Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρόκληση πέρα από κάθε όριο: Παπαπέτρου!

Πρόκληση πέρα από κάθε όριο: Παπαπέτρου!
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 - 15:24
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Κάθε αγωνιστική και η πρόκληση κατά του Ολυμπιακού, η οποία ξεκινά από τους ορισμούς γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Αυτή τη φορά ο Περέιρα, ο Μαρίν και... χορωδία που φταίει για τον κατήφορο της διαιτησίας και για την αλλοίωση της βαθμολογίας ξεπέρασαν κάθε όριο, βάζοντας τον Παπαπέτρου να σφυρίξει τον εκτός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης.

Με τίποτα δεν παίρνει... χαμπάρι ο Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών) τα πέναλτι που γίνονται, όταν σφυρίζει αγώνες του Ολυμπιακού. Σε συνολικά οκτώ ματς ο Αθηναίος ρέφερι, δεν έχει καταλογίσει συνολικά 14 πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, κατέχοντας ανεπανάληπτο αρνητικό ρεκόρ. Ο διεθνής Αθηναίος ρέφερι έχει να σφυρίξει τον Ολυμπιακό από τις 04/02/18, όμως στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ μπαίνει συχνά.

Οι προηγούμενοι αγώνες του Ολυμπιακού, όπου «έπνιξε» πέναλτι, είναι οι εξής:

04/02/18 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2, έγινε ένα πέναλτι,

28/10/17 Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 1-0, δεν έδωσε ένα πέναλτι

13/04/17 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2, δεν σφύριξε δυο πέναλτι,

08/02/17 Ολυμπιακός-Ατρόμητος, «έπνιξε» ένα πέναλτι, όπως και στους αγώνες:

12/12/16 ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 0-2, 04/01 14 Ολυμπιακός-Καλλονή 4-0 και 06/04/14 ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 2-0.

Στον αγώνα Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0 που έγινε στις 14/02/15 έσπασε κάθε ρεκόρ, με το μη καταλογισμό έξι πέναλτι.

Την τρέχουσα σεζόν, ο Παπαπέτρου έχει μπει και στο VAR του αγώνα Αρης-Ολυμπιακός 1-2 για την έκτη αγωνιστική, ματς που σφύριξε ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας). Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν υπήρξε πρόβλημα.

Στην Τρίπολη βοηθοί του θα είναι οι Απτόσογλου, Σαμοϊλης (Αθηνών), τέταρτος ο Κουτσιαύτης (Αρτας) και παρατηρητής τους θα είναι ο Γιώργος Μπίκας (Χαλκιδικής). Στο VAR θα είναι οι Μανούχος (Αργολίδας) και Δημητριάδης (Μακεδονίας).

ΤΗΡΗΣΕ ΤΗΝ... ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Ο αγώνας Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2, ο οποίος έγινε στις 4 Φεβρουαρίου 2018 ήταν ο τελευταίος των «ερυθρόλευκων» που σφύριξε ο Παπαπέτρου (Αθηνών). Και σε αυτόν τήρησε την... παράδοση με το μη καταλογισμό του πέναλτι (18') του Βράνιες στον Μποτία, αλλά και ότι δεν είδε το επιθετικό φάουλ του Γιακουμάκη στον Μποτία, άρα δεν έπρεπε να μετρήσει το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ. Επίσης, έδινε την εντύπωση διαιτητή... μπάσκετ, δίνοντας ανύπαρκτα φάουλ στην ΑΕΚ. Γενικά, με τα σφυρίγματά του έκοβε τον ρυθμό του αγώνα.

100-0 ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Αποκορύφωμα κακής διαιτησίας αποτέλεσε ο πρώτος ημιτελικός Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη (13/04/17), όπου με τη διαιτησία του στέρησε τον Ολυμπιακό τη συμμετοχή του στον τελικό Κυπέλλου, ενώ είχε χάλια διαιτησία, με λάθη σε βάρος των Πειραιωτών και στον προημιτελικό με τον Ατρόμητο. Οσον αφορά στο παιχνίδι με την ΑΕΚ το μεγάλο λάθος του ήταν ότι πριν το δεύτερο γκολ της φιλοξενούμενης ομάδας προηγήθηκε χέρι του Πατίτο Ροντρίγκες που δεν το είδε ούτε αυτός ούτε ο επιπρόσθετος Κύζας, ένα λάθος που ξεπέρασε και τα όρια της πρόκλησης!

