Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τριάρα πριν τον... τελικό!

Τριάρα πριν τον... τελικό!
Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019 - 21:55

Δίχως να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, βγάζοντας σοβαρότητα και με τρία γκολ στο πρώτο μέρος, ο Θρύλος κατάφερε να νικήσει 3-0 τον Παναιτωλικό και να συνεχίσει με επιτυχία την πορεία του, προς το 45ο. Οι παίκτες του Μαρτίνς έκαναν καλή εμφάνιση, πέτυχαν πολύ ωραία γκολ (δύο ο Ελ Αραμπί στο 41’ και στο 45’+1 και ένα ο Ποντένσε στο 6’) και έφεραν το ματς εκεί όπου ήθελε ο Μαρτίνς.

Το δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε πιο… τυπικού χαρακτήρα. Πρώτη συμμετοχή για τον Μπρούνο, που πήρε χρόνο συμμετοχής, ενώ επανεμφανίστηκε στο πρωτάθλημα και ο Ραντζέλοβιτς. Χωρίς να πιεστεί ο Ολυμπιακός πήρε το «τρίποντο» και πάει πιο άνετος, στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, για να παίξει τον ευρωπαϊκό «τελικό» του.

Η ενδεκάδα

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-4-2 (4-4-1-1). Ο Σα ήταν στο τέρμα. Ο Ομάρ, ο Τσιμίκας, ο Σεμέδο και ο Μπα, ήταν οι αμυντικοί. Ο Καμαρά με τον Γκιλιέρμε ήταν στα χαφ, ενώ στις πτέρυγες έπαιζαν οι Ποντένσε και Μασούρας. Ο Σουντανί και ο Ελ Αραμπί ήταν στην επίθεση.

Γκολ πολύ νωρίς!

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς. Το συνηθίζει, άλλωστε. Ανέλαβε την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να πάρει τη μεσαία γραμμή. Τα κατάφερε και αυτό απέφερε πολύ άμεσα καρπούς! Η πρώτη απειλή, προς την εστία του Κνετ, ήρθε πολύ νωρίς. Μόλις στο 3’, ο Τσιμίκας έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Σουντανί και ο Ελ Αραμπί προσπάθησαν να απειλήσουν, από κοντά και ο Κνετ μάζεψε την τελευταία στιγμή. Ωστόσο, η πίεση του Ολυμπιακού απέδωσε. Στο 6’ οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς έβγαλαν μία πολύ ωραία, γρήγορη επίθεση. Γκιλιέρμε, Ελ Αραμπί και Ποντένσε έκαναν ωραία εναλλαγή και ο Ποντένσε, από κοντά πλάσαρε εύστοχα, με το αριστερό, για το 1-0.

Το γρήγορο γκολ αυτό έδειξε να «λύνει» τα πόδια των «ερυθρόλευκων». Ο Γκιλιέρμε έπαιρνε πολύ την μπάλα, στο κέντρο. Την κυκλοφορούσε αρκετά καλά, με το μίνιμουμ των λαθών. Ο Ποντένσε ήταν κινητικός και είχε λάβει εντολή να βγαίνει, από δεξιά, στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού. Αυτό, για να δημιουργεί ρήγματα. Στο πρώτο κομμάτι του ματς, ο Ολυμπιακός «πατούσε» καλά στο γήπεδο, είχε κατοχή (60%-40% στο 20λεπτο) και ανασταλτικά έκανε εξαιρετική δουλειά. Ο Παναιτωλικός βγήκε καλά μπροστά, σε μια-δυο περιπτώσεις, όμως δεν υπήρξε σοβαρός κίνδυνος, για την εστία του Σα. Ο Ολυμπιακός έκλεβε εύκολα την μπάλα στο κέντρο και έβγαινε σε καλές επιθέσεις. Έπαιζε αρκετά με τον Τσιμίκα, από αριστερά, αλλά και με τον Ποντένσε, από δεξιά.

