Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ισοπέδωση δεν είναι «κριτική»

Η ισοπέδωση δεν είναι «κριτική»
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019 - 10:58

Αν υπάρχει κάτι, το οποίο μία ομάδα χρειάζεται, όταν χάνει τον στόχο της, όταν «γκελάρει», όταν «αστοχεί», όταν δεν τα καταφέρνει, εν γένει, είναι συσπείρωση. Ομοψυχία. Να κολλούν σφιχτά, ο ένας με τον άλλο. Ο προπονητής με τους παίκτες. Οι παίκτες μεταξύ τους. Ο κόσμος με την ομάδα. Η ομάδα με τη διοίκηση. Όλοι μαζί, ως ένα. Μόνο έτσι ξεπερνιούνται, σε χρόνο dt οι αναποδιές και προχωράει, ένας οργανισμός, παρακάτω.

Η ισοπέδωση, την οποία ορισμένοι «αντικειμενικοί» προωθούν, σε περιπτώσεις όπως εκείνη της Νέας Σμύρνης, κάνει κακό. Είναι τόσο απλό. Το να βλέπεις, δεξιά και αριστερά, σχόλια του τύπου «που πάμε μωρέ με τον ____» (βάλτε όποιο όνομα θέλετε) ή «τι κάνει ο… μυρωδιάς ο ____» (ξανά, βάλτε όποιο όνομα θέλετε) κάνει ΜΟΝΟ κακό. Τίποτα περισσότερο. Το να ισοπεδώνει κανείς, με αυτό τον τρόπο, μια ομάδα, η οποία από την αρχή της σεζόν, ως συνέχεια της περσινής, προσφέρει χαρές, προκρίσεις, νίκες και έχει… τρεις ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, κάνει μόνο κακό.

Την ώρα ετούτη χρειάζεται, μόνο, εναγκαλισμός της ομάδας και ώθηση για επάνοδο στον δρόμο των επιτυχιών. Δεν είναι σωστό κανείς να διαχωρίζει τον εαυτό του, από την ομάδα, την οποία αγαπά. Το «εγώ τα ‘λεγα» είναι για τους… άλλους. Τους μοιρολάτρες. Τους… πονεμένους. Οι Ολυμπιακοί δεν είναι… «πονεμένοι». Κάθε άλλο, έχουν πανηγυρίσει (και πανηγυρίζουν) νίκες, διακρίσεις, προκρίσεις, επιτυχίες για… δέκα ζωές.

Κανείς δεν λέει ότι πρέπει να λείψει η κριτική. Λάθη έγιναν στη Νέα Σμύρνη και μπορεί να γίνουν και άλλα, στο μέλλον. Ωστόσο, είναι άλλο πράγμα η εποικοδομητική κριτική και η ανάδειξη των λαθών, για διόρθωσή τους και άλλο πράγμα η ισοπέδωση. Αυτή το μόνο που κάνει είναι να… ταΐζει τους… απέναντι.

Διαβάστε επίσης

Ορισμοί... ζάχαρη για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

Ορισμοί... ζάχαρη για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

Ο Περέιρα έβαλε Αθηναίο διαιτητή στο ΑΕΚ-Άρης, τον άπειρο Τάση στο ΠΑΟΚ-ΑΕΛ και στον αγώνα Πανιώνιος-Ολυμπιακός τον Κομίνη που έχει… μόνιμη ασυλία.

Γυρίζει, άμεσα, τον διακόπτη!

Γυρίζει, άμεσα, τον διακόπτη!

Νέα Σμύρνη… τέλος, για τον Μαρτίνς και τους παίκτες! Ο Ολυμπιακός -πρέπει να- κινείται ήδη σε ρυθμό Ευρώπης! Εκεί όπου παίζει… μόνος.