Στο ημιτελικό Κυπέλλου ο Παπαπέτρου έπαιξε 80-20 σε βάρος του Ολυμπιακού, καθώς:

-Στο 22' υπάρχει ανατροπή του Φιγκέιρας από τον Πατίτο Ροντρίγκες μέσα στην περιοχή.

-Στο 32' έγινε το δεύτερο πέναλτι που δεν δόθηκε αφού στο γύρισμα του Μάριν η μπάλα βρήκε το χέρι του Σιμόες, πέναλτι που ζήτησε με έντονες διαμαρτυρίες και ο Γερμανός, όπως και άλλοι παίκτες του Ολυμπιακού.

-Στο κόρνερ πριν από το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ έγινε φάουλ στον Ρέτσο (τράβηγμα φανέλας από τον Χριστοδουλόπουλο) και μετά το κόρνερ το κοντρόλ με το χέρι του Πατίτο πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Νωρίτερα, στις 8 Φεβρουαρίου 2017 είχε διαιτητεύσει και τον προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο (0-0), όπου δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών στο 33'. Ο Ζησόπουλος ήταν πεσμένος, όμως είχε απλωμένο το χέρι του, στο έδαφος ακουμπούσε μόνο ο αγκώνας του, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει κίνηση προς της μπάλα.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΟ

Στις 28/10/17, ο Παπαπέτρου σφύριξε Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0 για το πρωτάθλημα. Στο 81' ο Αθηναίος ρέφερι δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι σε ανατροπή του Καρσελά από τον Χουλτ, καθώς ο παίκτης του Παναθηναϊκού όχι μόνο έσπρωξε τον Μαροκινό αλλά έβαλε και το πόδι του για να είναι σίγουρος ότι ο Καρσελά δεν θα ολοκληρώσει την προσπάθειά του! Πρόκειται για φάση που είναι ορισμός του πέναλτι.

«ΒΟΥΛΙΑΞΕ» ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ

Στις 12/12/16 ο Παπαπέτρου σφύριξε έναν ακόμη αγώνα του Ολυμπιακού. Πιο συγκεκριμένα ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 0-2 για το πρωτάθλημα, δεν έδωσε το καθαρό πέναλτι στον Φορτούνη, μετατρέποντας το μαρκάρισμα του Λίλα σε φάουλ εκτός περιοχής (40'), άσχετα αν ο αρχηγός σκόραρε. Επίσης, «έπνιξε» κι άλλο πέναλτι του Τζημόπουλου στον Φορτούνη (48').

«ΙΣΤΟΡΙΑ» ΜΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗ

Τα υπόλοιπα ματς του Ολυμπιακού που ο Παπαπέτρου δεν έδωσε πέναλτι:

-Στις 04/01/14 έπαιξαν Ολυμπιακός-Καλλονή 4-0, όπου ο Κάμπελ ζήτησε πέναλτι στο 88' που δεν καταλογίστηκε.

-Στο παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννενα-Ολυμπιακός 2-0 που έγινε στις 06/04/14 ο Αυγερινός έσπρωξε τον Σαβιόλα στο 47' αλλά ο Παπαπέτρου είπε παίζεται.

-Στο Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0, στις 14/02/15 είχε ξεσηκώσει πραγματικό σάλο, καθώς έγιναν έξι πέναλτι και δεν έδωσε κανένα, πέναλτι που έγιναν στο 0-0!!!

Αναλυτικά:

*Στο 15' υπήρχε σπρώξιμο του Ρέντζα στον Χάρα.

*Στο 24' έγινε χέρι από τον Γκοργκς σε σουτ του Χάρα, χέρι που εμπόδισε την πορεία της μπάλας προς το τέρμα.

*Στο 33' υπάρχει ανατροπή του Χάρα από τον Πίτσο, μια περίπτωση που πιο πέναλτι δεν γίνεται.

*Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου σε χέρι του Φίντελεφ.

*Στο 56' σε σπρώξιμο του Μανιάτη από τον Καζναφέρη.

*Στο 61' έγινε κι άλλο πέναλτι-μαρς σε ανατροπή του Χάρα από τον Φίντελεφ.

Διαβάστε επίσης