Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τέσσερις πρόσφατοι… μεγάλοι τελικοί! (videos)

Τέσσερις πρόσφατοι… μεγάλοι τελικοί! (videos)
Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019 - 12:04

Ο Ολυμπιακός ήταν και παραμένει, εδώ και πολλά χρόνια, ο μοναδικός άξιος εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Ο Θρύλος δίνει κάθε χρόνο τη «μάχη» του στην Ευρώπη, όπου διακρίνεται, πετυχαίνει μεγάλες νίκες και προκρίσεις και συνεχίζει, σταθερά, να φέρνει βαθμούς, στην Ελλάδα και να προσπαθεί να την κρατήσει ψηλά, στη σχετική κατάταξη.

Δεκέμβρη μήνα, καλή ώρα όπως τώρα, ο Ολυμπιακός συνηθίζει να παίζει… τελικούς, στην Ευρώπη. Είτε για το Champions League, είτε για το Europa League. Ο Θρύλος είναι εκεί, «μάχεται» και παίρνει, συνήθως, αυτό που κυνηγά. Καμιά φορά δεν είναι και στο χέρι του, μόνο… Παρακάτω θυμόμαστε τέσσερις… μεγάλους, Δεκεμβριάτικους, ευρωπαϊκούς «τελικούς», τους οποίους ο Ολυμπιακός πήρε!

6/12/2011 * Ολυμπιακός-Άρσεναλ 3-1

Ο Θρύλος υποδέχεται την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη, για την έκτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League και έχει 6 βαθμούς, μέχρι εκείνη τη στιγμή. Παλεύει με τη Μαρσέιγ, για τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στους «16», με τους Γάλλους να παίζουν εκτός, με την Ντόρτμουντ, η οποία δεν έχει κίνητρο. Ο Ολυμπιακός κάνει το χρέος του, νικά 3-1 την Άρσεναλ και δείχνει να πετυχαίνει αυτό που θέλει. Όσο, τουλάχιστον ήταν στο χέρι του. Η Μαρσέιγ, όμως, νικά μέσα στη Γερμανία, με 3-2 την Μπορούσια και με έναν βαθμό παραπάνω, περνά στους «16», αφήνοντας τον Ολυμπιακό τρίτο. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη που ήθελαν, αλλά η Ντόρτμουντ έχασε στην έδρα της από τη Μαρσέιγ και έτσι, ως τρίτοι, προκρίθηκαν οι Γάλλοι… Ο Ολυμπιακός συνέχισε στο Europa League και πήγε αρκετά μακριά…

10/12/2013 * Ολυμπιακός-Άντερλεχτ 3-1

Μεγάλη σεζόν ήταν, για τον Ολυμπιακό, η αμέσως επόμενη. Η σεζόν 2013-14. Ο Θρύλος έπαιξε Παρί, Μπενφίκα, Άντερλεχτ, στον όμιλο και την τελευταία αγωνιστική, έφτασε, απέναντι στους Βέλγους, να παίζει την πρόκρισή του στους «16» του Champions League. Με νίκη περνούσε. Και αυτή την φορά, έφτασε στον στόχο του, αφού επικράτησε με 3-1 της Άντερλεχτ, φτάνοντας τους 10 βαθμούς, στον όμιλο και περνώντας δεύτερος, μετά την Παρί Σεν Ζερμέν, στην φάση των «16»! Άφησε τρίτη την Μπενφίκα και τέταρτη την Άντερλεχτ, παίρνοντας τον «τελικό» της 10ης Δεκεμβρίου 2013, στο Καραϊσκάκη, μπροστά στον κόσμο του!

9/12/2014 * Ολυμπιακός-Μάλμε 4-2

Απέναντι σε μεγαθήρια, όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Γιουβέντους, ο Ολυμπιακός έκανε… μυθικές εμφανίσεις και πήρε τεράστιες νίκες, τη σεζόν 2014-15. Τέταρτη ομάδα του ομίλου ήταν η Μάλμε, με την οποία ο Ολυμπιακός έφτασε να κοντράρεται για την τρίτη θέση και την πρόκριση στο Europa League της αγωνιστικής περιόδου. Οι Σουηδοί είχαν κερδίσει στην έδρα τους τον Ολυμπιακό και έτσι το ματς της 9ης Δεκεμβρίου του 2014 είχε τον χαρακτήρα… τελικού, ώστε ο Ολυμπιακός να μη χάσει και να συνεχίσει στην Ευρώπη. Το έκανε! Επικράτησε 4-2, αν και ισοφαρίστηκε δύο φορές (!) και κατάφερε να περάσει ως τρίτος με 9 βαθμούς, από τον όμιλο, στο Europa League, συνεχίζοντας να παίζει στην Ευρώπη και μετά τις γιορτές.

13/12/2018 Ολυμπιακός-Μίλαν 3-1

Ακόμη ένας Δεκεμβριάτικος «τελικός» για τον Ολυμπιακό, εκείνος της περσινής αγωνιστικής περιόδου, απέναντι στην τεράστια Μίλαν. Στο Europa League και στον όμιλο με Μπέτις και Ντουντελάνζ, ο Θρύλος έφτασε να παίζει την πρόκρισή του, ως δεύτερος, με τους Ιταλούς, στο Καραϊσκάκη, την τελευταία αγωνιστική! Τεράστιο μέταλλο, τεράστιο ματς, για τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε με 3-1 της αντιπάλου του. Χρειαζόταν νίκη με δύο γκολ διαφορά και αν και προηγήθηκε με 2-0, για να μειώσει η Μίλαν σε 2-1, ο Ολυμπιακός βρήκε το τρίτο γκολ και τη διαφορά που χρειαζόταν και πανηγύρισε, μέσα στο Καραϊσκάκη, μία τεράστια πρόκριση! Άφησε τη Μίλαν τρίτη στον όμιλο και πέρασε στην επόμενη φάση, μαζί με την Μπέτις!

Διαβάστε επίσης

To 4-2-3-1 του φινάλε

To 4-2-3-1 του φινάλε

Ο Πέδρο Μαρτίνς δοκίμασε τον Μπρούνο μπροστά από τα χαφ και πίσω από τον σέντερ φορ, στην τριάδα του κέντρου.

«Αγρίμιο»…

«Αγρίμιο»…

Ο Ολυμπιακός ήταν επιβλητικός στο Αγρίνιο. Επιθετικά έδειξε ότι έχει… χίλιους τρόπους να φτιάχνει και να βάζει γκολ.