Ντουντούκα
Άντε να αρχίσει ξανά η μπαλίτσα να δούμε Θρύλο...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η ΚΕΔ τιμωρεί Ευαγγέλου-Φωτιά!

Η ΚΕΔ τιμωρεί Ευαγγέλου-Φωτιά!
Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 - 20:56

Τα διαιτητικά αίσχη των Ευαγγέλου-Φωτιά στο ματς του Ολυμπιακού κόντρα στον Βόλο «τρόμαξαν» μέχρι και την ΚΕΔ, η οποία με ανακοίνωσή της τόνισε ότι θα τιμωρήσει τους διαιτητές για τα λάθη αυτή την αγωνιστική, «φωτογραφίζοντας», ουσιαστικά τους δύο αυτούς διαιτητές, οι οποίοι μπαίνουν πλέον στο «ψυγείο» μέχρι νεοτέρας...

Τα έχουν χάσει και στην ΚΕΔ με τα όσα έγιναν στον Βόλο, καθώς απ’ ότι φαίνεται ούτε οι ίδιοι περίμεναν τέτοια διαιτητικά «όργια» εις βάρος των Πειραιωτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔ:

«Ο πρόεδρος και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας καταδικάζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς εις βάρος κάθε διαιτητή, βοηθού διαιτητή ή κάθε άλλου προσώπου εμπλεκoμένου στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να αντιμετωπίζονται με την μεγαλύτερη δυνατή αυστηρότητα από τις αρμόδιες Αρχές και οι υπεύθυνοι πρέπει να οδηγούνται άμεσα στη Δικαιοσύνη.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ακολουθεί τις υψηλότερες ποιοτικές προδιαγραφές και τις πλέον επαγγελματικές πρακτικές, που βασίζονται στα διεθνή εγχειρίδια της Διαιτησίας, προκειμένου να οδηγήσει την Ελληνική Διαιτησία στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Δυστυχώς, η απόδοση των διαιτητών στον αγωνιστικό χώρο και την εφαρμογή του συστήματος V.A.R., σε συγκεκριμένους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής, ήταν αναμφίβολα κατώτερη κάθε προσδοκίας. Κατά συνέπεια, η Κ.Ε.Δ. αποφάσισε ότι όλοι οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές, σε αγωνιστικό χώρο και V.A.R., των αγώνων αυτών, θα αποκλειστούν από κάθε μελλοντικό ορισμό και μέχρι οι αναλυτικές αναφορές και αξιολογήσεις των παρατηρητών διαιτησίας να καταθεθούν και να αξιολογηθούν από την Κ.Ε.Δ.

Η Κ.Ε.Δ. εκπαιδεύει, παρακολουθεί και αξιολογεί όλους τους διατητές και τους βοηθούς διαιτητές ακολουθώντας τις διεθνείς πρακτικές και μεθόδους, και κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης και υποβάθμισης του σχεδιασμού και του έργου που έχει επενδυθεί στην ανάπτυξη της Ελληνικής Διαιτησίας, στη διάρκεια των τελευταίων ετών, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Η Κ.Ε.Δ. είναι απολύτως προσηλωμένη και συγκεντρωμένη στα καθήκοντά της, όπως έχουν σχεδιαστεί σε συμφωνία με την Ε.Π.Ο., τη FIFA και την UEFA, με στόχο την ανάπτυξη της Διαιτησίας στην Ελλάδα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και αυτό παραμένει η αποκλειστική της προτεραιότητα».

Διαβάστε επίσης

«Για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός να συνεχίσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον»

«Για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός να συνεχίσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον»

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Νίκος Γαβαλάς μίλησε για τα όσα έγιναν στον Βόλο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι Πειραιώτες απαιτούν τη δημοσίευση εντός 24ωρών των ηχογραφημένων συνομιλιών των διαιτητών.