Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Τι άλλο κίνητρο θέλει ένας παίκτης όταν παίζει με αυτή τη φανέλα;»

«Τι άλλο κίνητρο θέλει ένας παίκτης όταν παίζει με αυτή τη φανέλα;»
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 - 23:00

O Στέλιος Γιαννακόπουλος έγραψε ιστορία με τον Ολυμπιακό. Επτά χρόνια (1996-2003) με την ερυθρόλευκη φανέλα, επτά πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και μια πορεία ως τα προημιτελικά του Champions League! Και, φυσικά, πολλά γκολ...

Το 2003, μετακόμισε στην Αγγλία και την Premier League, όπου αγωνίστηκε ως τις αρχές του 2009. Ποτέ, όμως, δεν ξέχασε τον Θρύλο. Και τα όσα έζησε στο μεγάλο Λιμάνι!

Ο Γιαννακόπουλος, λοιπόν, μίλησε στο gavros.gr με αφορμή το αυριανό (26/11) ματς του Ολυμπιακού με την Τότεναμ, για το Champions League. Γνωρίζει, άλλωστε, τόσο την ομάδα του Πειραιά, όσο και το αγγλικό ποδόσφαιρο. Για αυτό και πιστεύει σε θετικό αποτέλεσμα του Θρύλου στο Λονδίνο!

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο ματς με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή (1/12) στον Ναό, τονίζοντας ότι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχει το... πάνω χέρι! Ενώ, παράλληλα, στάθηκε και στον κόσμο του Ολυμπιακού.

Αρχικά, τόνισε στο gavros.gr: «Πάρα πολύ δύσκολο ματς, εννοείται. Και το ματς γίνεται ακόμα δυσκολότερο, επειδή η Τότεναμ έχει καινουργιο προπονητή. Και όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι! Είναι ένα επιπλέον κίνητρο για την Τότεναμ αυτό. Εκτός από νίκη, οι παίκτες της Τότεναμ θα θέλουν καλή εμφάνιση. Χωρίς αυτό, φυσικά, να σημαίνει, ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός μπορεί! Το παιχνίδι είναι ανοιχτό για όλα τα αποτελέσματα. Διότι η Τότεναμ δεν είναι η περσινή. Για αυτό έγινε και η αλλαγή προπονητή. Και ο Ολυμπιακός πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό και να πάρει ό,τι πιο θετικό μπορεί».

Και πρόσθεσε: «Όπως έγινε και στο πρώτο ματς, ο Ολυμπιακός πλαγιοκοπώντας μπορεί να προκαλέσει... ρήγματα στην Τότεναμ. Πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός αυτός για να βγάλει φάσεις! Ο Ολυμπιακός, αν το δουλέψει αυτό το κομμάτι με ποιότητα, μπορεί να... χτυπήσει αποτέλεσμα. Πρέπει, όμως, να προσέξει τα... αστέρια της Τότεναμ. Ειδικά ο Κέιν μπροστά, είναι... κίνδυνος-θάνατος! Ο Σον ανεβαίνει πάλι, βρίσκεται τον εαυτό του, ενώ ο Ντέλε Άλι θα θέλει να αποδείξει πράγματα στον Μουρίνιο. Όλοι θέλουν προσοχή».

Με τον Βετεράνο ποδοσφαιριστή του Θρύλου να συμπληρώνει: «Λογικά, ο Μουρίνιο θα παίξει με... Premier League ρυθμό. Και εμείς αυτό κάναμε στην Μπόλτον όταν παίζαμε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Η πρώτη εντολή ήταν αυτή. Το τέμπο της Premier League δυσκολεύει τον αντίπαλο. Το physical game του αγγλικού ποδοσφαίρου δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. Για αυτό πιστεύω, ότι έτσι θα παίξει ο Μουρίνιο».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε: «Με καλό αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός θα πάρει και ψυχολογία για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Παιχνίδι, που εκτός από το γόητρο, δίνει και... έξι βαθμούς! Ο Ολυμπιακός είναι ο βασικός διεκδικητής του πρωταθλήματος και έχει τον πρώτο λόγο την Κυριακή. Με νίκη, θα πάρει ένα μικρό προβάδισμα για τον τίτλο. Υπάρχει δρόμος, όμως, στο πρωτάθλημα. Τα μεταξύ τους ματς, όμως, είναι... εξάποντα».

Και συμπλήρωσε: «Η ομάδα έχει καλή εικόνα και θεωρώ, ότι στην Ευρώπη δεν έχει πάρει αυτό που της αξίζει. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλύτερη εικόνα και η όμορφη αυτή εικόνα δεν έχει αποδώσει... καρπούς στην βαθμολογία. Με εξαίρεση το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε κερδίσει Τότεναμ και Μπάγερν στο γήπεδο του. Και οι ποδοσφαιριστές, όμως, δεν είναι ρομπότ. Είναι άνθρωποι και μπορεί να έρθει και μια μέτρια εμφάνιση, όπως στο Βελιγράδι και στην Νέα Σμύρνη. Με τον Πανιώνιο, βέβαια, δεν ήταν μέτρια, απλά δεν μετουσιώθηκε η υπεροχή και η κυριαρχία του Ολυμπιακού σε γκολ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, αυτά γίνονται».

Με τον 45χρονο, πλέον, Γιαννακόπουλο να τονίζει: «Κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει αυτό που θα κάνει και η Τότεναμ αύριο. Να μπει δυνατά ως φαβορί! Να κάνει το παιχνίδι του, με τον κόσμο του πλευρό του. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο, θα έχει sold out. Ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει στον ΠΑΟΚ ποιος είναι το αφεντικό. Πρέπει να δείξει από την αρχή ποιος θα πάρει τους τρεις βαθμούς! Ο κόσμος για άλλη μία φορά θα είναι αυτός που πρέπει, όπως πάντα. Τι άλλο κίνητρο θέλει ένας ποδοσφαιριστής όταν παίζει με αυτή τη φανέλα και στο Καραϊσκάκη;».

Σε ποιο ματς από τα δύο θα ήθελε να παίξει; Ο Γιαννακόπουλος απάντησε ξεκάθαρα: «Σε όλα τα ματς έπαιζα πάντα στο 100%. Δεν διάλεγα ματς! Το κάθε ματς ήταν διαφορετικό και εξίσου σημαντικό. Θα ήθελα να παίξω και κόντρα στην Τότεναμ, σε ένα φοβερό και καινούργιο γήπεδο, σε μία κορυφαία διοργάνωση. Θα ήθελα να παίξω και με τον ΠΑΟΚ, γιατί είναι ο μεγάλος μου αντίπαλος και πρέπει να τον κερδίσω».

Γ.Κ.

Διαβάστε επίσης

Ένα ακόμη «ραντεβού» με την ιστορία!

Ένα ακόμη «ραντεβού» με την ιστορία!

Η μεγάλη ώρα σχεδόν... έφτασε. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Τρίτη (26/11) το βράδυ (LIVE στις 22:00 στο gavros.gr/CS2) την Τότεναμ στο «Tottenham Hotspur Stadium», για την πέμπτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League...