Ντουντούκα
Μένουμε σπίτι!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Για μένα ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης είναι ο Ιβάν Σαββίδης»

«Για μένα ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης είναι ο Ιβάν Σαββίδης»
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 - 13:35

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ και γνωστού ποινικολόγου, αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση πιθανής πολυιδιοκτησίας, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη, η οποία εξετάζεται από την ΕΕΑ και συνταράσσει, συνολικά, το ελληνικό ποδόσφαιρο! Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ ήταν παρών στη διαδικασία, μέχρι που η Ξάνθη ζήτησε την αποχώρησή του, αίτημα το οποίο η ΕΕΑ έκανε δεκτό.

«Εμείς καταθέσαμε το δικόγραφο μας και την επιχειρηματολογία μας. Αναπτύσσουμε πως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης είναι ο Ιβάν Σαββίδης», επεσήμανε αρχικά ο κ. Κούγιας.

«Μέχρι το βράδυ η απόφαση»

Παράλληλα, με ραδιοφωνικές του δηλώσεις στον Metropolis, λίγο μετά, επεσήμανε: «Η ΕΕΑ έλαβε κάποιες σημαντικές προδικαστικές αποφάσεις πάνω σε θέματα που τέθηκαν από τους δικηγόρους του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Σε ό,τι αφορά το αίτημά τους να μην παραστεί η ΑΕΛ, η ΕΕΑ ομόφωνα έκανε δεκτό το αίτημα με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει άμεσα έννομο συμφέρον.

Αποφάνθηκε, επίσης, πως ο Ολυμπιακός πρέπει να παραμείνει ως καταγγέλλων. Απέρριψε το κοινό αίτημα όλων των πλευρών για να απομαγνητοφωνηθούν τα πρακτικά, χωρίς να αιτιολογήσει τον λόγο.

Κάποιος ανώνυμος έστειλε σε φακέλους συγκλονιστικά στοιχεία που αφορούν τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Η ΕΕΑ αποφάσισε να δώσει αντίγραφα μόνο στις δύο ΠΑΕ, αφού, όπως ισχυρίστηκε βάσει του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν δικαιούνται να λάβουν γνώση των στοιχείων ο Ολυμπιακός και η ΑΕΛ. Η διαδικασία διακόπηκε ως τις 2 μ.μ. και στον χρόνο που μεσολαβεί η ΕΕΑ θα προσπαθήσει να τεκμηριώσει τη γνησιότητά τους. Αν είναι δηλαδή τα στοιχεία προκύπτουν από γνήσια έγγραφα.

Σήμερα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και νομίζω πως σήμερα θα βγει η απόφαση».

Διαβάστε επίσης

«Εμείς νικητές, στο τέλος!»

«Εμείς νικητές, στο τέλος!»

Την πίστη του για το 45ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού, εξέφρασε ο Γιώργος Μασούρας, μιλώντας στην ιστοσελίδα της Super League.

Εκτός τόπου και χρόνου ο κ. Μάρκου!

Εκτός τόπου και χρόνου ο κ. Μάρκου!

Με το ζόρι προσπαθούν να τιμωρήσουν τον Ολυμπιακό, για την… ανακαλυφθείσα «εντός περιβάλλοντα χώρου του σταδίου» ένταση, στο ματς με τον ΠΑΟ!