Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στην Ελλάδα μόνο ένας πουλάει… υπεραξία!

Στην Ελλάδα μόνο ένας πουλάει… υπεραξία!
Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 - 12:25

Με αφορμή τα σενάρια, γύρω από αρκετούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι οποίοι, ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, βρίσκονται στο στόχαστρο ομάδων από την Ευρώπη, έχει αξία να θυμόμαστε το εξής: Ο Θρύλος δεν ξεπουλάει. Κυριολεκτικά, όμως. Όχι στα… λόγια. Ο Ολυμπιακός, επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη, έχει κάνει τα περισσότερα μεγάλα deals, πωλήσεων, στην ιστορία του. Έχει δώσει ποδοσφαιριστές, σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού και έχει εδραιώσει το όνομά του, στο μεταγραφικό παζάρι, ως ένας σπουδαίος συνομιλητής, όταν πρόκειται για μεταγραφές.

Ο Ρέτσος, ο Σάμαρης, ο Μήτρογλου, αποτελούν μερικά μόνο από τα παραδείγματα, τα οποία τονίζουν με τον πλέον σαφή τρόπο, το πως κινείται ο Ολυμπιακός, σε ό,τι αφορά την πώληση των ποδοσφαιριστών του. Ο Θρύλος έχει αναπτύξει μία μοναδική ικανότητα, να αυξάνει την αξία των παικτών που αποκτά, ακόμη και τα τελευταία δύο χρόνια, κατά τα οποία έχει μείνει μακριά, από τον τίτλο. Ο Θρύλος, είτε μέσω του Europa League, είτε μέσω (πολύ περισσότερο) του Champions League, διοργανώσεις, στις οποίες συμμετέχει αδιάκοπα, φτιάχνει τους παίκτες του και στη συνέχεια, η προβολή αυτή, τους ωθεί σε μεγάλα πρωταθλήματα και άλλα, μεγάλα κλαμπ!

Η περίπτωση Καμαρά είναι η τελευταία, χρονικά. Ο Ολυμπιακός δεν έχει σκοπό να… ξεπουλήσει τον Αφρικανό. Θα πάρει εκείνο το ποσό, το οποίο ο ίδιος κρίνει ότι αντικατοπτρίζει την αξία του ποδοσφαιριστή, ο οποίος παίζοντας στον Ολυμπιακό, ανεβάζει την ποιότητα και την αξία του. Ο Ολυμπιακός, έτσι, κερδίζει πολλαπλά. Αγωνιστικά, όσο τον έχει εδώ, αλλά και οικονομικά, όταν τον πουλά. Και έτσι, με αυτό τον τρόπο, ο Ολυμπιακός ανεβάζει, συνολικά, το στάτους του, ως Σύλλογος.

Διαβάστε επίσης