Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θέλουν να τιμωρήσουν τον Ολυμπιακό με ανύπαρκτους κανονισμούς!

Θέλουν να τιμωρήσουν τον Ολυμπιακό με ανύπαρκτους κανονισμούς!
Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020 - 17:00
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Κάποιοι μας μιλούν για κανονικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως με κανονισμούς που δεν υπάρχουν προσπαθούν να τιμωρήσουν τον Ολυμπιακό με ποινή κεκλεισμένων των θυρών, ενώ το κατηγορητήριο που εκδόθηκε και ο Ολυμπιακός κλήθηκε σε απολογία για την Παρασκευή (10/1) είναι μόνο για υβριστικά συνθήματα, άρα οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν με πρόστιμο. Παρόλα αυτά, δεν έχει ξαναγίνει ο αθλητικός δικαστής της Superleague, Χριστόφορος Μάρκου, ο οποίος είναι και αναπληρωματικός της Μαρίας Τσαγκιά να ζητεί πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, ώστε να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη στον Ολυμπιακό, για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, με κατηγορητήριο που επιθυμεί η προπαγάνδα.

Όμως, δεν προβλέπεται δίωξη με τέτοια διαδικασία, ενώ να τονίσουμε ότι επικαλούνται συμπληρωτική έκθεση του παρατηρητή αγώνα αλλά και φωτογραφίες (που ανακαλύφθηκαν μετά;).

Ιδού ο κανονισμός:

Επίσης, που ήταν ο κ. Μάρκου, όταν στο ματς της 9ης αγωνιστικής του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΟ, ο φροντιστής του ΠΑΟΚ δικάστηκε από την Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Λίγκας, με την κατηγορία ότι χτύπησε τον Διούδη, όμως ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 17.000 ευρώ (!!!) και ο φροντιστής με 5.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου ενός μήνα. Πάλι καλά που δεν τους ζήτησαν και συγγνώμη! Για αυτό το ματς υπάρχει η επίσημη ανακοίνωση του Παναθηναϊκού που κατάγγειλε «ύβρεις, χυδαίες συμπεριφορές και προπηλακισμοί ποδοσφαιριστών και τεχνικού επιτελείου από ανθρώπους του ΠΑΟΚ».

Που ήταν ο αθλητικό δικαστής της Λίγκας όταν για το ματς του ΠΑΟΚ με τον Αρη ήταν... φωτιά και η έκθεση της αστυνομίας, όπου αποκορύφωμα αποτέλεσε πως αναγράφτηκε μέχρι και ο ακρωτηριασμός δυο δακτύλων του αριστερού του χεριού ενός οπαδού που στο 70' του αγώνα προσπάθησε να απομακρύνει κροτίδα που πέταξε άλλος οπαδός, η οποία εξερράγη στο χέρι του. Ο οπαδός, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Επίσης, όπως ανέφερε η έκθεση της αστυνομίας, μετά τη λήξη του αγώνα υπήρξε τραυματισμός και δεύτερου οπαδού, αυτός τραυματίστηκε στο κεφάλι από επίθεση άλλου οπαδού, έξω από τη θύρα 4 της Τούμπας που επίσης διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ. έγραφε και για τα δυο «ντου» οπαδών του ΠΑΟΚ «στον περιβάλλοντα αγωνιστικό χώρο» στο 87' και στο 97'. Για το 87ο λεπτό έγραφε ότι εισήλθαν είκοσι άτομα και για το 97ο ότι εισήλθαν άλλοι είκοσι που έφτασαν μέχρι τις διαφημιστικές πινακίδες. Παρόλα αυτά, δεν ζήτησε κανείς από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη. Κι όμως, ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε πάλι με πρόστιμο, το οποίο από 68.000 ευρώ, με την έφεση μειώθηκε, στις 27.500.

Διαβάστε επίσης

Πρόβλημα με Λοβέρα…

Πρόβλημα με Λοβέρα…

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού στο ματς Κυπέλλου, με την Καλαμάτα...