Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Σούζα» ο Θρύλος και… τέζα η ΑΕΛ!

«Σούζα» ο Θρύλος και… τέζα η ΑΕΛ!
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 - 19:06

Με… σπασμένα τα φρένα και δίνοντας συνέχεια στην καταιγιστική του εμφάνιση, στην Τρίπολη, ο Ολυμπιακός έβαλε τέσσερα γκολ στην ΑΕΛ τη νίκησε 4-1, για τη 15η αγωνιστική της Super League 1 και συνέχισε στον δρόμο των νικών και των πολλών γκολ! Όλα, μάλιστα, μπήκαν στο πρώτο μέρος και κάπως έτσι, η ομάδα «καθάρισε» το παιχνίδι και στο δεύτερο μέρος έκανε… διαχείριση αποτελέσματος. Δύο γκολ έβαλε ο Μασούρας (9’ αι 11’), ένα ο Σουντανί (17’) και ένα ο Ελ Αραμπί (37’). Μείωσε ο Ουάρντα στο 56’. Διπλό την Κυριακή στον Βόλο και… καλά Χριστούγεννα, από την κορυφή!

Η ενδεκάδα του Θρύλου, πρώτη για Μπρούνο

Αρκετά νέα πρόσωπα, σε σχέση με τους παίκτες τους οποίους ο Πέδρο Μαρτίνς επιλέγει συνήθως, είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού, κόντρα στην ΑΕΛ. Ο Σα κάθισε κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ήταν οι Τσιμίκας (αριστερά), Γκασπάρ (δεξιά) και Αβραάμ-Μπα (στόπερ). Ο Μπουχαλάκης με τον Καμαρά ήταν στα χαφ, ενώ στις πτέρυγες ήταν αριστερά ο Μασούρας και δεξιά ο Μπρούνο. Ο Σουντανί και ο Ελ Αραμπί ήταν στην επίθεση.

Δύο γρήγορα γκολ! Και ένα τρίτο… Και ένα τέταρτο!

Ο Θρύλος φρόντισε να… ζεστάνει το «παγωμένο» λόγω έλλειψης κόσμου, γήπεδο Καραϊσκάκη. Πολύ νωρίς, στο παιχνίδι, ο Γιώργος Μασούρας πέτυχε δύο γκολ και… άναψε το ματς! Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και κατάφερε, μέχρι το 11’ να προηγηθεί με 2-0! Στο 9’ ο Τσιμίκας, από αριστερά, έκανε πολύ ωραία σέντρα και ο Μασούρας, με υπέροχη επαφή, στην κίνηση, έκανε το πλασέ, «τσιμπώντας» την μπάλα και ανοίγοντας το σκορ! Ο ίδιος παίκτης, στο 11’, έφτασε στο 2-0, έπειτα από ωραία ενέργεια του Σουντανί, ο οποίος απέφυγε τον Μόρα και έστρωσε στον Έλληνα άσο!

Ο Ολυμπιακός, όμως, είχε και… συνέχεια. Λίγο μετά το τέταρτο του ματς, συγκεκριμένα στο 17’ οι παίκτες του Μαρτίνς βρήκαν και τρίτο γκολ και επί της ουσίας… τελείωσαν το ματς! Ο Σουντανί έκανε, από δεξιά, υπέροχη ενέργεια, πλάσαρε και νίκησε τον Κρίστινσον, για το 3-0. Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε στο ματς…

Η αντίδραση του Τσιμίκα, στο 23’, όταν ο Νούνιτς βρέθηκε, μετά από ωραία ενέργεια του Ουάρντα, απέναντι από τον Σα και ετοιμάστηκε να πλασάρει, συνοψίζει όλη τη… σεζόν του νεαρού αριστερού μπακ του Θρύλου, έως τώρα! Ο Τσιμίκας με καίρια επέμβαση, «τσίμπησε» την μπάλα από τον παίκτη της ΑΕΛ, πριν εκείνος εκτελέσει και του… έκλεψε την μπουκιά από το στόμα! Απίστευτη αντίδραση από τον αμυντικό του Ολυμπιακού, ο οποίος κάνει εξαιρετική σεζόν!