Μετά από 25 λεπτά αγώνα, ο Ολυμπιακός είχε κάνει 7 φάουλ και ο Παναιτωλικός 3. Πράγμα… οξύμωρο, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Θρύλος είχε πολύ μεγαλύτερη κατοχή μπάλας. Ο Σουντανί έλαβε οδηγίες, στο μισάωρο, για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να κινηθεί καλύτερα, σε συνεργασία με τον Σουντανί, ώστε να ανοίξουν καλύτερα την άμυνα του Παναιτωλικού. Μετά το 1-0, ο Θρύλος δεν είχε κάποια καλή ευκαιρία. Κάποια σημαντική απειλή, προς την εστία του Παναιτωλικού. Αυτό είχε αρχίσει να προβληματίζει τον Μαρτίνς, αφού ο προπονητής του Ολυμπιακού ήθελε η ομάδα του να «τελειώσει» το ματς. Και να μην αφήνει αυτό το «εύθραυστο» 1-0 να… σέρνεται για ώρα.

«Καμπανάκι» και απάντηση

Ο Αριγίμπι «ταρακούνησε» για τα καλά τον Ολυμπιακό. Όπως η μπάλα ταρακούνησε το δοκάρι (οριζόντιο) του Σα, στην προσπάθεια του παίκτη των γηπεδούχων, να σκοράρει με σουτ, στο 33’! Η τρομερή αυτή ευκαιρία του Παναιτωλικού ήταν ένα… καμπανάκι, για τον Θρύλο. Το 1-0 είναι -πάντοτε- εύθραυστο και οι Πειραιώτες όφειλαν να πιέσουν, για να βρουν περισσότερα γκολ. Απάντησαν, στο 36’, με τρομερή ευκαιρία του Σουντανί! Ο Αλγερινός μπήκε στην περιοχή, από δεξιά και, μη βλέποντας κάποια πάσα, επιχείρησε με το αριστερό να πλασάρει τον Κνετ, ο οποίος όμως είχε βγει και του έκλεισε τον δρόμο προς το γκολ! Ένα σουτ του Μασούρα, στο 38’, έφτασε αδύναμα στον Κνετ, αφού κόντραρε, πρώτα.

Να και το δεύτερο! Να και το τρίτο!

Καλή ευκαιρία είχε ο Ελ Αραμπί, για το 2-0, μπαίνοντας στο τελευταίο 5λεπτο του πρώτου μέρους. Η κεφαλιά του πέρασε λίγο έξω, από την σέντρα του Ποντένσε, από αριστερά. Ωστόσο, ο Θρύλος βρήκε, πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, το δεύτερο γκολ που έψαχνε! Ο Σουντανί άρχισε την φάση, από τη μεσαία γραμμή και ο Παναιτωλικός, ο οποίος είχε ανεβάσει την άμυνά του, είδε τον Μασούρα να βγαίνει σαν… βέλος, από δεξιά. Ο Έλληνας άσος σέντραρε, από την πτέρυγα και ο Ελ Αραμπί, ο οποίος κινήθηκε στην πορεία της μπάλας, πήρε υπέροχη κεφαλιά, στέλνοντάς τη στα δίχτυα του, ανήμπορου να αντιδράσει, Κνετ.

Στο 41’ ο Θρύλος είχε το 2-0, στο τσεπάκι και πριν το ημίχρονο λήξει, ήρθε και το 3-0! Ο Τσιμίκας το έφτιαξε και ο Ελ Αραμπί το έβαλε! Δεύτερο προσωπικό του Μαροκινού «μπόμπερ», στο ματς! Ο Τσιμίκας γύρισε παράλληλα, από αριστερά και ο Ελ Αραμπί, ανάμεσα σε όλη την άμυνα του Παναιτωλικού, ελίχθηκε, γύρισε προς την εστία και εκτέλεσε, για να σκοράρει, στο 45’+1 και να τελειώσει, έτσι, το ημίχρονο, αλλά και… το ματς.

