Ντουντούκα
Και τώρα το μυαλό μόνο στην Τούμπα...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Κατέρρευσε η προπαγάνδα τους...

Κατέρρευσε η προπαγάνδα τους...
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 - 15:29

Το ηχηρό χαστούκι στην προπαγάνδα, που έγινε σκόνη και θρύψαλα ήρθε από τον Διευθυντή του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, Γιώργο Δημητρίου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι άλλο η έρευνα της ΕΕΑ και άλλο η έρευνα της ΕΠΟ. Έτσι τα «παπαγαλάκια» εκτέθηκαν για πολλοστή φορά.

Η προπαγάνδα των ΜΜΕ που υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ είχε στόχο να τη γλιτώσει η Ξάνθη, σχετικά με την υπόθεση της μεταβίβασης των μετοχών της από την εταιρία Βιαμάρ ΑΕ στην INSPORTS IKE που αν η ΕΕΑ διαπιστώσει ότι δεν τήρησε τις νόμιμες διαδικασίες η ποινή είναι υποβιβασμός. Όμως, τα «παπαγαλάκια» ονειρεύονταν ότι λόγω της παρέμβασης της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ, που ανακάλεσε μεν την άδεια της θρακιώτικης ΠΑΕ, όμως εισηγείται μόνο πρόστιμο και όχι ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών και απαγόρευση μεταγραφών, δεν πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και να επιβληθούν ποινές ανάλογα με το πόρισμα της ΕΕΑ. Όλα αυτά, λοιπόν, ήταν μια φούσκα που έσκασε...

Αναλυτικά η απάντηση του Διευθυντή του Τμήματος Αδειοδότησης της ΕΠΟ, Γιώργου Δημητρίου, ο οποίος τους εξέθεσε, στο ερώτημα αν η παρέμβαση του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ σχετίζεται με την διαδικασία στην ΕΕΑ: «Δεν έχει να κάνει με την έρευνα της ΕΕΑ. Εισηγούμαστε την ποινή για ανακριβή στοιχεία, το ψευδή στοιχεία είναι πιο βαρύ. Η διαδικασία αφορά την υποβολή ανακριβών στοιχείων και τίποτε άλλο. Η διαδικασία στην ΕΕΑ αφορά διαφορετικής φύσεως θέματα, απ' όσων γνωρίζω. Δεν υπάρχει στο κανονιστικό πλαίσιο της αδειοδότησης σχετικό πλαίσιο για την πολυιδιοκτησία, δεν έχει αποτρεπτικές διατάξεις».

Ακόμη, ο Δημητρίου δήλωσε: «Εκδικάστηκε χτες η υπόθεση και έκανα την εισήγησή μου για ανάκληση της άδειας. Έχω διαβάσει τερατώδη πράγματα. Η εισήγηση έγινε για θέμα υποβολής ψευδών ή ανακριβών στοιχείων. Καμία σχέση δεν έχει με εταιρείες, μετοχολόγια κλπ, που δεν αφορούν τη Διεύθυνση αδειοδότησης. Είναι απόρρητα τα στοιχεία».

Επίσης, ο Διευθυντής του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, έδωσε κι άλλες διευκρινήσεις για την υπόθεση: «Εισηγήθηκα την ανάκληση της άδειας βάσει του κανονιστικού πλαισίου. Η προβλεπόμενη ποινή είναι πρόστιμο. Κι αν θέλετε να σας πω την άποψή μου, προφανώς και διαφωνώ, διότι είναι σαν να επιβραβεύει κάποιος την παρατυπία. Μπορούν δηλαδή οι ομάδες να εφεξής να φέρνουν σωρηδόν ψευδή στοιχεία και να μην έχουνε τις προβλεπόμενες ποινές, δηλαδή το μείον έξι ή οποιαδήποτε άλλη και ετεροχρονισμένα να τους επιβάλλεται πρόστιμο. Σαφώς και είναι... ελαφριά ποινή. Παλιότερα, υπήρχε η ίδια ποινή με την αρχική. Είτε υποβιβασμός ή μείον έξι».

Διαβάστε επίσης

Καμαρά: «Είμαι 100% εδώ»

Καμαρά: «Είμαι 100% εδώ»

Ο μέσος του Ολυμπιακού μίλησε για το ματς με τον ΟΦΗ, αλλά και τα μεταγραφικά σενάρια, γύρω από το όνομά του.