Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ξεχωριστή κορυφή του Βαλμπουενά στην Ligue 1! (photo)

Η ξεχωριστή κορυφή του Βαλμπουενά στην Ligue 1! (photo)
Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019 - 17:45

Ο Ολυμπιακός το προηγούμενο καλοκαίρι έντυσε στα ερυθρόλευκα τον Ματιέ Βαλμπουενά, έναν τεράστιο ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει αποδείξει στην πολύ μεγάλη καριέρα του την τεράστια αξία του.

Ο Γάλλος άσος του Θρύλου έδειξε με το «καλημέρα» στον Ολυμπιακό την ποιότητά του, οδηγώντας τον σε μεγάλες νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχοντας σημειώσει μέχρι στιγμής 6 γκολ και 9 ασίστ. Αριθμοί που θα ήταν ακόμη μεγαλύτεροι αν δεν είχε σταθεί άτυχος με κάποιους τραυματισμούς.

Ο Βαλμπουενά, λοιπόν, έχει προλάβει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να δείξει γιατί έχει κάνει τόσο μεγάλη καριέρα, αγωνιζόμενος σε πάρα πολλές μεγάλες ομάδες, όπως η Λυών, η Μαρσέιγ, στις οποίες μεγαλούργησε.

Μάλιστα, από την πολυετή παρουσία του στην Ligue 1 έχει κερδίσει μία ξεχωριστή κορυφή, όπως έκανε γνωστό η «opta», η οποία ασχολείται με στατιστικά στοιχεία στο ποδόσφαιρο.

Ο Βαλμπουενά, λοιπόν, είναι ο παίκτης που κέρδισε την δεκαετία που φεύγει στο γαλλικό πρωτάθλημα τις περισσότερες κάρτες. 75 στον αριθμό, εκ των οποίων οι 72 κίτρινες και οι 3 κόκκινες.

Κάτι το οποίο μαρτυρά και το σκληρό παιχνίδι που έχει δεχτεί ο Γάλλος άσος του Θρύλου, πράγμα το οποίο συμβαίνει και στο ελληνικό πρωτάθλημα, χωρίς βέβαια οι Έλληνες διαιτητές να είναι τόσο… ευαίσθητοι και να τιμωρούν με κάρτες τα σκληρά μαρκαρίσματα που δέχεται ο Βαλμπουενά, όντας ο μόνος τρόπος για να τον σταματήσουν.

Διαβάστε επίσης