Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ «βουλιάζει» αλλά μυαλό δεν βάζει...

Η ΕΠΟ «βουλιάζει» αλλά μυαλό δεν βάζει...
Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 - 14:02

Στο Πάρκο Γουδή, όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΕΠΟ, λέγεται ότι από τις πολλές προσλήψεις που έκανε η διοίκηση Γραμμένου δεν έχουν γραφεία και καρέκλες για να κάτσουν, επίσης είναι κοινό μυστικό ότι η ομοσπονδία βρίσκεται στα πρόθυρα του οικονομικού κραχ, με την UEFA και την FIFA να έχουν πάρει μέτρα για να ελέγχουν που πάνε οι επιχορηγήσεις τους, όμως μυαλό δεν βάζουν. Όπως προκύπτει από την ατζέντα της επόμενης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ (18/12), ο Γραμμένος και ο Δέδες συνεχίζουν το ίδιο... βιολί. Πιο συγκεκριμένα προκύπτει ότι υπάρχει θέμα για να κάνουν νέες ρουσφετολογικές προσλήψεις.

Παρότι στην ΕΠΟ χτυπάνε τα... καμπανάκια του οικονομικού κραχ, κάνουν σα να μη συμβαίνει τίποτα! Ας μην ξεχνάμε ότι στην προηγούμενη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε την εξοικονόµηση δαπανών και την αναµόρφωση του προϋπολογισµού του 2020 - µειωµένου κατά 15%.

Θυμίζουμε ότι εξαιτίας αυτού ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΕΠΟ στις 28 Νοεμβρίου έστειλε επιστολή στο Γραμμένο με την οποία οι εργαζόμενοι αφήνουν αιχμές στην ομοσπονδία λόγω των δεκάδων προσλήψεων και των μισθών που δίνονται στα golden boys, καθώς τονίζουν ξεκάθαρα ότι «αµοιβές, της τάξης των 5.000, 10.000 ή και 15.000 ευρώ µε προσωπικές συμβάσεις σε περιπτώσεις που αξιολογούν ως απαραίτητες, αρκεί βεβαίως να έχουν υπολογίσει µε προσοχή αν µπορούν να υποστηρίξουν τέτοιες αμοιβές χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την Μισθοδοσία του συνόλου του προσωπικού και εν γένει τα οικονομικά της Οµοσπονδίας».

Παράλληλα, στην ίδια επιστολή του ο Σϋλλογος Υπαλλήλων της ΕΠΟ (ΣΥΕΠΟ) κατηγορεί τη διοίκηση Γραμμένου ότι οι προσλήψεις και οι αμοιβές-μαμούθ σε κάποιους υπαλλήλους είναι οι αιτίες που η ΕΠΟ... βυθίζεται, ενώ αναφέρουν και τα εξής: «Οι ατοµικές συµβάσεις που έχουν συναφθεί, κατά τεράστια παρέκκλιση προς τα άνω των µισθολογικών όρων που συµφωνούνται µε τις εκάστοτε ισχύουσες επιχειρησιακές Σ.Σ.Ε., καθώς και άλλες κοστοβόρες επιλογές, είναι αυτές που έχουν εκτοξεύσει δραµατικά τα έξοδα της Οµοσπονδίας και προφανώς όχι το κόστος µισθοδοσίας των µελών του Σ.Υ.Ε.Π.Ο. Mε δεδοµένο ότι τα µέλη του Σ.Υ.Ε.Π.Ο. συντάσσονται µαζί σας στην πρόθεση εξορθολογισµού των οικονοµικών της Οµοσπονδίας».

Ακόμη, στέλνουν και το μήνυμα ότι «αρνούµαστε να υποστούµε συνέπειες που δεν µας αναλογούν». Κι όμως, η διοίκηση Γραμμένου ετοιμάζει κι άλλες προσλήψεις.

Να υπενθυμίσουμε και την επιστολή-σοκ ανώνυμου υπαλλήλου στον Αυγενάκη «για τις προσλήψεις δεκάδων ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ», «τους ευνοούμενους αυλικούς» και «τους δεκαπέντε ανθρώπους που κοστίζουν όσο το σύνολο του προσωπικού». Μια επιστολή που δημοσιευτηκε στο διαδίκτυο στις 10/12 και από την ΕΠΟ έφτασαν στο σημείο να διαψεύδουν ανώνυμες επιστολές! Τέτοιο πανικό προκάλεσε!

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, FIFA και UEFA θέλουν η ΕΠΟ να προσλάβει έναν αναπληρωτή Εκτελεστικό Γραμματέα και έναν οικονομικό εμπειρογνώμονα, ο οποίος θα βοηθά τον Φούσεκ! Τους είπαν ότι δεν χωράνε;

Διαβάστε επίσης

Ο απαράδεκτος Σέζος

Ο απαράδεκτος Σέζος

Ο διαιτητής που πέρσι έκανε λάθη στο Ηράκλειο, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να χάσει βαθμούς, ορίστηκε με την ΑΕΛ.