Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χορτάστε πλάτη, δευτερότριτοι!

Χορτάστε πλάτη, δευτερότριτοι!
Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020 - 19:08

Όνειρο ο Θρύλος στη Λαμία! Πέρασε, με τρόπο εμφατικό, από την, μέχρι να πάει ο Θρύλος, απόρθητη έδρα της ομάδας του Μάντζιου και με το 4-0 κερνάει… πλάτη διαρκείας! Με το +4 κάθισαν να παρακολουθήσουν το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ οι «ερυθρόλευκοι», άνετοι και ωραίοι, έχοντας πάντα το «επάνω χέρι».

Τρομερός Ελ Αραμπί, έβαλε 3 γκολ! Απίστευτος Τσιμίκας, κάνει ό,τι θέλει στην αριστερή πλευρά. Πολύ καλός ο Μπενζιά, αλλά άτυχος γιατί χτύπησε λίγο μετά το 60’ και βγήκε. Βαλμπουενά… άλλη κλάση, τεράστια ποιότητα.

Με ΤΕΤΟΙΕΣ εμφανίσεις ο Ολυμπιακός, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να χάσει το 45ο! Φοβερή ποδοσφαιρική παράσταση, από την ομάδα, στο γήπεδο και από τον κόσμο (πάνω από 2.500) στην εξέδρα!

Η ενδεκάδα

Ο Πέδρο Μαρτίνς άρχισε το ματς με 4-2-3-1 και μία έκπληξη, σε σχέση με την ενδεκάδα που αναμενόταν. Ο Σα ήταν στο τέρμα. Ο Γκασπάρ άρχισε βασικός δεξιά στην άμυνα, αντί του Ομάρ, που ταλαιπωρείται από ίωση και κάθισε στον πάγκο. Οι Σεμέδο-Μπα και Τσιμίκας, συμπλήρωσαν την άμυνα. Οι Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, ενώ ο Μπενζιά ελεύθερος, μπροστά τους. Ο Μασούρας άρχισε αριστερά, ο Βαλμπουενά δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί.

Το ματς άρχισε υπό δυνατή βροχή, η οποία όσο περνούσε η ώρα, στο πρώτο κομμάτι του ματς, δυνάμωνε! Ο Μπενζιά άρχισε να τραβιέται περισσότερο προς το κέντρο και ο Βαλμπουενά να συγκλίνει, για να αφήνει και χώρο στον Γκασπάρ, να ανεβαίνει. Ο Μπουχαλάκης έπαιρνε την πρώτη πάσα, ανάμεσα στα δύο στόπερ.

Η πρώτη καλή ευκαιρία, από το κόρνερ του Βαλμπουενά και την κεφαλιά του Σεμέδο που κόντραρε, χάθηκε στο 5’! Από νωρίς ο Βαλμπουενά και ο Μασούρας κινούνταν εναλλάξ και άλλαζαν πτέρυγες. Ο Τσιμίκας ανέβαινε πολύ, από την πλευρά του… Ιδιαίτερα κινητικός ο ακραίος μπακ του Θρύλου. Ο Ολυμπιακός ανέλαβε, από νωρίς, τα ηνία του αγώνα και περιόρισε σε παθητικό ρόλο, τη Λαμία.

Ακόμη και όταν η μπάλα χανόταν, ο Ολυμπιακός την ανακτούσε άμεσα. Τρομερή ατομική ενέργεια, από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος στο 19’ έκανε υπέροχο κοντρόλ μέσα στην περιοχή, τρομερό γύρισμα και δυνατό σουτ, αναγκάζοντας τον Θεοδωρόπουλο να διώξει ενστικτωδώς την μπάλα! Φοβερή, σεντερφορίσια κίνηση, από τον Μαρονικό μπόμπερ του Ολυμπιακού! Ακόμη μία εξαιρετική ευκαιρία, από τον Ολυμπιακό, ο οποίος μάλιστα… έκρυψε την μπάλα, ήρθε από τον Μπουχαλάκη, στο 21’! Το πλασέ του Έλληνα άσου πέρασε λίγο άουτ! Η Λαμία απάντησε με ένα σου του Δημήτσου στο 30’, όμως ο Σα ήλεγχε τη φάση! Λίγο μετά, στο 33’, ο Μπα έχασε τεράστια ευκαιρία, από κόρνερ του Βαλμπουενά, αφού με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι της Λαμίας!

Το γκολ, το οποίο ο Ολυμπιακός έδειχνα να κυνηγάει, πιο έντονα, από τη Λαμία, ήρθε στο 40’! Ο Βαλμπουενά πήρε την μπάλα από αριστερά, την έφερε στο δεξί και σέντραρε, στην κίνηση του Ελ Αραμπί, ο οποίος πήρε ωραία κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Υπέροχο γκολ, ακόμη ένα για τον Ελ Αραμπί, στο πρωτάθλημα! Ο Θεοδωρόπουλος δεν μπόρεσε να αντιδράσει… Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και άξιζε το προβάδισμά του! Πήγαινε, πλέον, στο δεύτερο μέρος, να συνεχίσει να επιτίθεται και να το αυξήσει…

Ξανά Ελ Αραμπί! Κι άλλο γκολ!

