Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα «ηχηρά χαστούκια» της FIFA και της UEFA στην ΕΠΟ

Τα «ηχηρά χαστούκια» της FIFA και της UEFA στην ΕΠΟ
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 - 22:23
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Θα πρέπει να... ζαλίστηκαν στην ΕΠΟ διαβάζοντας τις επιστολές των FIFA, UEFA. Η διοίκηση Γραμμένου «τα είχε χύμα, της ήρθαν και τσουβαλάτα»! Χειρότερα δεν γίνεται, αφού τα μηνύματα από τις δυο επιστολές που διαβάστηκαν στο ΔΣ είχαν... κεραυνούς και καταιγίδες! Επαναλαμβάνουμε ότι τα παρακάτω αποτελούν δικαίωση των θέσεων του Ολυμπιακού.

Πιο χαρακτηριστική είναι η επιστολή της UEFA, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες εκφράζει την ανησυχία της για τα οικονομικά της ΕΠΟ, αφήνοντας αιχμές ότι είναι σε άσχημη κατάσταση, άρα επιβεβαιώνει μέχρι και τα δημοσιεύματα των «εξυγιαντικών» ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία η ομοσπονδία απειλείται με οικονομικό κραχ, λόγω των προσλήψεων και των μισθών-μαμούθ. Ακόμη, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και αιχμές για τη διαχείριση που κάνει η ΕΠΟ. Ίσως, να είναι και... ποινή η παρακράτηση χρημάτων της σεζόν 2019/20 από το πρόγραμμα hat trick.

Από την πλευρά της η FIFA, ζητεί τον περιορισμό των δαπανών της ΕΠΟ και τη δημιουργία νέου ισολογισμού! Επίσης, όπως μας πληροφορεί και το Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ, εξουσιοδοτεί τον Φούσεκ να παρακολουθεί την υλοποίηση των προϋποθέσεων και να εγκρίνει τις σχετικές διαδικασίες και εκταμιεύσεις, σε συνεργασία με Έλληνα ειδικό επί οικονομικών θεμάτων, που θα επιλέξουν οι διεθνείς φορείς.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν κρύψει ότι η ΕΠΟ είναι υπό περιορισμό στο θέμα της χρηματοδότησης. Μεταξύ των αλλαγών που ζητάει είναι η δημιουργία e-banking, η αλλαγή του συστήματος έγκρισης δαπανών, ταυτόχρονα επιβάλει μηνιαία έκθεση δαπανών.

Η επιτήρηση επί των οικονομικών, όπως ενημερώνει η FIFA την ΕΠΟ, θα τελειώσει το 2021, αν και η εποπτεία του ελληνικού ποδοσφαίρου τελειώνει το 2020!

Επίσης, αυτά με βάση το Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ, σημειώστε και τα εξής:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή (σ.σ. συνεδρίασε σήμερα) ενέκρινε τόσο τις οικονομικές κατευθυντήριες γραμμές, όσο και το αναθεωρημένο οικονομικό σχέδιο δράσης 2019-2021.

Τα μέλη της Ε.Ε. ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο επιστολών των FIFA και UEFA, οι οποίες ανακοίνωσαν την απόφασή τους να απελευθερώσουν κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του Ελληνικού Ποδοσφαίρου μέσω των προγραμμάτων Forward και Hat Trick, καθώς και για τις προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρωθούν εφεξής, ώστε να υλοποιηθεί η εκταμίευση των χρημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό οι οικονομικές υπηρεσίες της ΕΠΟ θα αναδιαρθρωθούν και θα προχωρήσουν σε άμεσο εκσυγχρονισμό και αυτοματοποίηση των λειτουργιών και πληρωμών, καθώς και προσαρμογής σε νέα λογιστικά πρότυπα και πολιτικές, σε απόλυτη εναρμόνιση με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Το σχετικό σχέδιο δράσης θα υποβληθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου 2019».

TAGS

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε εγκαταστάσεις για την Ακαδημία του!

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε εγκαταστάσεις για την Ακαδημία του!

Οι «ερυθρόλευκοι», μετά την επιστολή-ντροπή της Ιντρακάτ του Σωκράτη Κόκκαλη, κατάφεραν πολύ γρήγορα να εξασφαλίσουν σύγχρονες εγκαταστάσεις κοντά στο προπονητικό κέντρο στο Ρέντη, καλύπτοντας τις ανάγκες της Ακαδημίας τους.