Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στους κορυφαίους επιθετικούς παγκοσμίως ο Ελ Αραμπί!

Στους κορυφαίους επιθετικούς παγκοσμίως ο Ελ Αραμπί!
Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 - 18:38

Είναι «killer» και το δείχνει σε κάθε ματς! Ο λόγος, φυσικά, για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, που «σαρώνει» στο... εκτελεστικό κομμάτι με τη φανέλα του Ολυμπιακού, μετρώντας ήδη 14 γκολ και τέσσερις ασίστ, σε 1304 αγωνιστικά λεπτά. Έχει, δηλαδή, συμμετοχή σε 18 «ερυθρόλευκα» τέρματα, σε 23 ματς!

Ο 32χρονος επιθετικός, μάλιστα, είναι ο πρώτος σκόρερ της Super League 1, με εννιά γκολ, δηλαδή ένα... ανά 93 λεπτά.

Μάλιστα, η απίστευτη ικανότητα του στο σκοράρισμα φαίνεται και από τη θέση του παγκοσμίως! Τι εννοούμε; Ο Μαροκινός φορ βρίσκεται στο Νο.36 του πλανήτη, όσον αφορά στο σκοράρισμα και τις ασίστ! Η συγκεκριμένη κατάταξη αφορά μόνο τους «καθαρόαιμους» επιθετικούς, για όλες τις διοργανώσεις...

Ο στράικερ των Πειραιωτών, λοιπόν, σύμφωνα με το transfermarkt, είναι στην 36η θέση με τα καλύτερα «9αρια» στον κόσμο, για την σεζόν 2019-20. Και αν συνεχίσει έτσι, δεν αποκλείεται να «σπάσει» και άλλα ρεκόρ και να ανέβει και άλλες θέσεις!

Είναι, επίσης, εντυπωσιακό πως ο Ελ Αραμπί έχει βάλει από... κάτω τεράστια ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως για παράδειγμα τον Λουίς Σουάρεζ της Μπαρτσελόνα που έχει 12 γκολ και έξι ασίστ, όντας στη θέση 40 του σχετικού πίνακα! Ενώ στην θέση 43 είναι ο Χάρι Κέιν της Τότεναμ! Ο Άγγλος φορ έχει μεν ένα παραπάνω γκολ (15) από τον Ελ Αραμπί, αλλά έχει μόλις δύο ασίστ και αυτό τον φέρνει... πιο χαμηλά στην συγκεκριμένη κατατάξη της ιστοσελίδας transfermarkt!

Να σημειωθεί, ότι στο Top-10 δεν βρίσκεται κανένας άλλος επιθετικός του πρωταθλήματος της Super League 1...

Διαβάστε επίσης

Στην Βραζιλία ο Γκιλιέρμε! (photo)

Στην Βραζιλία ο Γκιλιέρμε! (photo)

Ο μέσος του Ολυμπιακού βρίσκεται στη χώρα του, ακολουθώντας πρόγραμμα αποθεραπείας, ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του.