Το δεύτερο μέρος άρχισε με απειλή του Ολυμπιακού! Μόλις στο 48’ ο Βαλμππουενά, με απευθείας πλασέ στην κίνηση, μετά από παράλληλη πάσα του Μπενζιά, είδε τον Θεοδωρόπουλο να τον νικά! Καλή στιγμή για τον Θρύλο, ο οποίος μπήκε χωρίς αλλαγή! Στο 50’ ο Μασούρας έφτασε, επίσης, κοντά στο 2-0, με σουτ το οποίο επιχείρησε, λίγο έξω από την περιοχή! Αστόχησε, όμως… Ο Ολυμπιακός είχε μπει δυνατά στην επανάληψη και ήθελε να τελειώσει το ματς. Έδειξε να τα καταφέρνει, ξανά με τον Ελ Αραμπί! Ο Μαροκινός δεν… σταματιέται, με τίποτα! Έφτασε τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα και με πολύ ωραίο σουτ, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βάντερσον και έκανε το 2-0, στο 51’! Το 2-0 αυτό είχε τον Ολυμπιακό, πλέον, ένα βήμα από τη νίκη στο ΔΑΚ Λαμίας, σπάζοντας το αήττητο της ομάδας της Φθιώτιδας, στην έδρα της.

Ο Μπενζιά απείλησε στο 59’, αλλά το γκολ του ήταν άστοχο. Ο Ολυμπιακός ήλεγχε το ματς και ο Μαρτίνς έδειχνε να ηρεμεί αρκετά, στον πάγκο του! Μία ηρεμία, την οποία ήρθαν να ταράξουν οι ενοχλήσεις του Σεμέδο, γύρω στο 60’, αλλά και του Μπενζιά, ο οποίο έπεσε στο έδαφος, στο 63’ και ο Λοβέρα ετοιμάστηκε να τον αντικαταστήσει. Ο Αργεντινός μπήκε στο 64’. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του, να ελέγχει τον ρυθμό και να πλησιάζει στο γκολ, κάθε φορά που ανέβαζε ταχύτητα! Ο διαστημικός Τσιμίκας ανατράπηκε, από τον Πλιάτσικα, στο 70’ και ο διαιτητής Τσαγκαράκης έδειξε το σημείο του πέναλτι, αφού το μαρκάρισμα ήταν εντός περιοχής. Ο διαιτητής ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 3-0, «σφραγίζοντας», επί της ουσίας, τη νίκη του Ολυμπιακού, αφού η Λαμία έμεινε και με 10, λόγω 2ης κίτρινης στον Πλιάτσικα, στο μαρκάρισμα του Τσιμίκα! Το ματς είχε πλέον «καθαρίσει» για τον Θρύλο, ο οποίος άνετος θα παρακολουθούσε τη «μάχη» ΠΑΟΚ-ΑΕΚ…

Ο Ελ Αραμπί έφτασε και στο χατ τρικ του, με υπέροχο τρόπο, καθαρού σέντερ φορ, που ξέρει τι πρέπει να κάνει μέσα στην περιοχή. Ο Μαροκινός πήρε το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Θεοδωρόπουλου, στο πλασέ εν κινήσει το Μασούρα και σούταρε, μέσα από την περιοχή, για να κάνει στο 81’ το 4-0! Ο Λάζαρος πέρασε λίγο μετά, στο ματς, αντί του Ελ Αραμπί! Λίγο νωρίτερα, στο 77’ είχε βγει και ο Βαλμπουενά, για να μπει ο Γκερέρο. Η Λαμία απείλησε πλέον μετά το 4-0, με το δοκάρι του Ρόμανιτς, λίγο πριν τελειώσει το ματς…

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν άφησε στη Λαμία… κανέναν περιθώριο αμφισβήτησης, της κυριαρχίας του στο ματς. Τρομερή ανωτερότητα, παρά τις απουσίες, για τον Ολυμπιακό, που εφόσον συνεχίσει με αυτό τον τρόπο, δεν χάνει τον τίτλο!

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Βύντρα, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Δημούτσος, Ρόμανιτς, Μπαχανάκ (87’ Βλαχομήτρος), Τιρόνε (77’ Μπουλούλης), Βασιλόγιαννης (72’ Σάλιακας), Καραμάνος.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Γκασπάρ, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μπενζιά (64’ Λοβέρα), Μασούρας, Βαλμπουενά (76’ Γκερέρο), Ελ Αραμπί (85’ Χριστοδουλόπουλος).

Διαβάστε επίσης