Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βαλμπουενά, ο «μαέστρος» με τα... 200 γκολ!

Βαλμπουενά, ο «μαέστρος» με τα... 200 γκολ!
Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 - 16:01

Πράγματα και... θαύματα κάνει, με την φανέλα του Ολυμπιακού, ο Ματιέ Βαλμπουενά! Στα 35 του χρόνια και παρά τους τραυματισμούς που του έβαλαν «εμπόδια» τη φετινή σεζόν, ο Γάλλος σούπερ σταρ αποτελεί έναν από τους πολυτιμότερους παίκτες των «ερυθρολεύκων», σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Ο πολύπειρος άσος, σε 1269 αγωνιστικά λεπτά με τον Θρύλο, έχει βάλει... φαρδιά πλατιά την «υπογραφή» του.
Σε 20 συμμετοχές, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι ολιγόλεπτες, ως αλλαγή, έχει σκοράρει επτά τέρματα και έχει «φτιάξει» και 11 ακόμα για τους συμπαίκτες του. Συμμετοχή, δηλαδή, σε 18 γκολ του Θρύλου!

Ο Βαλμπουενά, μάλιστα, έχει ήδη... προσπεράσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα περσινά του επιτεύγματα, με την Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία και, μάλιστα, με 11 συμμετοχές λιγότερες! Και αυτό, διότι σε 31 ματς με την τουρκική ομάδα, έκανε... ταμείο με τέσσερα τέρματα και οκτώ ασίστ.

Ο σύλλογος του Πειραιά έχει την τύχη να έχει έναν πραγματικό ηγέτη. Έναν «μαέστρο» στην «ορχήστρα» του. Έναν παίκτη, που έγραψε ιστορία και στις πέντε ομάδες που αγωνίστηκε!

Στο πρόσφατο (12/1) ματς με την Λαμία, μάλιστα, ο Βαλμπουενά, με το ένα γκολ και τη μία ασίστ του, κατάφερε κάτι πολύ σπουδαίο. Κάτι που αποδεικνύει ξανά, την τεράστια κλάση του! Συγκεκριμένα, «έπιασε» το εντυπωσιακό νούμερο, με συμμετοχή σε 200 τέρματα, σε συλλογικό επίπεδο, στην καριέρα του! Μετράει, πλέον, 75 γκολ και 125 ασίστ, σε 538 συμμετοχές συλλογικά!

Είναι δεδομένο, πως αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, ο Βαλμπουενά έχει πολλά ακόμα προσωπικά ρεκόρ να... σπάσει!

Διαβάστε επίσης

Ο Μασούρας έχει τον... τρόπο!

Ο Μασούρας έχει τον... τρόπο!

Μόνο ευχάριστες αναμνήσεις έχει ο εξτρέμ του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον Άρη. Μόνο νίκες, αλλά και δύο γκολ η... παράδοση του!