Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αδιόρθωτοι: Τρομερές προκλήσεις με Φωτιά, Ευαγγέλου και Παπαπέτρου!

Αδιόρθωτοι: Τρομερές προκλήσεις με Φωτιά, Ευαγγέλου και Παπαπέτρου!
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 - 13:36
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Περέιρα «τελειώνει» και προκαλεί όσο δεν παίρνει. Οι ορισμοί της 19ης αγωνιστικής είναι η απόδειξη ότι έπρεπε να ...τελειώσει από χθες και μαζί να τελειώσουν να τελειώσουν και όσοι τον ανέχονται (Μαρίν, Λίντμπεργκ, Τριτσώνης, Κουκουλάκης), οι οποίοι είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση στη διαιτησία και για τις προκλήσεις. Δηλαδή, επιβάλλεται να φύγει όλη η κομπανία της ΚΕΔ, καθώς όσα γίνονται είναι πέρα από κάθε λογική.

Οι ορισμοί της 19ης αγωνιστικής της Superleague δεν έχουν ένα σκάνδαλο αλλά τρία. Είναι ο Φωτιάς (Πέλλας) που θα σφυρίξει Ξάνθη-ΠΑΟ και ο Ευαγγέλου (Αθηνών) που θα διαιτητεύσει Ατρόμητος-Βόλος. Δηλαδή, για την αλλοίωση αποτελέσματος στο ματς Βόλος-Ολυμπιακός 0-0 τιμωρήθηκαν μόνο με δυο αγωνιστικές! Σα να μην έφτανε αυτό ο Παπαπέτρου (Αθηνών) μπήκε VAR στο ματς ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης, αν και η σύζυγός του εμφανίζεται σε εκπομπή του OPEN.

Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τίποτα, δεν υπολογίζουν τίποτα. Το χειρότερο είναι ότι προκαλούν.

Γελοιοποίησαν και τον Χούμπελ

Ο Φωτιάς ήταν διαιτητής στο ματς Βόλος-Ολυμπιακός 0-0 και ο Ευαγγέλου ήταν στο VAR του ίδιου αγώνα της 16ης αγωνιστικής. Σε αυτό το ματς (22/12/19) κακώς δεν μέτρησε γκολ του Σουντανί ενώ, επίσης, στο πρώτο ημίχρονο, δεν δόθηκε πέναλτι στον Ελ Αραμπί. Με το να επανέλθουν στους ορισμούς, η ΚΕΔ του Περέιρα γελοιοποίησε μέχρι και τον τοποτηρητή των FIFA, UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ.

«Αυτού του είδους η διαιτητική απόδοση δεν μπορεί να είναι αποδεκτή σε κανένα κορυφαίο πρωτάθλημα», τόνισε ο Αυστριακός στην ανακοίνωσή του και σημειώστε με κεφαλαία γράμματα ότι μιλάει για μη αποδεκτή απόδοση, άρα τα λάθη τους θεωρήθηκαν ξεκάθαρα και εξόφθαλμα . Παράλληλα, αν προσθέσουμε και τη δήλωση «είμαι υπέρ οποιασδήποτε παραδειγματικής τιμωρίας αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας», σημαίνει ότι οι Ευαγγέλου, Φωτιάς και Φίλος έπρεπε να τεθούν εκτός πινάκων.

Εξευτέλισαν και εαυτούς

Είναι δυνατόν να υπάρχει παραδειγματική τιμωρία μόνο δυο αγωνιστικών; Ούτε έναν μήνα δεν έμειναν εκτός, συμπεριλαμβανομένης και της διακοπής του πρωταθλήματος. Γελοιοποιήθηκε και η ίδια η ΚΕΔ, η οποία είχε βγάλει ανακοίνωση, τονίζοντας: «Δυστυχώς, η απόδοση των διαιτητών στον αγωνιστικό χώρο και την εφαρμογή του συστήματος V.A.R., σε συγκεκριμένους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής, ήταν αναμφίβολα κατώτερη κάθε προσδοκίας. Κατά συνέπεια, η Κ.Ε.Δ. αποφάσισε ότι όλοι οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές, σε αγωνιστικό χώρο και V.A.R., των αγώνων αυτών, θα αποκλειστούν από κάθε μελλοντικό ορισμό και μέχρι οι αναλυτικές αναφορές και αξιολογήσεις των παρατηρητών διαιτησίας να κατατεθούν και να αξιολογηθούν από την Κ.Ε.Δ». Γιατί να επιστρέψουν μόνο οι Ευαγγέλου, Φωτιάς, όχι και ο βοηθός Φίλος (Βοιωτίας); Μήπως, η επιστροφή του δεν θα προκαλούσε; Τολμούν να δώσουν τους διαλόγους του VAR;

Γίνεται επίτηδες (;)...

Άλλη ερμηνεία για τον ορισμό του Παπαπέτρου (Αθηνών) ως VAR του αγώνα ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης από το ότι γίνεται επίτηδες δεν μπορεί να δοθεί. Αν υπάρχει άλλη, ευχαρίστως να μας την πουν.

Είναι αδιανόητο ο Ολυμπιακός να καταγγέλλει ότι η σύζυγος του Παπαπέτρου (Αθηνών) εμφανίζεται στο κανάλι του Σαββίδη και ο διεθνής ρέφερι να μπαίνει ξανά σε ματς της ομάδας της Θεσσαλονίκης, χωρίς να έχουν βγάλει ανακοίνωση στην καταγγελία του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάνει αναφορά σε «απαξιωμένο και στημένο πρωτάθλημα» και μια από τις αφορμές ήταν: «Έχει ενημερώσει ο κ. Παπαπέτρου την ορισμένη από τις FIFA/UEFA ΚΕΔ ότι η σύζυγός του εργάζεται στο open tv του Ιβάν Σαββίδη;». Πιο συγκεκριμένα η σύζυγος του Παπαπέτρου εμφανίζεται στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια...

Φυσικά, δεν φταίει ο Παπαπέτρου (όπως και οι υπόλοιποι διαιτητές). Απλά, αυτοί που ορίζουν είναι ανίκανοι και είναι πρόκληση να παραμένουν στην ΚΕΔ.

Δεν υπήρχε άλλο ματς να βάλουν τον Παπαπέτρου;

Διαβάστε επίσης

Ένας μόνιμος κατήφορος…

Ένας μόνιμος κατήφορος…

Διαιτητές που έπρεπε να έχουν πάει σπίτι τους, ταλαιπωρούν το ποδόσφαιρο… Η ΕΠΟ ελέγχεται οικονομικά, σε βάθος τριετίας… Πόσο πιο κάτω να πάει, πια;