Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βάζουν εμπόδια στον Θρύλο!

Βάζουν εμπόδια στον Θρύλο!
Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 - 11:42

Στις προηγμένες, ποδοσφαιρικά, χώρες, εκεί όπου δεν υπάρχει… εξυγίανση, τα βήματα των ποδοσφαιρικών αρχών είναι προς την κατεύθυνση στήριξης και αποφόρτισης, από ένα βαρύ πρόγραμμα, των ομάδων που αγωνίζονται στην Ευρώπη και παλεύουν να φέρουν βαθμούς για την χώρο και το ποδόσφαιρό της. Κάτι το οποίο, για την Ελλάδα, κάνει ΜΟΝΟ ο Ολυμπιακός. Αντί, λοιπόν, οι ποδοσφαιρικές αρχές στην χώρα, να κοιτάξουν να… αλαφρύνουν λίγο το πρόγραμμα των εγχώριων διοργανώσεων, για τη μόνη ομάδα, η οποία εκπροσωπεί την χώρα, στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα, κάνουν το… ακριβώς αντίθετο.

Η ΕΠΟ και η ΚΕΔ, λοιπόν, φαίνεται ότι ουσιαστικά έχουν ως δεδομένη την αποχή, την οποία έχουν εξαγγείλει οι διαιτητές, για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος, κάτι το οποίο φαίνεται από το ότι ενημερώνουν το σώμα των διαιτητών για σεμινάριο, επάνω στις ημερομηνίες, στις οποίες θα γινόταν η αγωνιστική αυτή.

Με την κίνησή τους αυτή, οι αρχές ουσιαστικά υιοθετούν την αποχή και προαναγγέλλουν ότι η 18η αγωνιστική δεν θα γίνει. Τι σημαίνει αυτό; Με την αλλαγή του κανονισμού, σε σχέση με το τι ίσχυε πέρυσι, η 18η αγωνιστική πάει πίσω και έτσι, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να παίξει με τον ΠΑΟΚ (1η Μάρτην, αντί για 23 Φλεβάρη) επιστρέφοντας από το Λονδίνο και το ματς με την Άρσεναλ (27 Φλεβάρη το δεύτερο ματς με τους Λονδρέζους)!

Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος αποκατάστασης και αποθεραπείας των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς, μειώνεται στο ελάχιστο, ανάμεσα σε δύο ταξίδια, από το Λονδίνο στην Αθήνα και από την Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη. Ο Ολυμπιακός θα έχει, όπως όλα δείχνουν… μισή μέρα στη διάθεσή του, για να αφήσει πίσω του το ματς με τους Gunners και να στραφεί στον ΠΑΟΚ! Είναι σαφές ότι το πρόγραμμα βαραίνει, ακόμη περισσότερο, έτσι, για τον Ολυμπιακό και την προσπάθειά του να συνδυάσει τους εν Ελλάδι στόχους του, με την εκπροσώπηση της Ελλάδας, στην Ευρώπη.

Βέβαια, ακόμη και έτσι να μη γίνει, η άλλη λύση θα ήταν αγωνιστική σε εμβόλιμη ημερομηνία, μέσα στον Φλεβάρη, γεγονός που επίσης θα επιβαρύνει τον Ολυμπιακό, προσθέτοντάς του ματς και μετακινήσεις στον μήνα που θα παίζει το ευρωπαϊκό και ελληνικό του μέλλον! Και όλα αυτά την ώρα που η ίδια η Super League τονίζει διαρκώς ότι στόχος της είναι να βοηθά τις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη, να συνεχίζουν να εκπροσωπούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και να μην τις… βαραίνει περισσότερο.

Διαβάστε επίσης

Αμφίβολος ο Αβραάμ

Αμφίβολος ο Αβραάμ

Η συμμετοχή του Αβραάμ Παπαδόπουλου, στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, με τον Βόλο, δεν είναι σίγουρη.