Ντουντούκα
Και τώρα... ελάτε!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η ΕΠΟ οφείλει εξηγήσεις για το... σκάνδαλο του καλοκαιριού

Η ΕΠΟ οφείλει εξηγήσεις για το... σκάνδαλο του καλοκαιριού
Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019 - 16:14

«Το καλοκαίρι με τη στάση της και τις προτάσεις της για αφαίρεση της πολυιδιοκτησίας και νομιμοποίησή της στους κανονισμούς, δεν προσδοκούμε ότι θα προβεί σε κάποιες ενέργειες», είναι το... καρφί που έριξε η Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Λϊνα Σουλούκου προς την ΕΠΟ. μετά την καταγγελία των «ερυθρόλευκων» στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τις σχέσεις του Σαββίδη με τους ΠΑΟΚ και Ξάνθη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του One Channel.

Ο λόγος είναι ότι στο ΔΣ που είχε προγραμματίσει για τις 31 Ιουλίου επρόκειτο να ψηφίσει στον ΚΑΠ διάταξη υπέρ της πολυϊδιοκτησίας, η οποία αποτελούσε ξεκάθαρη παράβαση του νόμου 2725/99. Ένα σκάνδαλο που αποφεύχθηκε μετά την παρέμβαση τόσο του Αυγενάκη όσο και του Χούμπελ.

Θυμίζουμε ότι η προπαγάνδα είχε σηκώσει σημαία, τάχα παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο για να κάνει... αβάντα σε αυτή την αλλαγή, όμως την... πάτησαν επειδή σκάνδαλο τη θεώρησε, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δεν διαψευστηκε και ο Αυστριακός τοποτηρητής της FIFA.

Αναλυτικά η ΕΠΟ ήθελε να ψηφίσει τα εξής:

«Άρθρο 30 Πολυϊδιοκτησία– Ακεραιότητα αγώνων και διοργανώσεων

Με κανονισμό που εκδίδεται με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. ρυθμίζονται τα κάθε είδους θέματα που αφορούν την πολυιδιοκτησία και την πολυσυμμετοχή.

  1. Απαγορεύεται η ανάθεση και ανάληψη της διοίκησης Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) από φυσικό πρόσωπο το οποίο είναι μέτοχος σε άλλη Π.Α.Ε., με ποσοστό τουλάχιστον 5%, κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στον Κανονισμό αδειοδότησης. Η ίδια απαγόρευση ισχύει για ανάθεση και ανάληψη της διοίκησης ΠΑΕ από νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, στο οποίο συμμετέχουν σαν μέλη ή σαν μέτοχοι φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι μέτοχοι, με ποσοστό τουλάχιστον 5%, ή μέλη άλλης ΠΑΕ».

Διαβάστε επίσης

Ο απαράδεκτος Παπαδόπουλος στο VAR!

Ο απαράδεκτος Παπαδόπουλος στο VAR!

Τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό θα σφυρίξει ο Καραντώνης (Ημαθίας) που δίνει εξετάσεις, όμως ο Περέιρα έβαλε Θεσσαλονικείς στον έλεγχο των φάσεων!