Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ισοπέδωσε» τα… τσεκούρια του Αστέρα!

«Ισοπέδωσε» τα… τσεκούρια του Αστέρα!
Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 - 21:20

Κόντρα στο… «δολοφονικό» σε πολλές στιγμές, παιχνίδι του Αστέρα, το οποίο κόστισε δύο (!) αναγκαστικές αλλαγές (βγήκαν τραυματίες Ποντένσε και Γκιλιέρμε), ο Ολυμπιακός έριξε 5 γκολ στον Αστέρα, μέσα στην Τρίπολη και επέβαλε τον «νόμο» του! Τρομερό ματς από τον Ολυμπιακό, ο οποίος δείχνει… φωτιά! Δεν σταματούσαν με τίποτα οι ερυθρόλευκοι! Ανήμπορος να αντιδράσει ο Αστέρας, μοναδικό μελανό σημείο στο ματς, η απώλεια του Γκιλιέρμε, από το απίθανο, αντιαθλητικό (και βάλε) τάκλιν του Πασαλίδη… Επίδειξη δύναμης από τον Θρύλο, στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Η ενδεκάδα

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-4-2. Ο Σα ήταν στο τέρμα, οι Ομάρ, Τσιμίκας, Σεμέδο και Αβραάμ ήταν στην άμυνα. Γκιλιέρμε και Καμαρά άρχισαν στα χαφ, με τους Ποντένσε και Μασούρα στις πτέρυγες! Ο Σουντανί και ο Ελ Αραμπί ήταν στην επίθεση.

Δολοφονικό τάκλιν… όνειδος!

Τι να πει κανείς για το πρώτο ημίχρονο… Ένας Ολυμπιακός… όνειρο! Τέσσερα γκολ, πάμπολλες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ και… ασύλληπτος ρυθμός, από τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και ο μόνος τρόπος, για τον Αστέρα, να τον σταματήσει, ήταν με… τάκλιν στην καρωτίδα. Σαν αυτό που άφησε τον Αστέρα Τρίπολης με δέκα παίκτες, από το 14’. Αν και το τάκλιν του Πασαλίδη, στον Γκιλιέρμε ήταν… εξώφθαλμα «δολοφονικό», ο Παπαπέτρου… χρειάστηκε VAR για να τον αποβάλει! Μόνο έτσι φεύγει αντίπαλος του Ολυμπιακού, από το ματς… Ο Πασαλίδης πήγε να… κόψει την μπάλα, στον Βραζιλιάνο του Ολυμπιακού, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας και άφησε την θέση του, αναγκαστικά, στον Μπουχαλάκη! Από το ίδιο λεπτό, ο Αστέρας έμεινε με δέκα.

«Τεσσάρα» στο πρώτο μέρος

Κατά τα άλλα, ο Ολυμπιακός έπαιξε και ποδόσφαιρο. Και μάλιστα τρομερό! Με τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος, είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και δεν έδειχνε ικανός να… απειληθεί, με τίποτα. Ο Μασούρας άνοιξε το σκορ στο 5’, μετά από δημιουργία του Σουντανί. Ο Ολυμπιακός έδειξε να «καθαρίζει» το παιχνίδι πριν καλά-καλά, βγει το δεκάλεπτο. Στο 9’, μετά από υποδειγματική αντεπίθεση, ο Ποντένσε πλάσαρε εύστοχα, από κοντά και έφερε το σκορ στο 2-0. Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και έδειχνε ότι είχε και άλλα γκολ, στο τσεπάκι του.

Όταν το παιχνίδι ήρθε πάλι στα… ίσια του, μετά την δολοφονική ενέργεια του Πασαλίδη και ο Ολυμπιακός συνήλθε, από την αλλαγή του Γκιλιέρμε, συνέχισε να απειλεί και να πιέζει. Στο 21’ ο Αστέρας άλλαξε τον Βαλιέντε με τον Μαρκ Φερνάντεθ, και ο Αστέρας έκανε την πρώτη ουσιαστική απειλή του στο 30’, με τετ-α-τετ του Μπαράλες, που μπλόκαρε ο Σα. Στο 34’ ο Ελ Αραμπί έκανε 3 τα τέρματα του Θρύλου μετά από ασίστ του Σουντανί και στο 44’ το σκορ άρχισε να παίρνει… διαστάσεις θριάμβου!

Ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτος κυρίαρχος, στο πρώτο μέρος. Σοβαρός, πειθαρχημένος στο πλάνο του, ανέλαβε από νωρίς την πρωτοβουλία και έφτασε σε ένα σκορ… κάτι περισσότερο από «ασφαλείας», στο 44’, μετά από σέντρα του Ραντζέλοβιτς και κεφαλιά του Ελ Αραμπί.

Το πρώτο ημίχρονο, όσο καλό και αν ήταν, από πλευράς παραγωγικότητας, για τον Ολυμπιακό, σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Γκιλιέρμε, ο οποίος γύρισε στο ματς, για να καθίσει στον πάγκο, στο δεύτερο μέρος, υποβασταζόμενος από τον Μπρούνο…

Η επανάληψη

Το δεύτερο μέρος αναμενόταν, λογικά, να έχει πιο χαλαρό ρυθμό. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, δεν κατέβασε ταχύτητα και συνέχισε να αναζητά και άλλα γκολ. Πιο άνετα, πλέον, δίχως άγχος και δίχως πίεση. Ο Μαρτίνς είναι κάνει δύο από τις τρεις αλλαγές του και ήλεγχε το ματς. Και οι δύο αλλαγές ήταν… εν πολλοίς αναγκαστικές, αφού και ο Ποντένσε είχε δεχθεί πολλές κλωτσιές και είχε ενοχλήσεις και ο Γκιλιέρμε, φυσικά, κόντεψε να… χάσει το δικαίωμα να αγωνίζεται. Συνολικά, στην καριέρα του…

Τρομερή κεφαλιά του Σουντανί, από κοντά στο 64’, έδιωξε ο Παπαδόπουλος. Ο Αστέρας ξεθάρρεψε λίγο, με την πάροδο της ώρας, αφού ο Ολυμπιακός του άφησε χώρο. Το πλάνο του Ολυμπιακού υπαγόρευε να βρει κενούς χώρους πίσω και για να το επιτύχει αυτό, έπρεπε να ανοίξει το παιχνίδι, για τον Αστέρα. Ο Μπουχαλάκης έκανε τρομερό σουτ στο 68’ και σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός ήταν συμπαγής πίσω και δεν είχε προβλήματα. Κάποια σκόρπια σουτ του Αστέρα και… φλυαρία, αναποτελεσματική, από τους γηπεδούχους…

Αντιθέτως ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει, στο 73’ και σε πέμπτο γκολ, με τον Σουντανί να σερβίρει ακόμη ένα! Σκόρερ ο Μασούρας και ο Ολυμπιακός… συνέχιζε! Από την επόμενη φάση, κιόλας, ο Θρύλος έψαχνε το έκτο! Ήταν τέτοια η ορμή του, που δεν καταλάβαινε από… χαμηλό ρυθμό.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς έπεσε. Λογικό, βέβαια. Ο Ολυμπιακός είχε κάνει τη δουλειά του και πλέον πάει για να τριτώσει τις νίκες του στο πρωτάθλημα, με την ΑΕΛ, την Τετάρτη. Το 45ο πλησιάζει…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Καμαρά, Γκιγέρμε (17’ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Ποντένσε (37’ Ραντζέλοβιτς), Σουντανί, Ελ Αραμπί (65’ Γκερέρο).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Καπίγια, Μουνάφο (65’ Άνχελ), Ιγκλέσιας, Λουίς Φερνάντεθ, Μαρκ Φερνάντεθ (21’ Βαλιέντε), Μπαράλες (46’ Μπόρχα).

Διαβάστε επίσης

Σκόραρε ξανά ο Μασούρας!

Σκόραρε ξανά ο Μασούρας!

Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού έκανε το 5-0 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης με το 2ο προσωπικό του τέρμα στο ματς, έπειτα από την τρίτη ασίστ του Σουτανί στον αγώνα.

Ξύλο εσείς, γκολ εμείς!

Ξύλο εσείς, γκολ εμείς!

Οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης βαρούσαν στο… ψαχνό, με αποκορύφωμα το «δολοφονικό» χτύπημα του Πασαλίδη, με τους «ερυθρόλευκους» να απαντούν, όμως, με πολλά γκολ.