Ημίωρο απόλυτης υπεροχής για τον Θρύλο, στο πρώτο μέρος. Ελάχιστες, αλλά όχι ανύπαρκτες απειλές, από πλευράς ΑΕΛ, όμως ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στο ματς. Κάθε «κατεβασιά» του Ολυμπιακού μύριζε… γκολ! Οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς, ειδικά στην επίθεση ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και το 3-0, στο 17’, το μαρτυρούσε. Ασύλληπτη φάση στο 32’, με τον Μασούρα να εκτελεί «γλυκά» το κόρνερ, στο δεύτερο δοκάρι και έξω από την περιοχή, εκεί όπου ο Μπουχαλάκης… εκτέλεσε με το αριστερό, πριν η μπάλα σκάσει κάτω! Η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δοκάρι του Κρίστινσον! Δείγμα της αυτοπεποίθησης, με την οποία παίζει η ομάδα του Ολυμπιακού…

Το 4-0 ήρθε πριν το ημίχρονο. Στο 37’ συγκεκριμένα. Ο Ελ Αραμπί ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, από τον Μόρα και, αν και χρειάστηκε… δύο εκτελέσεις (στην πρώτη ο Σέζος έδειξε επανάληψη) ο Μαροκινός σκόραρε και ανέβασε και άλλο τον δείκτη του σκορ! «Καταιγίδα» ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος. Ένατο γκολ για τον Μαροκινό στο πρωτάθλημα… Συνεχίζει απτόητος! Το 4-0 παρέμεινε μέχρι το ημίχρονο, παρά τις προσπάθειες του Ολυμπιακού να διευρύνει το προβάδισμά του. Η ομάδα έκανε, πλέον, διαχείριση του αποτελέσματός της και δεν έδειχνε να έχει κανέναν κίνδυνο, όσον αφορά στην άμυνα. Ο Θρύλος είχε κάνει εύκολα τα πράγματα, με την απόδοσή του.

Το δεύτερο μέρος

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε δίχως αλλαγές. Ο Μαρτίνς κράτησε τους ίδιους 11 και εκείνοι μπήκαν με την ίδια καλή διάθεση, στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γκασπάρ έκανε μία ωραία σέντρα, στο 55’, από δεξιά και ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά. Ο Κρίστινσον μπλόκαρε.

Η ΑΕΛ κατάφερε να εκμεταλλευτεί ένα στιγμιαίο λάθος του Γκασπάρ και με τον Ουάρντα μείωσε σε 4-1, «χαλώντας» το «μηδέν παθητικό» του Ολυμπιακού και παίρνοντας νέο θάρρος στο ματς. Αν και η διαφορά παρέμενε μεγάλη, οι ποδοσφαιριστές του Γρηγορίου έδειχναν να αναθαρρούν και να βγαίνουν ολοένα και πιο συχνά στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός από την άλλη, είχε ρίξει τον ρυθμό του και δεν πίεζε ιδιαίτερα. Περισσότερο έκανε διαχείριση αποτελέσματος, παρά έψαχνε περισσότερα γκολ. Ο Μαρτίνς έριξε στη «μάχη» τον Γκερέρο, στο 65’, αντί του Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός πήγε στον πάγκο για να πάρει «ανάσες».

Στο 74’ ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Μπενζιά. Ο Γαλλοαλγερινός πέρασε στο κέντρο και στην θέση του Σουντανί, στην ενδεκάδα. Μόνος φορ έμεινε ο Γκερέρο και η διάταξη γύρισε σε 4-4-1-1, με τον Μπενζιά σε πιο «ελεύθερο» ρόλο, πίσω από τον Ισπανό. Ο Πορτογάλος τεχνικός έκλεισε τις αλλαγές του με τον Τοροσίδη, αντί του Τσιμίκα, στο 81’. Ο Έλληνας άσος πήγε δεξιά στην άμυνα και στην αριστερή πλευρά πέρασε ο Γκασπάρ. Ένα σουτ του Μπουχαλάκη στο 84’ ήρθε να… ταράξει τα νερά του, κατά τα άλλα, αρκετά πιο ήρεμου, σε σχέση με το πρώτο, ημιχρόνου. Πολύ καλό σουτ, αντίδραση από τον Κρίστινσον. Τίποτε δεν άλλαξε το σκορ. Τελικό 4-1 και μία ακόμη άνετη επικράτηση του, κατά πολύ ανώτερου, Ολυμπιακού!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Γκασπάρ, Αβραάμ, Μπα, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Μπρούνο, Σουντανί (74’ Μπενζιά), Ελ Αραμπί (65’ Γκερέρο).

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας (78’ Φιλίποβιτς), Ζίζιτς, Σεσέροβιτς, Κάτσε (59’ Μπάλλας), Στάνκοβιτς, Μπέρτος, Μιλοσάλιεβιτς, Νούνιτς (70’ Πινακάς), Ουάρντα.

Διαβάστε επίσης

Γκολάρα από τον Σουντανί!

Γκολάρα από τον Σουντανί!

Ο Αλγερινός παικταράς του Θρύλου έκανε στο 17’ το 3-0 κόντρα στην ΑΕΛ, σημειώνοντας ένα πολύ όμορφο τέρμα από πλάγια θέση.