Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από τη Νέα Σμύρνη, στην Τρίπολη

Από τη Νέα Σμύρνη, στην Τρίπολη
Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 - 09:47

Το «κάζο» της Νέας Σμύρνης κουβαλάει ακόμη ο Ολυμπιακός. Μπορεί οι παίκτες του Μαρτίνς να μην τα κατάφεραν και στην Ξάνθη, αλλά το πάθημα της Νέας Σμύρνης ήταν πολύ χειρότερο, αφού μέχρι τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός κρατούσε το προβάδισμα στα χέρια του. Και εντέλει το έχασε.

Γράφαμε χθες ότι οδηγός για το ματς αυτό, το σημερινό στην Τρίπολη, είναι το Αγρίνιο. Και είναι, εν πολλοίς έτσι. Ωστόσο, ακόμη μεγαλύτερος οδηγός, για κάθε εκτός έδρας ματς, είναι εκείνο της Νέας Σμύρνης. Εκείνο το «Χ» που ήρθε… από το πουθενά.

Πριν από κάθε εκτός έδρας ματς, στον Ολυμπιακό επαναφέρουν στη μνήμη εκείνο το «κάζο». Είναι ένα μέσο αφύπνισης, θα λέγαμε, αφού το ματς εκείνο είχε… ταρακουνήσει, για τα καλά, την ηρεμία όλης της ομάδας. Και του προπονητή. Είναι άλλο πράγμα να είσαι ο καλύτερος και άλλο να το βγάζεις, με συνέπεια, στον αγωνιστικό χώρο. Στον Ολυμπιακό θέλουν, πλέον, κάθε ματς να είναι μία απόδειξη αυτού του στοιχείου: Της απόλυτης ανωτερότητάς τους, έναντι των αντιπάλων τους.

Στην Τρίπολη το ματς είναι δύσκολο. Όπως είναι πάντα. Όσα ματς ο Ολυμπιακός έχει πάρει -και με καλά σκορ- άνετα, τα έχει πάρει γιατί ο ίδιος έπιασε τα στάνταρ απόδοσης που χρειάζονται για να κερδίσει στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Απέναντι σε έναν αντίπαλο, η βαθμολογική θέση του οποίου δεν απεικονίζει την πραγματική του αξία, ο Ολυμπιακός καλείται να έχει, πάντοτε, στο μυαλό του ένα πράγμα: Τη Νέα Σμύρνη…

Διαβάστε επίσης

Μονόδρομος το «διπλό» στην Τρίπολη!

Μονόδρομος το «διπλό» στην Τρίπολη!

Ο Ολυμπιακός θέλει πάση θυσία τη νίκη στην Αρκαδία, κόντρα στον Αστέρα (15/12), για να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος...