Ντουντούκα
Φύγαμε για τα αστέρια!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Σεισμός» στο ελληνικό ποδόσφαιρο! (vid)

«Σεισμός» στο ελληνικό ποδόσφαιρο! (vid)
Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019 - 16:51

Σοκ και δέος στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Το One Channel έφερε στο φως της δημοσιότητας στοιχεία… συγκλονιστικά! Στοιχεία αδιάσειστα, τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, σχετικά με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τον ιδιοκτήτη της, Ιβάν Σαββίδη και την ΠΑΕ Ξάνθη, τις εγκαταστάσεις της οποίας έχει εξαγοράσει εταιρεία συμφερόντων του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ.

Με ντοκουμέντα, έγγραφα και αναλυτική περιγραφή όλων των στοιχείων, τα οποία παρουσιάστηκαν, προϊόν μεγάλης και ενδελεχούς δημοσιογραφικής έρευνας, το One Channel παρουσίασε αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η σχέση ανάμεσα στις δύο ομάδες της Super League και το πως ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ βρίσκεται στη μέση, μέσω των εγκαταστάσεων της ακριτικής ομάδας.

Τα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας, το One Channel, προκαλούν… δέος:

  • Από το 2018 ο Ιωάννης Καλπαζίδης, γιος της αδελφής (Σοφίας) του Ιβάν Σαββίδη, αγόρασε τη Vialand AE. Εκείνη, με τη σειρά της, κατέχει όλες τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθη, μέσω της κυπριακής εταιρείας RFA Trading and Consulting Ltd (RFA). O Ιωάννης Καλπαζίδης εμφανιζόταν στο διοικητικό συμβούλιο της ΣΕΚΑΠ και σε άλλες εταιρείες συμφερόντων της οικογενείας Σαββίδη. Σημειώνεται, επίσης, ότι η ΠΑΕ Ξάνθη ήταν μεγαλομέτοχος της Vialand από την ίδρυση της μέχρι και κάπου το 2017 όποτε περνάει στους κ.κ. Πανόπουλο και Συγγελίδη, ατομικά.
  • Την 1η Ιανουαρίου 2018, 10 εκατομμύρια ευρώ φαίνεται ότι μπαίνουν στην RFA από τον ίδιο τον κ. Καλπαζίδη. Η προέλευση αυτών των χρημάτων μπορεί να δώσει ακόμη περισσότερες απαντήσεις, σε ένα ζήτημα, το οποίο τραντάζει συθέμελα το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ο κ. Καλπαζίδης είναι ο… δήθεν μοναδικός μέτοχος της RFA;
  • Επιπροσθέτως, η RFA εμφανίζεται ως συνδεδεμένο μέρος μαζί με άλλες εταιρείες συμφερόντων Σαββίδη , στις οικονομικές καταστάσεις της κυπριακής εταιρείας Dimera, εταιρεία, η οποία είναι συμφερόντων της οικογενείας Σαββίδη και ιδιοκτήτριας του ΠΑΟΚ. Στις ίδιες καταστάσεις εμφανίζεται, ως συνδεδεμένο μέρος και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Καθίσταται σαφές, δηλαδή, ότι η RFA και ο ΠΑΟΚ εμφανίζονται στην ίδια λίστα εταιρειών ως συνδεδεμένα μέρη της Dimera.
  • Μάλιστα, ανάμεσα στην RFA και την Dimera υπάρχει και ροή χρήματος, η οποία αποτυπώνεται στις οικονομικές καταστάσεις τους: Συγκεκριμένα η RFA εμφανίζεται να λαμβάνει δάνεια από την Dimera. Το ίδιο και η RFA με την BELTERRA HOLDINGS, οι οποίες εταιρείες επίσης έχουν δανειακές δοσοληψίες. Η BELTERRA Holdings -ανήκει στην Κυριακή και στον Νίκο Σαββιδη και είναι η μεγαλομέτοχος της DIMERA, εταιρείας, η οποία έχει, κατά 76% τον ΠΑΟΚ.
  • Από στοιχεία των τελωνειακών αρχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας προκύπτει ότι η RFA εκτελούσε συναλλαγές για λογαριασμό της ρωσικής καπνοβιομηχανίας Donskoy Tabac, κορωνίδας των επιχειρήσεων συμφερόντων Σαββίδη, πριν αυτή πουληθεί στην Japan Tobacco International. Επιπλέον, η RFA εκτελούσε συναλλαγές και για την συμφερόντων οικογενείας Σαββίδη εταιρεία Atlantis Pak, Στην RFA ανήκει και η εταιρεία Paralot, χρηματοδότης παραγωγών του Open TV και ιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας SDNA.gr!
  • H εταιρεία Vialand AE, η οποία κατέχει εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθη και η οποία εξαγοράστηκε από την οικογένεια του Ιβάν Σαββίδη μέσω της RFA, είχε πριν από την εξαγορά, ως μετόχους, τους κ.κ. Συγγελίδη και Πανόπουλο. Μάλιστα, οι δύο άνδρες, συνεχίζουν και μετά την εξαγορά από την RFA, να είναι μέλη στο ΔΣ της Vialand AE με θητεία η οποία τελειώνει το 2022, ενώ ήδη εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Vialand είναι εταιρεία συμφερόντων οικογενείας Σαββίδη. Οι κ.κ. Συγγελίδης και Πανόπουλος φέρονται ως αποκλειστικοί μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ Ξανθη! Στο ΔΣ της Vialand ΑΕ εμφανίζεται επίσης ο κ. Ν. Χαλαβαζής ως πρόεδρος ενώ είναι και μέλος στο ΔΣ της Παε Ξάνθη.
  • Πέραν αυτού, τοποθετήθηκε και ο Αριστείδης Πιαλόγλου, ως αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vialand, έως το 2022, και ταυτόχρονα είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ξάνθης! Πέραν αυτού, τα ίδια πρόσωπα είναι συνδεδεμένα και με την ΠΑΕ Ξάνθη: Οι κ.κ. Συγγελίδης και Πανόπουλος, ως μέτοχοι, ο κ. Πιαλόγλου ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, και ο κ. Χαλαβαζής, ως μέλος. Δηλαδή, οι τέσσερίς τους είναι συνδεδεμένοι και με την ΠΑΕ Ξάνθη και με την Vialand AE, η οποία εξαγοράστηκε από την RFA, που εμφανίζεται, μέσω οικονομικών καταστάσεων, συνδεδεμένη με την Dimera και τον ΠΑΟΚ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Διαβάστε επίσης