Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Γιορτή» στην εξέδρα, «μάχη» στο γήπεδο

«Γιορτή» στην εξέδρα, «μάχη» στο γήπεδο
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 - 09:41

Η σχέση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ερυθρό Αστέρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Είναι γνωστή σε όλο τον… πλανήτη, άλλωστε. Οι δύο Σύλλογοι συνδέονται με βαθιά φιλία, οι οπαδοί είναι αδελφοποιημένοι και την τελευταία φορά, κατά την οποία συναντήθηκαν, πριν από λίγους μήνες, παρέδωσαν μαθήματα εξέδρας, σε όλη την Ευρώπη. Αυτό είναι το ένα σκέλος, της αυριανής αναμέτρησης. Το… απ’ έξω.

Γιατί μέσα στο γήπεδο, η φιλία και η αδελφότητα θα μπουν, για 90+ λεπτά, στην άκρη. Ο Ολυμπιακός οφείλει να μην παρασυρθεί από την υπέροχη ατμόσφαιρα, την οποία η Θύρα 7 και οι Delije θα φτιάξουν στην εξέδρα. Αυτή η ατμόσφαιρα, η εορταστική, η πανηγυρική, είναι για μείνει εκεί. Στην εξέδρα. Στο γήπεδο έχει… «μάχη». Ο Ολυμπιακός παίζει την ιστορία και το όνομά του, σε ένα κρίσιμο ματς και θέλει την πρόκριση, για να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ευρώπη.

Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς οφείλουν να αφήσουν μακριά από το χορτάρι τους εορτασμούς για το αντάμωμα των δύο αδελφοποιημένων Συλλόγων. Να επικεντρωθούν μόνο στο ποδόσφαιρό τους και τον τρόπο με τον οποίο θα νικήσουν. Δεν είναι δύσκολο να το καταφέρουν, αφού συνθέτουν μία ποιοτική ομάδα, ανώτερη του -για 90 λεπτά- αντιπάλου τους, όπως είχε φανεί και στο Βελιγράδι. Πριν η αποβολή του Μπενζιά, αλλάξει τις ισορροπίες στο ματς.

Ο αυριανός αγώνας δεν σηκώνει… χαλάρωση. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει, επ’ ουδενί, να παρασυρθεί, από τους φιλάθλους, οι οποίοι θα έχουν στήσει το δικό τους… πάρτι στην εξέδρα. Πρέπει να παίξει έναν «τελικό» στα κόκκινα και να πανηγυρίσει μία πρόκριση.

Διαβάστε επίσης