«Η επανάληψη»

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Ολυμπιακό να μην έχει κάνει αλλαγή. Ίδια, πέραν της ενδεκάδας, έμεινε και η διάθεση του Ολυμπιακού, στον αγωνιστικό χώρο. Να βρει και άλλα γκολ, δηλαδή. Ήταν δεδομένο ότι ο Παναιτωλικός θα επιχειρούσε να μειώσει. Εάν ανέβαινε, ο Ολυμπιακός θα αναζητούσε ανοικτούς χώρους, για να βγει στην κόντρα. Έτσι και έγινε. Οι Πειραιώτες έδωσαν χώρο στον Παναιτωλικό και περίμεναν.

Το 3-0 έδινε μια ασφάλεια, στον Ολυμπιακό και ο Πέδρο Μαρτίνς απέσυρε τον Ντανιέλ Ποντένσε, στο 57’. Την θέση του πήρε ο Ραντζέλοβιτς, ο οποίος πήγε στη μία πτέρυγα και δη αριστερά. Ο Σέρβος έχασε καλή ευκαιρία στο 61’, όταν σούταρε, από πλάγια αριστερά, μέσα στην περιοχή και είδε τον Κνετ να αποκρούει! Ο Ολυμπιακός, όποτε ανέβαινε, απειλούσε. Ο Ελ Αραμπί άφησε την θέση του στον Μπουχαλάκη, στο 64’ και ο Έλληνας άσος πέρασε στον άξονα, με τον Σουντανί να πηγαίνει στην κορυφή. Ένα σύστημα που πλέον έμοιαζε περισσότερο με 4-2-3-1 και τον Μπουχαλάκη να κινείται πιο μπροστά από τους Γκιλιέρμε και Καμαρά.

Φτάνοντας στο 70’ το ματς έδειχνε να έχει, πλέον, πιο ήρεμο τόνο. Ο Ολυμπιακός κατέβασε, σιγά-σιγά «στροφές» και δεν έψαχνε με την ίδια ενέργεια, άλλα γκολ. Η κατοχή ήταν στο 53%-47% για τον Θρύλο και τα φάουλ… 11-19. Ο Καμαρά άφησε την θέση του στον Μπρούνο, στο 71’! Ο Βραζιλιάνος πέρασε στο κέντρο, με τον Μπουχαλάκη και τον Γκιλιέρμε. Έβγαινε αρκετά προς τα αριστερά. Τα λεπτά κυλούσαν και το ματς δεν άλλαζε εικόνα. Ένα φάουλ του Αριγίμπι, στο 75’, δεν ανησύχησε τον Σα.

Ο Μαρτίνς ζητούσε από τον Μπρούνο να καλύπτει τον Τσιμίκα, στην πλευρά του. Μεγάλη ευκαιρία να μειώσει, απώλεσε στο 78’ ο Παναιτωλικός! Σα και Μπουχαλάκης, διαδοχικά, έκοψαν τις προσπάθειες για γκολ των Αριγίμπι και Ντίζα, αντίστοιχα! Το 3-0 έμεινε! Και ο Ραντζέλοβιτς έφτασε, στο 80’, κοντά στο 4-0. Αλλά δεν κατάφερε να το πετύχει.

Το ματς ολοκληρώθηκε δίχως άλλες συγκινήσεις, με τον Ολυμπιακό να κάνει άνετα τη δουλειά του, στο Αγρίνιο, να μένει στην κορυφή και να συνεχίζει…

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κνετ, Σανιά, Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο, Τσιγγάρας (53’ Σιέστεντ), Λιάβας (69’ Καββαδίας), Ταχάρ, Αριγίμπι, Ντιάζ, Μπαΐροβιτς (63’ Ντάλσιο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Ελαμπντελαουί, Γκιλιέρμε, Καμαρά (71’ Μπρούνο), Ποντένσε (56’ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Σουντανί, Ελ Αραμπί (64’ Μπουχαλάκης).

Διαβάστε επίσης