Ντουντούκα
Καλή αρχή! Πρώτο βήμα για το 46ο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Απαιτείται ισορροπία

Απαιτείται ισορροπία
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 - 11:47

Καταιγιστικός στο πρώτο μέρος. Δεν κατάφερε να αντιδράσει, στο δεύτερο, όταν η Τότεναμ γύρισε το ματς. Ο Ολυμπιακός παρουσίασε πολλά θετικά στοιχεία, στο χορτάρι του Tottenham Hotspur Stadium, όμως δεν πρέπει επ’ ουδενί να μείνει, μόνο, σε αυτά! Έκανε λάθη, έκανε πράγματα τα οποία δεν επιτρέπεται να κάνει, σε αυτό το επίπεδο, στο οποίο βρίσκεται. Και αυτά, οφείλει να τα διαβάσει, να τα διορθώσει, να τα περιορίσει ή/και όσο γίνεται, να τα… εξαφανίσει!

Δεν στεκόμαστε τόσο στο λάθος του Μεριά. Πολλά συζητήθηκαν και γράφτηκαν επ’ αυτού. Ο Τυνήσιος έκανε ένα μοιραίο, όπως αποδείχθηκε, σφάλμα και θα το κουβαλάει, θέλοντας και μη. Στο χέρι του είναι, όσο και στου Πέδρο Μαρτίνς, να το διαχειριστούν και να το αφήσουν πίσω τους, για το μέλλον. Το άμεσο μέλλον. Εκείνο της Κυριακής. Ο Μεριά έκανε αυτό το λάθος, όμως θα μπορούσε, κάλλιστα, με το παιχνίδι στο 3-2, να έβαζε μια κεφαλιά από μία στατική φάση και να… άλλαζε, ξανά, τα πάντα. Όλα αυτά συμβαίνουν και μπορούν να συμβούν, στο ποδόσφαιρο…

Πέραν αυτού, όμως, ο Ολυμπιακός έδειξε να πέφτει ψυχολογικά, όταν ένιωσε ότι το ματς… γλιστράει από τα χέρια του. Στο 2-2 και, πολύ περισσότερο, στο 3-2, άρχισε να εμφανίζει σημάδια ομάδας, η οποία έδειχνε ότι δεν έχει, πλέον, αυτό το κάτι παραπάνω, για να επιστρέψει στο παιχνίδι. Αυτό είναι κάτι, το οποίο πρέπει να προβληματίσει τον Μαρτίνς και τους παίκτες.

Ο Ολυμπιακός παρασύρθηκε, στο δεύτερο μέρος, σε αρκετά σημεία, από τον ρυθμό της Τότεναμ και προσπαθώντας να παίξει στα ίσια, έναν αντίπαλο, τον οποίο -κακά τα ψέματα- έδειξε ότι… μπορεί, άφησε ανοιχτούς χώρους, τους οποίους οι παικταράδες του Μουρίνιο εκμεταλλεύτηκαν. Μία σχετική «αφέλεια» στην συνολική ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, θα πρέπει, επίσης, να προβληματίσει τον Μαρτίνς και τους παίκτες, όπως, βέβαια και το ότι ο Ολυμπιακός, ίσως χρειαζόταν μία πιο γρήγορη βοήθεια, από τον πάγκο του, για να ισορροπήσει λιγάκι το ματς, στο 2-2 ή και στο 3-2 ακόμη…

Ανάμεσα στην εικόνα του πρώτου μέρους και του δευτέρου μέρους στο Tottenham Hotspur Stadium, υπάρχει διαφορά. Και καθώς ο Ολυμπιακός ακόμη χτίζεται και πλάθεται, με τους νέους παίκτες που έχει και το γεγονός ότι «δένουν», όσο περνάει ο καιρός, το ζητούμενο είναι η ισορροπία. Ανάμεσα στον Ολυμπιακού το 0-2 και του 4-0. Και κάπου εκεί, βρίσκεται η, δεδομένη και αναμενόμενη, επιτυχία.

Διαβάστε επίσης