Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο VAR αντί για το σπίτι του

Στο VAR αντί για το σπίτι του
Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020 - 13:00
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Απαράδεκτη η επιλογή του Θανάση Σέζου (Κιλκίς) ο οποίος θα είναι στο VAR του αγώνα Ολυμπιακός-Λαμία. Ο συγκεκριμένος ρέφερι έπρεπε να βρίσκεται στο σπίτι του μετά την κάκιστη, και μόνο με λάθη υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, διαιτησία του στο παιχνίδι Κυπέλλου της περασμένης Τρίτης (07/01) ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-3, όπου τα δυο πρώτα γκολ δεν έπρεπε να μετρήσουν.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 24'με τον Λημνιό μετά από πάσα του Μίσιτς. Ωστόσο, υπάρχει φάουλ επιθετικό του Άκπομ πάνω στον Μαρινάκη. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ γκρέμισε τον αμυντικό του ΟΦΗ και δεν το άφησε να κινηθεί προς τη μπάλα. Δεν είναι ένα απλό λάθος αλλά ένα τεράστιο λάθος.

Το ίδιο ισχύει και για το 0-2. Ο Μπίσεσβαρ σκόραρε στο 32', όμως ο Πάγκαλος έπρεπε να δείξει οφσάιντ, επειδή ο Ακμοπ βρισκόταν στο οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα Γουάλι και τον παρεμπόδιζε. Μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο βοηθός Πάγκαλος, όμως και ο Σέζος μπορούσε να δει ότι παρεμπόδιζε.

Την τρέχουσα σεζόν ο Σέζος σφύριξε Ολυμπιακός-ΑΕΛ 4-1, ένα ματς που δεν είχε επίμαχες φάσεις, όμως σε όλα τα προηγούμενα ματς σφύριξε 80-20 εναντίον του. Αυτά τα ματς ήταν την προπερσινή σεζόν με τη Λαμία (εντός) και την προηγούμενη με τους ΟΦΗ και Απόλλωνα εκτός έδρας.

Στο Ηράκλειο, όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 1-0, το... τερμάτισε, καθώς στο 5' δεν απέβαλε τον Πλατέλλα επειδή κλώτσησε τον Γκιγιέρμε, στο 34' δεν έδωσε επιθετικό φάουλ πριν το γκολ του ΟΦΗ, ενώ στο 91' «έπνιξε» πέναλτι σε χέρι του Ποτουρίδη.

Η απόδοσή του προκάλεσε την αντίδραση του Ολυμπιακού. «Ο Ολυμπιακός σήμερα δεν ήταν Ολυμπιακός αλλά υπάρχουν κι άλλα θέματα, πολύ σημαντικά θέματα. Όπως η διαιτησία. Αξίζουν συγχαρητήρια στη συμμορία που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και... αιτία αποτελεί αυτό που βλέπουμε από τους διαιτητές, τους βοηθούς και τις πλάγιες (σ.σ. αιχμή για την Κουρομπύλια). Επίσης, πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όσους πήγαν το ποδόσφαιρο τριάντα χρόνια πίσω, εξαφανίζοντας τις μπάλες και πετώντας άλλες μέσα, όταν παιζόταν το παιχνίδι», έλεγαν από τον Πειραιά μετά τη διαιτησία του Σέζου στον περσινό αγώνα ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-0, για την 7η αγωνιστική της προηγούμενης σεζόν (2018-19).

Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα στη Ριζούπουλη, επίσης για την προηγούμενη σεζόν, όπου οι Πειραιώτες νίκησαν 2-0, δεν έδωσε πέναλτι-μαρς του Γαρουφαλιά στον Ποντένσε (92'). Μάλιστα, ο Πορτογάλος τραυματίστηκε σε αυτή τη φάση, όπου «έγραψε» και το γεγονός ότι ο Σέζος έκανε νόημα στον Ποντένσε να σηκωθεί! Μετά διέκοψε προσωρινά το ματς και πάνω στον πανικό του σφύριξε αμέσως τη λήξη!

Στον αγώνα Ολυμπιακός-Λαμία 2-0, για τη σεζόν 2018-19, Σέζος δεν ήθελε να περάσει απαρατήρητος. Κάποια φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Λαμίας τα... έστειλε για βόλτα στο Πασαλιμάνι, μόνο και μόνο για να εκνευρίσει κόσμο.

Χαρακτηριστικά, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

-Η φάση ήταν κοντά στο κέντρο. Στο 44' ο Μιραλάς πήγε δώσει πάσα, ο Ασίγμπα έκοψε με το χέρι, τίποτα ο Σέζος. Αποτέλεσμα να ασχοληθεί μαζί του μέχρι και ο Μιραλάς, ο οποίος του διαμαρτυρήθηκε άλλες δυο φορές στην επανάληψη για φάουλ.

-Στο 54' δεν έδωσε φάουλ του Παντελιάδη στον Μάριν, άσχετα αν μετά έκανε προσωρινή διακοπή για πρώτες βοήθειες.

-Στο 61' «αδιαφόρησε» για ένα ακόμη φάουλ στον Μιραλάς, λίγο έξω από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής της Λαμίας.

Όπως είπαμε διαιτητής του αγώνα Λαμία-Ολυμπιακός θα είναι ο Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων) που είναι γιός του παλαιού διαιτητή του Γιώργου Τσαγκαράκη. Παρότι η ΑΕΛ είχε παράπονα από τη διαιτησία του στην Ξάνθη, ο 33χρονος ρέφερι πήρε σερί ορισμό! Ο Τσαγκαράκης ανέβηκε το καλοκαίρι στη Λίγκα και στον Ολυμπιακό μπαίνει για πρώτη φορά. Μέχρι τώρα σφύριξε πέντε παιχνίδια της μεγάλης κατηγορίας ενώ στο VAR δεν μπαίνει επειδή δεν έχει πιστοποιηθεί.

Αναλυτικά οι αγώνες του:

22/09/19 Λαμία – Πανιώνιος 1-1, 27/10/19 Αρης – Παναιτωλικός 2-0, 24/11/19 Αστέρας Τρίπολης - Βόλος 0-0, 15/12/19 Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 0-3, 05/01/20 Ξάνθη – Λάρισα 2-1.

Βοηθοί του Τσαγκαράκη θα είναι οι Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής), Καρσιώτης (Κορινθίας), τέταρτος ο Βρέσκας (Πιερίας) και παρατηρητής τους ο Νικολακόπουλος (Αθηνών). Βοηθός του Σέζου στο VAR θα είναι ο Τζιώτζιος (Θράκης).

Διαβάστε επίσης