Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τσιμίκας στο gavros.gr: «Υπερήφανος για την ομάδα και τον κόσμο»!

Τσιμίκας στο gavros.gr: «Υπερήφανος για την ομάδα και τον κόσμο»!
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 - 13:01
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Κάθε ματς που περνάει, εμφανίζεται ολοένα και καλύτερος! Κάθε φορά που ανεβαίνει την πλευρά του, είναι σαν να… μυρίζει γκολ! Σέντρες-«ξυράφια», σαν… συστημένες, για το κεφάλι του επιθετικού, ή για τον εξτρέμ που «κόβει» στην αντίθετη πλευρά. «Μπούκες» στην περιοχή, παράλληλα γυρίσματα, σουτ, ασίστ!

«Ποδιές» σε αντιπάλους αμυντικούς, τάκλιν δυνατά, στην μπάλα, επιτυχημένες αναχαιτίσεις επιθέσεων από την πλευρά του, με κάθε τρόπο. Το βασικότερο, όμως; Πάθος! Τρέλα! Θέληση λιονταριού! Και… αυτοπεποίθηση «στον ουρανό»!

Ο Κώστας Τσιμίκας είναι κεφάλαιο για τον φετινό Ολυμπιακό! Ένας παίκτης που διαρκώς βελτιώνεται και ο οποίος πλέον βάζει, ολοένα και πιο ψηλά, το «ταβάνι» του!

Ήταν και χθες, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, ένας από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού. Σπουδαία εμφάνιση. Και μετά το τέλος του ματς, το gavros.gr τον βρήκε στη μεικτή ζώνη του γηπέδου Καραϊσκάκη και του απέσπασε ορισμένες δηλώσεις, με αφορμή μία ακόμη μεγάλη επιτυχία της ομάδας, στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

«Αισθάνομαι υπερήφανος, για αυτό που έχουμε καταφέρει απόψε. Υπερήφανος, αυτή είναι η λέξη. Αυτό νιώθω. Αφήνω στην άκρη την ελάχιστη πικρία που νιώθω, ξέροντας ότι μπορούσαμε ακόμη και τους “16” της διοργάνωσης. Το δείξαμε, σε όλα τα ματς. Είμαστε, πλέον, στο κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη. Παίζουμε όλα τα ματς, νιώθοντας ότι είναι στα μέτρα μας. Και με αυτή την αυτοπεποίθηση, αισθανόμαστε ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Έτσι νιώθαμε και απόψε (σ.σ. χθες το βράδυ)», είπε αρχικά ο Τσιμίκας.

«Όταν μπήκαμε στο γήπεδο και είδαμε αυτό που έχει φτιάξει η Θύρα 7, ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε. Να κάνουμε αυτό τον κόσμο χαρούμενο. Το γήπεδο χθες ήταν συγκλονιστικό. Είμαι υπερήφανος που έχουμε αυτούς τους οπαδούς στο πλευρό μας. Νιώθουμε ανίκητοι, όταν ξέρουμε ότι είναι εκεί και μας στηρίζουν. Όλη η εικόνα του Καραϊσκάκη θα μας συνοδεύει για χρόνια. Δεν ξεχνιούνται αυτές οι εικόνες…», πρόσθεσε!

Όσο για το μέλλον; Αισιοδοξία και πίστη. «Το πρώτο που κοιτάζουμε είναι το πρωτάθλημα. Μπορεί να ακούγεται “κάπως” αυτό, όταν το λέω λίγη ώρα μετά από μία ευρωπαϊκή βραδιά και μία ευρωπαϊκή πρόκριση, αλλά αυτός παραμένει, πάντοτε, ο Νο1 στόχος μας. Αυτό θέλει και ο κόσμος, αλλά και ο κ. Μαρινάκης και για αυτό θα παλέψουμε, μέχρι το τελευταίο ματς. Φυσικά, γιατί το θέλουμε και εμείς!

Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πρωταθλητής και γιατί σε αυτή την ομάδα αξίζει να το πετύχει. Κάνουμε πολλή δουλειά, καθημερινά! Για την Ευρώπη θα δούμε αντίπαλο και θα περιμένουμε την ευκαιρία μας. Δείξαμε πως δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορούμε να κυνηγήσουμε. Και με καλές πιθανότητες να το επιτύχουμε. Αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα», επεσήμανε.

Κλείνοντας, στάθηκε και στην ατομική του άνοδο, σημειώνοντας: «Όταν πήγα δανεικός στο εξωτερικό, ένιωσα την αλλαγή, στο παιχνίδι μου. Συνειδητοποίησα ότι αυτή η κίνηση θα με βοηθήσει και πως η ομάδα μου το επέλεξε, γιατί ήταν το καλύτερο για εμένα. Το δέχθηκα και δούλεψα πολύ. Δουλεύω ακόμη πολύ και θα συνεχίσω να δουλεύω πολύ. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, για όποιον θέλει να πάρει κάτι και να το κάνει καλύτερο. Μόνο δουλειά. Το να παίζεις στον Ολυμπιακό απαιτεί ταλέντο, αλλά και πολλή δουλειά! Μόνο έτσι μπορεί να πετύχει κανείς σημαντικά πράγματα, σε μία τόσο μεγάλη ομάδα».

Διαβάστε επίσης