Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Θρύλος Ευρώπη, οι άλλοι… άφαντοι

Ο Θρύλος Ευρώπη, οι άλλοι… άφαντοι
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 - 09:39

Το ποδόσφαιρο ανταμείβει εκείνους που το σέβονται και δουλεύουν υπέρ αυτού. Εκείνους που σέβονται τους φιλάθλους, εκείνους που «χτίζουν» με γνώμονα τη συνολική πρόοδο και όχι μόνο τη δική τους. Την περιστασιακή. Εκείνους που δεν… αρκούνται σε έναν τίτλο, αλλά παλεύουν με στόχο την καθιέρωση, με στόχο την κορυφή. Εκείνους που δεν λειτουργούν ως… πυροτεχνήματα. Την ώρα που ο Ολυμπιακός δίνει, απόψε το βράδυ, τη «μάχη» του, για την πρόκριση στους «16» του Champions League, όλοι εκείνοι, οι οποίοι τον έχουν αμφισβητήσει, όλοι εκείνοι, οι οποίοι καθημερινά αφιερώνουν ό,τι έχουν και δεν έχουν στο βωμό του να τον βλάψουν, κοιτούν… αμήχανα, από τον… καναπέ.

Είναι άφαντοι. Δεν έχουν, στην Ευρώπη, την παραμικρή υπόσταση. Δεν έχουν ειδικό βάρος. Δεν έχουν παράδοση, δεν έχουν επιτεύγματα, να επιδείξουν. Δεν έχουν όνομα, στην Ευρώπη. Όμως ο Θρύλος, η ίδια ομάδα, η οποία κάθε αγωνιστική προσπαθούν να μετατρέψουν σε «θύμα» της ίδιας… εξυγίανσης, την οποία πρεσβεύουν και την οποία στηρίζουν και προωθούν, είναι παρών. Είναι εδώ, εκπροσωπώντας ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δίνοντας τη «μάχη» του, πέρα από τον εαυτό του, για τη συνολική βαθμολογία της Ελλάδας. Και τι δύσκολο έργο, έχει ο Ολυμπιακός. Τι βάρος σηκώνει… Μόνος του.

Αυτός είναι και ο δρόμος, τον οποίο έχει επιλέξει ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός. Μοναχικός. Δίχως… ευκαιριακές συμμαχίες, δίχως… «εξυγιαντικές» συνεργασίες, δίχως… «λυκοφιλίες» και «πισώπλατα μαχαιρώματα». Μόνος του. Ο Ολυμπιακός πορεύεται μόνος του, με βάση το όνομά του, την ιστορία του, τους τίτλους του, την τεχνογνωσία του, την εμπειρία του, την υπόστασή του στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Και προχωρά μπροστά. Με σταθερά βήματα και -αρκετά συχνά- άλματα. Ένα τέτοιο στοχεύει να κάνει και απόψε, στο Tottenham Hotspur Stadium. Ένα μεγάλο άλμα. Για τον εαυτό του, για την ιστορία του. Αλλά και για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης