Ντουντούκα
Φύγαμε για τα αστέρια!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ο πνιγμένος, από τα μαλλιά του πιάνεται…

Ο πνιγμένος, από τα μαλλιά του πιάνεται…
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 - 18:58

Οι μέρες περνούν και όσο πλησιάζει η… έλευση του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, ο φόβος στο στρατόπεδο των φιλοξενούμενων μοιάζει να… διογκώνεται. Επιχειρώντας ένα επικοινωνιακό τρικ χαμηλότατου επιπέδου, το οποίο είχε επιχειρήσει και στους δύο τελευταίος (χρονικά) τελικούς με την ΑΕΚ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, εκεί όπου δεν υπάρχουν, με το έγγραφο που απέστειλε και το οποίο έχει την υπογραφή του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση. Νομίζοντας, προφανώς, ότι οι εντυπώσεις αυτές και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, όπως αυτό που επιχείρησε (και ΦΥΣΙΚΑ απέτυχε να φέρει σε πέρας) με το ΕΣΚΑΝ, θα της δώσουν οποιοδήποτε αγωνιστικό αβαντάζ, εντός αγωνιστικού χώρου, Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταλήγει μόνο να εκτίθεται και να μοιάζει… ερασιτεχνική, ως προς την προσέγγιση ενός μεγάλου αγώνα, με φόντο την κορυφή της Super League.

Δίχως να επικοινωνήσει, λοιπόν, την επιστολή, την οποία απέστειλε στο ΕΣΚΑΝ, αφού προφανώς γνώριζε εκ των προτέρων, την απάντηση, την οποία θα λάβει, θέλησε να προβάλει κατευθείαν, μέσω των ΜΜΕ επιρροής της οικογένειας Σαββίδη, την απάντηση αυτή του ΕΣΚΑΝ. Απάντηση, η οποία ΔΕΝ είναι διαφορετική, από εκείνη την οποία έλαβε τις προηγούμενες δύο φορές, κατά τις οποίες επιχείρησε κάτι ανάλογο…

Με τρανταχτούς, αλλά ανυπόστατους τίτλους τύπου «αρνείται να κάνει έλεγχο», προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα, κυριολεκτικά, από το πουθενά και να περάσει ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, το οποίο μειώνει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Του ίδιου πρωταθλήματος, το οποίοι οι ίδιοι ευαγγελίζονται ότι… εξυγιαίνουν.

Είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι το «αρνείται να κάνει έλεγχο», το οποίο υποστηρίζει Μέσο επιρροής του ΠΑΟΚ, αποτελεί μέγιστο ψέμα. Έλεγχοι θα γίνουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ, σε δύο ποδοσφαιριστές από κάθε ομάδα, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της WADA. Αντιθέτως, επιβεβαιώνεται περίτρανα ο λόγος για τον οποίο εστάλη αυτή η επιστολή και αυτός είναι ΕΝΑΣ: Οι εντυπώσεις, το επικοινωνιακό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι, το οποίο ο ΠΑΟΚ για ακόμη μία φορά χάνει…

Αναλυτικά η απάντηση του ΕΣΚΑΝ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Προς ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Υπόψη κ. Χ. Γκαγκάτση

Αντιπροέδρου & Δ/ντος Συμβούλου

Κοινοποίηση

– Γραφείο Υφυπουργού Αθλητισμού

– SUPERLEAGUE

Αξιότιμε κ. Αντιπρόεδρε,

Σε απάντηση της υπ’ αριθ. πρωτ. 2098/13-11-2019 επιστολής σας με την οποία αιτείστε τη διεξαγωγή ελέγχου ντόπινγκ σε αγώνα στον οποίο συμμετέχει η επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. και, ειδικότερα, σε 5 ποδοσφαιριστές της κάθε ομάδας, με χρέωση της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. για το σύνολο των ελέγχων, σας ενημερώνουμε ότι το αίτημα δεν έγινε δεκτό από το Ε.Σ.ΚΑ.Ν.

Το Ε.Σ.ΚΑ.Ν., ως αρμόδιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ για τη διενέργεια ελέγχων σε εθνικό επίπεδο, με βάση την εθνική νομοθεσία και τους διεθνείς κανονισμούς, σχεδιάζει την ανάπτυξη και υλοποίηση ενός αποτελεσματικού και αναλογικού προγράμματος κατανομής ελέγχων, που θέτει προτεραιότητες, αναλογικά, μεταξύ αγωνισμάτων, κατηγοριών αθλητών, είδους ελέγχων, είδους δειγμάτων προς συλλογή, είδους ανάλυσης δειγμάτων, πάντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου για τον ‘Έλεγχο και τις ‘Έρευνες (International Standard for Testing and Investigations) του WADA.

Υπό το πρίσμα αυτό, το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. δεν πρόκειται να ικανοποιεί σχετικά αιτήματα ομάδων για ελέγχους της επιλογής τους, κρίνοντας πως η πρακτική αυτή που εφαρμόστηκε στο παρελθόν είναι λανθασμένη και σε αντίθεση με τις επιταγές του WADA, που επιθυμεί την ανεξαρτησία επιλογών των Εθνικών Οργανισμών Αντι-Ντόπινγκ ενώ επιπροσθέτως, εισάγει ένα στοιχείο προαναγγελίας ελέγχων το οποίο δεν είναι επιθυμητό. Αντιθέτως, το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. προτίθεται να συνεργαστεί με την Superleague προκειμένου να παρουσιάσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό ελέγχων εντός και εκτός αγώνων ο οποίος πιστεύουμε ότι θα απαντά στις ενδεχόμενες ανησυχίες του συνόλου των εμπλεκομένων.

Σε κάθε περίπτωση το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. είναι εντεταλμένο και πρόθυμο να ακούσει απόψεις και πληροφορίες από το σύνολο του αθλητικού οικοδομήματος προκειμένου να τις αξιολογήσει και να τις αξιοποιήσει καταλλήλως.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Σκανδαλάκης

Πρόεδρος ΕΣΚΑΝ

Γίνεται σαφής η παρανομία, την οποία η ίδια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσπάθησε να… επιβάλει στο ΕΣΚΑΝ, ενώ οι κανονισμοί είναι σαφείς και συγκεκριμένοι. Και αν σε… ορισμένες περιπτώσεις, επί ΣΥΡΙΖΑ, οι κανονισμοί… κάμπτονταν, κατά το δοκούν και αυτό βαφτιζόταν «εξυγίανση», δεν μπορεί να συμβεί και το ίδιο με το ΕΣΚΑΝ.

Τονίζουμε ξανά το πιο χαρακτηριστικό σημείο, της απάντησης του ΕΣΚΑΝ, προς τον ΠΑΟΚ:

… Υπό το πρίσμα αυτό, το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. δεν πρόκειται να ικανοποιεί σχετικά αιτήματα ομάδων για ελέγχους της επιλογής τους, κρίνοντας πως η πρακτική αυτή που εφαρμόστηκε στο παρελθόν είναι λανθασμένη και σε αντίθεση με τις επιταγές του WADA, που επιθυμεί την ανεξαρτησία επιλογών των Εθνικών Οργανισμών Αντι-Ντόπινγκ ενώ επιπροσθέτως, εισάγει ένα στοιχείο προαναγγελίας ελέγχων το οποίο δεν είναι επιθυμητό…

Τα συμπεράσματα, δικά σας…

Διαβάστε επίσης

Sun: «Άκυρο το 2-2 της Τότεναμ»

Sun: «Άκυρο το 2-2 της Τότεναμ»

Η αγγλική ιστοσελίδα σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι το γκολ του Κέιν για το 2-2 της Τότεναμ κόντρα στον Ολυμπιακό δεν θα έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Οριέ έχει κάνει παράβαση στο πλάγιο άουτ στο ξεκίνημα της φάσης...

«Να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ» (vid)

«Να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ» (vid)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε μίλησε στην κάμερα του Olympiacos TV για το ματς με την Τότεναμ, αλλά και αυτό που ακολουθεί κόντρα στον ΠΑΟΚ.