Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένας εισαγγελέας να καλέσει τον κ. Λίντμπεργκ

Ένας εισαγγελέας να καλέσει τον κ. Λίντμπεργκ
Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020 - 22:11
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μεγάλο θέμα δημιουργούν οι δηλώσεις του μέλους της ΚΕΔ, Λιφ Λίντμπεργκ. Είναι αναγκαίο να τον καλέσει κάποιος εισαγγελέας για να αποδείξει τη δήλωσή του, καθώς είπε ότι «τώρα δεν μπορείς να επηρεάσεις έναν διαιτητή όπως παλαιότερα στην Ελλάδα».

Δεν πρόκειται για λόγια καφενείου αλλά για δήλωση του Σουηδού, μέλους της ΚΕΔ σε ΜΜΕ της πατρίδας του, πιο συγκεκριμένα σουηδική εφημερίδα Aftonbladet. Πρόκειται για τοποθέτηση διασύρει το διεθνώς το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ελληνική διαιτησία. Αυτά τα λόγια δεν τα είπε ο βοσκός από την Κάτω Ραχούλα αλλά ο Λιφ Λίντμπεργκ με το όνομα που κατέχει θέση στην ΚΕΔ, Οποιος κατέχει επίσημη θέση δεν δικαιούται να ομιλεί με λόγια καφενείου αλλά πρέπει να προσκομίσει στοιχεία, αλλιώς θα πρόκειται για λάσπη. Ποιοί διαιτητές επηρεάζονταν παλαιότερα; Ποιοί είναι αυτοί που τους επηρέαζαν; Μπορεί να πει ονόματα;

Πολύ συζήτηση υπάρχει και για άλλα λόγια του Λίντμπεργκ:

-«Χρειαζόταν να βρούμε ανθρώπους με λευκό μητρώο που δεν είχαν την παραμικρή σχέση με ομάδες, προέδρους, ιδιοκτήτες ή διάφορα συμφέροντα».

Κάποιος να του πει ότι γιος παρατηρητή της Superleague εργάζεται σε ομάδα, ενώ σύζυγος διαιτητή της Superleague βγαίνει σε κανάλι ιδιοκτησίας προέδρου μεγάλης ΠΑΕ. Αυτά πως τα σχολιάζει ο Σουηδός που θυμήθηκε ότι είναι και παραγοντάρα;

-«Εξετάζουμε πολύ αναλυτικά την απόδοση των διαιτητών στα παιχνίδια».

Ο Λίντμπεργκ δεν μας είπε ότι δεν τιμωρείται κανείς. Έχουν γίνει εξόφθαλμα λάθη, βγαίνουν συνεχώς ανακοινώσεις διαμαρτυρίας, όμως όλα καλά.

-«Μετράμε τον αριθμό των διαιτητικών λαθών και αυτά έχουν μειωθεί δραστικά».

Τότε, πως γίνεται οι διαιτητές πάνε συνέχεια μπροστά στην οθόνη του VAR; Πήρε χαμπάρι ότι πλέον οι ρέφερι που αυτοί εκπαιδεύουν, δεν χρειάζονται σφυρίχτρα αλλά μια οθόνη για να βλέπουν ξανά και ξανά τις φάσεις; Θα μας εξηγήσει πως γίνεται να παίζουν την επόμενη αγωνιστική ρέφερι που έχουν πάρει 7,3 και 7,4, βαθμολογία που θεωρείται πολύ χαμηλή; Βλέπουν τις βαθμολογίες; Τις αξιολογούν;

-«Υπάρχει πολύ βία εδώ. Χρειάζεται δεδομένα κάποια ασφάλεια. Είχαμε επιθέσεις και προπηλακισμούς σε γήπεδα. Πρέπει να είσαι κάπως διακριτικός».

Εδώ, ο Λίντμπεργκ αναιρεί τον εαυτό του. Για να δείτε ότι η παραγοντάρα της ΚΕΔ δεν ξέρει τι λέει. Αφού όλα τα κάνουν καλά, πως είναι δυνατόν να υπάρχει βία; Δεν διάβασε την πρόσφατη δήλωση του Χούμπελ ότι «σε τελική ανάλυση, με τη μείωση των λαθών, μειώνεται και ο κίνδυνος για περιστατικά βίας στο ποδόσφαιρο». Μήπως έλειπε σε διακοπές; Το ξέρει ότι ο ίδιος, ο Περέιρα και ο Μαρίν ήρθαν στην Ελλάδα μετά τον τελικό-αίσχος του Πανθεσσαλικού και επειδή οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης τα είχαν κάνει μαντάρα, σε συνδυασμό και με τις κακές διαιτησίες;

-«Μου αρέσει πολύ εδώ. Το διαμέρισμα που μένω είναι όμορφο και λαμβάνω πολλές επισκέψεις. Η γυναίκα μου βρίσκεται στην Σουηδία όπου δουλεύει για δύο εβδομάδες και τις υπόλοιπες δύο εβδομάδες βρίσκεται εδώ. Αυτό δουλεύει καλά. Βρίσκομαι στο γραφείο από τις 8:00 ως τις 16:00, συν τα παιχνίδια τα οποία παρακολουθώ ζωντανά στην τηλεόραση. Επίσης προπονούμαι πολύ.

Είναι μία δουλειά που με απασχολεί 7 ημέρες την εβδομάδα. Είναι μία δουλειά που πληρώνεται καλά. Πρέπει να πληρώνεται καλά. Διαφορετικά κανείς δεν θα καθόταν σε αυτή την καρέκλα. Εδώ πάντως ανακάλυψα μία εντελώς νέα χώρα, έναν νέο πολιτισμό. Το κλίμα, το φαγητό είναι φανταστικά. Αν και η αποστολή μου είναι σκληρή, το απολαμβάνω».

Μια μεγάλη αλήθεια. Ο Λίντμπεργκ κάνει διακοπές! Όμως, δεν μας λέει που αλλού θα μπορούσε να βρει τέτοια θεσάρα, με τέτοια ζωάρα και με μισθό 8.600 ευρώ το μήνα!

-«Έχουμε τρεις σημαντικές ευθύνες. Να τοποθετούμε τους σωστούς διαιτητές στα κατάλληλα παιχνίδια, να διεξάγουμε προπονήσεις και να αναλύουμε την απόδοση των διαιτητών. Δεν υπάρχουν Έλληνες που τους επιτρέπεται να αναμειγνύονται σε αυτό τώρα».

Εδώ, κατάφεραν το ανεπανάληπτο. Ο Περέιρα, ο Μαρίν και ο Λίντμπεργκ ήρθαν να αντικαταστήσουν τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη που είχαν διαλύσει τη διαιτησία, όμως τους κράτησαν για συνεργάτες τους; Γιατί αναφέρεται υποτιμητικά για τους Ελληνες της ΚΕΔ; Γιατί δεν τους έδιωξαν;

Διαβάστε επίσης