» μεταξύ των μπλοκ του βορρά και του νότου και ο Ολυμπιακός ήρθε να την... αποτελειώσει.

Η ΚΕΔ ήταν στο απυρόβλητο, όμως πλέον έγινε κατανοητό ότι πρέπει να φύγουν όχι μόνο ο Περέιρα αλλά και η υπόλοιπη... κομπανία του. Άλλωστε, ο Πορτογάλος δεν είναι δυνατόν να τα ξέρει όλα μόνος του, ειδικά στην αρχή οι συνεργάτες του τον οδήγησαν σε «εξυγιαντική» αγωνιστική φιλοσοφία!

Είναι πλέον κατανοητό, πως αν δεν φύγει όλη η ΚΕΔ, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Ποιος Μαρίν; Ηρθε ως συνυπεύθυνος ορισμών και όχι μόνο δεν άλλαξε το παραμικρό αλλά τα πράγματα χειροτέρεψαν. Τι έγραφε ο Ισπανός στις αναφορές του προς τις υπερκείμενες αρχές; Για τον καιρό και για τις ήρεμες θάλασσες;

Είναι αδύνατον η FIFA και η UEFA να μην πάρουν μέτρα. Από το 2017, ο Περέιρα και οι υπόλοιποι έχουν ασυλία, κάποια στιγμή πρέπει να κριθούν.

Και η ΕΠΟ, όπου ακούγεται για διοικούσα επιτροπή, αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Μέχρι και ο Χούμπελ ανέφερε ότι δεν είναι ανεξάρτητη, άρα κάθε σχόλιο είναι περιττό. Κανονικά έπρεπε να παραιτηθούν άπαντες. Δεν είναι τυχαίο ότι η «συμμαχία» ΠΑΟΚ, ΑΕΚ που τάχα θα έφτιαχνε το ποδόσφαιρο διαλύθηκε, οι Κοντονής, Βασιλειάδης έφυγαν, άρα δεν υπάρχει λόγο να συνεχίζει η ΕΠΟ του Γραμμένου. Τι θα πει εξελέγη; Τώρα, ποιος έχει την πλειοψηφία; Άλλες ήταν οι συνθήκες στις εκλογές, άλλες τώρα που δεν υπάρχει σύμπλευση για το καλό του ποδοσφαίρου. Αυτό το ξέρουν και οι FIFA, UEFA.

Διαβάστε επίσης

Γέμισε ξανά το Ρέντη!

Γέμισε ξανά το Ρέντη!

Επέστρεψαν στις προπονήσεις του Ολυμπιακού οι Σα, Ποντένσε, Σεμέδο, Ομάρ και Καμαρά, ενώ αναμένονται απόψε οι Σουντανί, Ελ Αραμπί και Μεριά.

Προπονήθηκε κανονικά ο Βαλμπουενά!

Προπονήθηκε κανονικά ο Βαλμπουενά!

Ο Γάλλος άσος έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού του, βγάζοντας ολόκληρο το μέρος της προπόνησης της Τετάρτης (20/11). Συνέχισε το πρόγραμμα θεραπείας ο Γκιλιέρμε.