Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το 4-2-3-1… αλλιώς

Το 4-2-3-1… αλλιώς
Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020 - 10:45

Έχει ενδιαφέρον το σημερινό ματς του Ολυμπιακού, στη Λαμία. Βαθμολογικό σίγουρα. Πρεστίζ, επίσης. Αλλά και καθαρά αγωνιστικό. Η διάταξη, οι διαφορές, με το τι έχουμε συνηθίσει, έως τώρα, τα πρόσωπα. Ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζει, λοιπόν, ένα 4-2-3-1, το οποίο έχουμε δει αρκετές φορές. Η ειδοποιός διαφορά είναι μία, βέβαια…

Ο Μαρτίνς χρησιμοποιεί πάντα τον Βαλμπουενά στο «10». Ως «επιτελικό» μέσο. Πάντα, στην τριάδα, πίσω από τον επιθετικό, ο Γάλλος ήταν «ελεύθερος» και κινούνταν σε όλο το πλάτος του γηπέδου, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να «τραβάει» μαζί του και την άμυνα της αντίπαλης ομάδας. Ο Γάλλος, αν και σε όλη του την καριέρα έπαιζε στα άκρα, συνήθισε στον Ολυμπιακό να «κουμαντάρει» την ομάδα και να φτιάχνει το παιχνίδι, από τον άξονα.

Σήμερα αναμένεται να μετατοπιστεί στο πλάι. Κάτι το οποίο έχουμε δει από ελάχιστα, έως καθόλου, στον φετινό Ολυμπιακό. Ο Γάλλος έχει παίξει ελάχιστα και για μικρά διαστήματα, καθαρά στο πλάι. Μπορεί, βάσει της εξέλιξης της φάσης, να έβγαινε αρκετά συχνά στα άκρα, για να δημιουργήσει υπεραριθμία και να βοηθήσει έτσι την τακτική του Μαρτίνς, στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Αλλά η «βάση» του ήταν ο άξονας.

Θα έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, το πως θα δουλέψει το 4-2-3-1 με τον Μπενζιά στον άξονα, ως «10», αντί του Βαλμπουενά και μετατόπιση του Γάλλου στο πλάι. Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο και ενδιαφέρον, από το σημερινό ματς.

Διαβάστε επίσης

Match Day! (photos)

Match Day! (photos)

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, για το απογευματινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Λαμία.