Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Και νέα έγγραφα-«φωτιά»!

Και νέα έγγραφα-«φωτιά»!
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 - 10:03

Την ώρα που ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη καλούνται να δώσουν εξηγήσεις, για την πολύκροτη υπόθεση της μεταξύ τους σχέσης, η οποία έχει συνταράξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, νέα στοιχεία-«φωτιά» έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Στοιχεία τα οποία προκαλούν, εύλογα, νέες απορίες και επιφέρουν νέα ερωτήματα, σχετικά με το τι συμβαίνει πραγματικά, ανάμεσα στις δύο ομάδες!

Τα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται ήδη στην ΕΕΑ, εμφανίζουν την εταιρεία RFA Promotion, θυγατρική της εταιρείας RFA, ιδιοκτησίας Ιωάννη Καλπαζίδη, ανιψιού του Ιβάν Σαββίδη, να έχει πληρώσει ένα ποσό της τάξεως των 1,7 εκ. ευρώ, για ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Η RFA, θυμίζουμε, είναι η εταιρεία, η οποία πλήρωσε τα 10 εκ. ευρώ, για να αγοραστούν οι εγκαταστάσεις της Ξάνθης.

Η εξέλιξη αυτή, της πληρωμής του εν λόγω ποσού, από την εταιρεία RFA Promotion, τη σεζόν 2014-15, είχε οδηγήσει την αρχή κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, να ερευνήσει, αφού με αυτή τη διαδικασία, ο ΠΑΟΚ δεν φορολογήθηκε, για το ποσό αυτό, με αποτέλεσμα το ελληνικό δημόσιο να ζημιωθεί.

Οι 7 ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που πληρώθηκαν από την θυγατρική του Καλπαζίδη ήταν οι Ρικάρντο Κόστα, Ραζβάν Ρατ, Ρόμπερτ Μακ, Γκολάσα, Μαντούρο, Φακούντο Περέιρα και Μάρτενς!

Το ζήτημα που προκύπτει είναι, φυσικά, σοβαρότατο και δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να περάσει στα ψιλά, αφού ενισχύει τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία, γύρω από την πολύκροτη υπόθεση, ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Διαβάστε επίσης