Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Έχουμε παίκτες... στρατιώτες, έτοιμοι να προσφέρουν όταν τους ζητηθεί»

«Έχουμε παίκτες... στρατιώτες, έτοιμοι να προσφέρουν όταν τους ζητηθεί»
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 - 17:48

Πανέτοιμος για το ματς κόντρα στην ΑΕΛ είναι ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ως μοναδικό στόχο τη νίκη, προκειμένου να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας, κάτι που τόνισε και στις δηλώσεις του ενόψει της αναμέτρησης ο Πέδρο Μαρτίνς...

Παράλληλα, ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει η ομάδα του και τόνισε, ότι ο Ολυμπιακός έχει παίκτες... στρατιώτες, που όταν τους ζητηθεί είναι έτοιμοι να προσφέρουν.

Αναλυτικά, ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε στην κάμερα της «Nova» για...

Σχετικά με την γιορτή για τα 60 χρόνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Ήταν μια ευχάριστη βραδιά γιατί είδα όσα έχουν να κάνουν με το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και 60 χρόνια. Είδαμε πολλές εικόνες από τα παλιά γήπεδα που μου θύμισαν τα παλιά γήπεδα της Πορτογαλίας. Ήταν μια ευκαιρία να μιλήσουμε για διάφορα θέματα. Ήταν μια ευχάριστη βραδιά».

Για την τρίτη θέση στην Ευρώπη και τις καλές παρουσίες στην Ελλάδα:

«Έχουμε κάνει καλά παιχνίδια στο πρωτάθλημα στα τελευταία δύο ματς και είναι αποτέλεσμα της καλής δουλειάς που κάνουμε. Δουλεύουμε για να βελτιώνουμε τις λεπτομέρειες. Πάντα υπάρχουν πράγματα για να βελτιώσουμε. Ικανοποιημένοι που βλέπουμε τους καρπούς της δουλειάς μας. Ικανοποιημένοι που είμαστε η μοναδική ελληνική ομάδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα. Η Ελλάδα χρειάζεται τους βαθμούς».

Για το ότι φάνηκε εκνευρισμένος από τους τραυματισμούς μετά το ματς με τον Αστέρα, πλέον είναι ήρεμος;

«Ήμουν εκνευρισμένος γιατί χάσαμε τον Γκιλιέρμε για 4 εβδομάδες, ευτυχώς είναι καλά ο Αβραάμ, είναι αμφίβολος ο Ποντένσε».

Αν αλλάζει τακτικά κάτι από τις απουσίες Ποντένσε και Γκιγιέρμε:

«Η στρατηγική μας δεν αλλάζει καθόλου και δεν επηρεάζεται ποτέ. Έχουμε πολλές εναλλακτικές. Προσπαθούμε να είμαστε πάντα δυνατοί και προσπαθούμε να εκμεταλλευόμαστε τις αδυναμίες των αντιπάλων μας. Το ίδιο κάνουν και όλοι οι αντίπαλοι μας προσπαθούν να βρουν τις αδυναμίες μας. Σίγουρα είναι δύο πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Έχουμε όμως καλούς παίκτες, στρατιώτες που είναι έτοιμοι να προσφέρουν όταν τους ζητηθεί».

Ξέρει καλά τα αποδυτήρια, πως διαχειρίστηκε τον τραυματισμό και τι είπε στον Γκιλιέρμε;

«Ο Γκιλιέρμε είναι καλά. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι υπομονή για 15 μέρες. Είναι παίκτης πολύ δυνατός πολύ δυνατός ψυχολογικά, μίλησε με Λάζαρο και Φορτούνη και του εξήγησαν ότι το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή. Πρέπει να περιμένει. Ο Γκιλιέρμε είναι δυνατός που θα επιστρέψει πιο νωρίς στη δράση απ’ ότι λένε οι γιατροί».

Στο τελευταίο ματς η ΑΕΛ, αν και ηττήθηκε, έπαιξε καλά απέναντι στον Ατρόμητο. Η άποψη του για την ΑΕΛ;

«Πράγματι η Λάρισα έκανε πολύ καλό ματς κόντρα στον Ατρόμητο έχει βελτιωθεί πολύ από τότε που την αντιμετωπίσαμε. Έχει παίκτες όπως ο Ουάρντα και ο Κάτσε που βοηθούν πολύ. Η ΑΕΛ έχει πολύ καλό επίπεδο και έχει παίξει πολύ καλά στα ματς που έχει δώσει. Ίσως δεν είχε τα αποτελέσματα που ήθελε. Τον περιμένουμε πολύ δύσκολο αντίπαλο αύριο και παρά το γεγονός ότι παίζει καλά δεν έχει πάρει βαθμούς αυτό την κάνει πιο επικίνδυνη. Εμείς και τον Αστέρα περιμέναμε έτσι αλλά θα κάνουμε το παιχνίδι μας».

Το ότι λείπει ο Ποντένσε του δίνει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει Λοβέρα, Ραντζέλοβιτς;

«Ναι όλοι αποτελούν καλές λύσεις, όλοι βρίσκονται στις λύσεις μας. Όλοι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα».

Αν μπορούσε να επιλέξει ένα ματς για να ξαναπαίξει η ομάδα από τη σεζόν που διανύουμε, ποιο θα ήταν;

«Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτά. Υπάρχουν ένα δύο παιχνίδια αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν έτσι θα ασχοληθούμε με το ματς κόντρα στην ΑΕΛ. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας, όμως έχουμε κάνει και πολύ καλά πράγματα».

Θα λείψει και ο κόσμος! Πόσο θα επηρεάσει την ομάδα;

«Δεν θα είναι το ίδιο. Είναι μεγάλη απουσίας. Το ποδόσφαιρο δεν είμαι μόνο παίκτες και προπονητές είναι και ο κόσμος. Δεν μας αρέσει το άδειο γήπεδο. Ο καθένας απ έξω θα μας υποστηρίζει η διαφορά όμως θα είναι μεγάλη. Και εσείς οι άνθρωποι της τηλεόρασης το ξέρετε αυτό. Θέλετε να μεταφέρετε την ατμόσφαιρα όχο μόνο ένα ματς. Είναι πολύ σημαντικός ο κόσμος και η ατμόσφαιρα και είναι κάτι που δεν πρέπει να λείπει από τα γήπεδα».

Σκέφτεται να ξεκουράσει τον Τσιμίκα που έχει πολλά παιχνίδια;

«Φυσικά και ο Κούτρης βρίσκεται στα πλάνα μας. Ο Τσιμίκας έχει κάνει εξαιρετικά παιχνίδια. Ο Λεονάρντο πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει και να βελτιωθεί και όταν του δοθεί η ευκαιρία να προσπαθήσει να την πάρει. Πέρυσι ο Μπουχαλάκης και ο Καμαρά έπαιζαν εξαιρετικά και ο Γκιλιέρμε έπρεπε να περιμένει. Όταν του παρουσιάστηκε η ευκαιρία ο Γκιγιέρμε την άρπαξε και δεν σταμάτησε να προσπαθεί ακόμη και όταν δεν ήταν βασικός. Και πλέον είναι βασικός. Ο Αβραάμ είναι άλλη μια περίπτωση. Μπορεί να είναι δύσκολο στην ηλικία του, ο Αβραάμ παρά τις ευκαιρίες που δεν είχε έχει δουλέψει εξαιρετικά και παίζει σε πολλά ματς βασικός και έχει κερδίσει αυτή τη θέση με την αξία του. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να ακούσουν όλοι οι παίκτες που δεν έχουν θέση βασικού. Άλλη περίπτωση είναι ο Σουντανί., δεν πήρε την ευκαιρία να συμμετέχει στην Ευρώπη. Προέρχονταν βέβαια από τραυματισμό. Ξέραμε τις δυνατότητες του και τώρα βλέπουμε πόσο έχει αλλάξει. Βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο και μας έχει πείσει ότι αξίζει να αγωνίζεται σε όλες τις διοργανώσεις. Αξίζει τις ευκαιρίες που έχει».

Διαβάστε επίσης

«Έχω κερδίσει αρκετά από τον Ολυμπιακό»

«Έχω κερδίσει αρκετά από τον Ολυμπιακό»

Ο Μπρούνο Γκασπάρ, στις δηλώσεις του ενόψει του ματς με την ΑΕΛ, αναφέρθηκε στην εμπειρία του στην Ελλάδα, αλλά και στην πρόκριση του Θρύλου στους «32» του Europa League...