Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πρώτη φορά αποδεικνύεται ότι ένας άνθρωπος έχει δύο ομάδες στο πρωτάθλημα»

«Πρώτη φορά αποδεικνύεται ότι ένας άνθρωπος έχει δύο ομάδες στο πρωτάθλημα»
Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019 - 17:45

Θέση για την αποκάλυψη-σοκ του One Channel, σχετικά με την εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ξάνθης, πήρε ο Κώστας Καραπαπάς, μέσω δηλώσεων σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, λοιπόν, τόνισε μεταξύ άλλων στον ΣΠΟΡ FM, πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που κάποιος έχει δύο ομάδες στο πρωτάθλημα! Ενώ δήλωσε, ότι ο κανονισμός αναφέρει, ότι πρέπει να υπάρξει αποβολή και των δύο εμπλεκόμενων ομάδων.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Κώστα Καραπαπά:

«Με την αποκάλυψη αυτή, αλλάζει οριστικά σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού πλέον δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για παρερμηνεία. Ρώτησα μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη σε ποιον ανήκει η ομάδα και κανείς δεν απάντησε. Απάντησε, όμως, η δημοσιογραφική η έρευνα. Ένα πρόσωπο έχει στην ιδιοκτησία του στο ίδιο πρωτάθλημα, κάτι που απαγορεύεται ρητά...

Η εταιρία που αγόρασε τις εγκαταστάσεις, είναι του κ. Καλπαζίδη που είναι ανιψιός του κ. Σαββίδη. Η εταιρία αυτή είναι συμφερόντων Σαββίδη και έδωσε 10 εκατομμύρια για να αγοράσει το προπονητικό κέντρο της Ξάνθης! Με τον τρόπο αυτό ελέγχεται η Ξάνθη, κάτι που γνωρίζει όλη η Ελλάδα. Στην RFA ανήκει και ο ίδιος Σαββίδης, ενώ συνδέεται και με τη Dimera που είναι μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, ενώ παράλληλα υπάρχει και ροή χρήματος ανάμεσα τους...

Όλο αυτό είναι κύκλος συμφερόντων Σαββίδη με πρώτη τη Dimera. Για όποιον δεν γνωρίζει αυτή η εταιρία είναι εκείνη που κάνει τις τηλεοπτικές παραγωγές στο Open, είναι η εταιρία που έχει σχέση με την Paralod στην οποία ανήκει η ιστοσελίδα SDNA η κατά τα άλλα ανεξάρτητη.

Μέσω των μετοχών και των συγκεκριμένων καταστάσεων αποδεικνύονται τα πάντα, το πως έγινε η εξαγορά. Δεν νομίζω κανείς να πιστεύει ότι ο κ. Σαββίδης έδωσε 10 εκατομμύρια για να αγοράσει το προπονητικό κέντρο ή το ξενοδοχείο και όχι την ομάδα της Ξάνθης. Φτάσαμε στην αλήθεια και αυτή η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια εταιρία, η RFA που ανήκει στον Σαββίδη και αυτή αγόρασε τη Ξάνθη. Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι ένας άνθρωπος έχει δύο ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί κανείς να κοροϊδέψει τον κόσμο. Θα πρέπει όλοι να μας εξηγήσουν πως έχει γίνει όλο αυτό...

Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται όλο αυτό και αυτοί που κάνουν αυτά τα πράγματα νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κρητική αφ’ υψηλού, ενώ εμείς όταν αναφερθούμε σε αυτό, όπως εγώ στην Ξάνθη, δικαζόμαστε. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που υπάρχει ωμή εξαγορά και τέτοια καταφανέστατη ροή του χρήματος. Είναι σοκ για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πρέπει η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού να μας πει τι θα κάνει, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις ο νόμος λέει ότι οι ομάδες πρέπει να αποβληθούν από το πρωτάθλημα».

Διαβάστε επίσης

Η Super League ακούει;

Η Super League ακούει;

Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, για όσα είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας!