Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σφίγγει ο κλοιός για την Ξάνθη

Σφίγγει ο κλοιός για την Ξάνθη
Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019 - 18:53

Σκούρα είναι τα πράγματα για την Ξάνθη. Κάθε μέρα που περνά, μετά την αποκάλυψη του One Channel για τις σχέσεις με τον Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ, βρίσκεται όλο και πιο κοντά στον γκρεμό του υποβιβασμού. Η οσμή του σκανδάλου πολυϊδιοκτησίας σφίγγει όλο και περισσότερο τον κλοιό για του ακρίτες και οι νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετοχές της Ξάνθης μεταβιβάστηκαν χωρίς την άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Σα να μην έφτανε αυτό, επίσης, προκύπτει ότι μεταβιβάστηκαν με το ποσό των 150.000 ευρώ, αν και η ΠΑΕ Α.Ο. Ξάνθης έχει καθαρή θέση ποσό ύψους 2,7 εκατ. ευρώ. Ούτε στις εκπτώσεις δεν παρουσιάζοντα τέτοιες ευκαιρίες.

Η συγκεκριμένη μεταβίβαση από τη ΒΙΑΜΑΡ, η οποία κατείχε το 94,38 % των μετοχών, στην εταιρία INSPORTS ΙΚΕ έγινε τον Μάρτιο του 2018, επαναλαμβάνουμε χωρίς την άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία διεξάγει έρευνα μετά την καταγγελία του Ολυμπιακού και με αφορμή το ρεπορτάζ του ONE Channel, την ίδια εποχή που η RFA,η γνωστή εταιρία του ανιψιού του Σαββίδη, αγόρασε το προπονητικό κέντρο και το ξενοδοχείο που είναι μέσα σε αυτό.

Αξιο αναφοράς ότι η INSPORTS IKE ανήκει στους Πανόπουλο, Συγγελίδη και έχει μετοχικό κεφάλαιο ύψους 40.000 ευρώ. Παρόλα αυτά αγόρασε τις μετοχές της Ξάνθης με 150.000 ευρώ, ενώ όπως ήδη έχουμε αναφέρει η καθαρή θέση της ανέρχεται στα 2,7 εκατ. ευρώ. Γίνεται αντιληπτό πως υπάρχουν μεγάλα κενά στη συγκεκριμένη υπόθεση. Που αλλού γίνονται τέτοιες συναλλαγές;

Όπως υπάρχουν και πολλά ερωτηματικά:

Γιατί αυτή η μεταβίβαση έγινε χωρίς την άδεια της ΕΕΑ; Γιατί πήραν άδεια έναν χρόνο μετά, δηλαδή το Μάρτιο του 2019;

Είναι έγκυρο το πιστοποιητικό συμμετοχής της ΕΕΑ προς την Ξάνθη, για τρέχουσα περίοδο, μετά τα παραπάνω;

Μήπως πρέπει η ΕΕΑ να το ανακαλέσει και να αποβάλει άμεσα την Ξάνθη από το πρωτάθλημα;

Τι έχει δηλώσει η Ξάνθη στη Διεύθυνση Αδειοδότησης της ΕΠΟ για τις μεταβολές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και στο προπονητικό κέντρο της;

Γιατί στο σάιτ της Ξάνθης η ΒΙΑΜΑΡ εξακολουθεί να φαίνεται ως ιδιοκτήτρια της ΠΑΕ;

Παρότι στο σάιτ της Ξάνθης φαίνεται το τελευταίο, γιατί στην αδειοδότηση της ΕΠΟ τον Μάρτιο 2019, ο Πρόεδρος της Ξάνθης Αρης Πιαλόγλου, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, δήλωσε στη Διεύθυνση Αδειοδότησης της ΕΠΟ ότι η ομάδα μεταβιβάστηκε στην INSPORTS, Σύμφωνα με πληροφορίες, και εκεί έχει κάνει καταγγελία ο Ολυμπιακός.

Διαβάστε επίσης

Βραβείο Fair Play σε Ολυμπιακό! (videos, pics)

Βραβείο Fair Play σε Ολυμπιακό! (videos, pics)

Οι «ερυθρόλευκοι» τιμήθηκαν στα βραβεία ΠΣΑΤ για τη σπουδαία κίνηση στο μεταξύ τους ματς με την Μυρτώ και την Τόνια. Τι δήλωσε ο Διευθυντής Επικοινωνίας των Πειραιωτών, Νίκος Γαβαλάς.

«Όλοι στο Καραϊσκάκη» (video)

«Όλοι στο Καραϊσκάκη» (video)

Το εντυπωσιακό ποστάρισμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός και το κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας για το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα.