Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η FIFA «έδειξε τον δρόμο» και για την ΕΠΟ

Η FIFA «έδειξε τον δρόμο» και για την ΕΠΟ
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 - 15:58

Αντιγράφουμε την είδηση:

«Η FIFA κατέθεσε σήμερα αγωγή στα αρμόδια ελβετικά δικαστήρια εναντίον του πρώην προέδρου της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ, και του πρώην αντιπροέδρου της FIFA, Μισέλ Πλατινί, ζητώντας την επιστροφή των 2 εκατ. φράγκων που αδικαιολόγητα πληρώθηκαν στον κ. Πλατινί τον Φεβρουάριο του 2011», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ίδια η παγκόσμια συνομοσπονδία, προσθέτοντας ότι «είναι υποχρεωμένη να προσπαθήσει να επανακτήσει τους πόρους που παρανόμως καταβλήθηκαν από έναν πρώην αξιωματούχο σε έναν άλλο».

Να λοιπόν που οι καταγγελίες του Ολυμπιακού στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και με ταυτόχρονη επιστολή στις FIFA, UEFA για την οικονομική κατάσταση στην ΕΠΟ επιστρέφουν στην επικαιρότητα, έστω και έμμεσο τρόπο. Να ξεκαθαρίσουμε ότι παίρνουμε ως «δεδομένο» αποκλειστικά την κίνηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου όχι για το περιεχόμενο της ενέργειάς της, επειδή δεν μοιάζει με την Ελλάδα, αλλά η ομοιότητα έχει να κάνει με το γεγονός ότι καταδεικνύεται πως για τα οικονομικά θέματα δεν υπάρχει αυτοδιοίκητο.

Άρα, δεν είναι κακή ιδέα να γίνει ένας έλεγχος στην ΕΠΟ που κανονικά η ίδια θα έπρεπε να είχε ζητήσει από την Πολιτεία. Ακόμη καλύτερα, αν γινόταν έλεγχος από την εποχή της διοικούσας επιτροπής για να μάθουν οι Έλληνες φίλαθλοι γιατί ακόμη και τα «εξυγιαντικά» ΜΜΕ γράφουν ότι η ΕΠΟ βρίσκεται ένα βήμα πριν από το οικονομικό κραχ.

Άλλωστε, η ίδια η FIFA, όπως μας πληροφόρησαν μετά το τελευταίο ΔΣ, της 21ης Νοεμβρίου, επέβαλε «ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA και UEFA κ. Πετρ Φούσεκ θα παρακολουθεί την υλοποίηση των προϋποθέσεων και θα εγκρίνει τις σχετικές διαδικασίες και εκταμιεύσεις (σ.σ. των επιδοτήσεων), σε συνεργασία με Έλληνα ειδικό επί οικονομικών θεμάτων, που θα επιλέξουν οι διεθνείς φορείς», άσχετα αν από την ΕΠΟ δεν παραιτήθηκε κανείς, εξαιτίας της συγκεκριμένης... παρακολούθησης.

Και κάτι τελευταίο με αντιγραφή από την κοινή ανακοίνωση των FIFA, UEFA, με αφορμή τις συζητήσεις στη Νιόν της Ελβετίας:

«Διάφορες μεταρρυθμίσεις σε σχέση με οικονομικά θέματα και τη γενικότερη διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συζητήθηκαν, σε συνέχεια σχετικών επιστολών από τη FIFA και την UEFA. Περαιτέρω ενέργειες αναμένονται προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας».

Αρα, να μια ακόμη αφορμή με αφορμή τη φράση «προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας». Μήπως προκύπτει το συμπέρασμα ότι μέχρι τώρα η λειτουργία της δεν ήταν ομαλή;

TAGS

Διαβάστε επίσης

Επιλέξτε από την… πεντάρα! (video)

Επιλέξτε από την… πεντάρα! (video)

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός κάνει παιχνίδι, μέσω Social Media και σας καλεί να επιλέξετε ποιο γκολ σας άρεσε πιο πολύ, από τα πέντε που έβαλε ο Θρύλος στον Αστέρα.