Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έσπασε το «μπλόκο» στο Ηράκλειο!

Έσπασε το «μπλόκο» στο Ηράκλειο!
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 - 19:19

Έγινε η… δουλειά. Με δύο τρόπους. Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, με το γκολ του Καμαρά, στο πρώτο μέρος και δη στις καθυστερήσεις. Παρόλα αυτά, το σημαντικό αυτό διπλό αμαυρώθηκε, από την αποβολή, μετά το τέλος του ματς, του Σεμέδο! Ο Πορτογάλος τεχνικός, με δεύτερη κίτρινη-κόκκινη, αποβλήθηκε, αφού είχε λήξει το ματς, για μια μικροένταση και… χάνει το ματς με την ΑΕΚ. Το… σημάδεμα του Μανούχου, ο οποίος έβγαζε… αστείες κίτρινες κάρτες, στους αμυντικούς του Ολυμπιακού, έπιασε τόπο, με το VAR του Σκουλά, στο τέλος να… βρίσκει τον τρόπο να στερήσει από τον Ολυμπιακό έναν πολύτιμο παίκτη, στο ΟΑΚΑ!

Η ενδεκάδα

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-3-3 και την ίδια ενδεκάδα, με την οποία νίκησε, μόλις πριν από λίγες ημέρες, τον Άρη, στο Καραϊσκάκη. Σα, Σεμέδο, Μπα, Ομάρ, Τσιμίκα, Καμαρά, Μπουχαλάκη, Γκιλιέρμε, Βαλμπουενά, Μασούρα και Ελ Αραμπί επέλεξε ο Μαρτίνς.

Το πρώτο κομμάτι του αγώνα ήταν αρκετά ισορροπημένο. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να παίξει αρκετά από τα άκρα, με Ομάρ και Τσιμίκα να ανεβαίνουν. Ο Μπουχαλάκης άρχισε να παίρνει τις πρώτες μπάλες, από τον Σα και την άμυνα, ενώ στη συνέχεια τον ρόλο αυτό ανέλαβε και ο Γκιλιέρμε.

Ο ΟΦΗ δεν κλείστηκε πάρα πολύ, αλλά δεν έπαιζε και με την άμυνα… στη σέντρα. Προσανατολισμός της ομάδας του Σίμου ήταν να παίξει αμυντικά και ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να αναζητήσει τον τρόπο για να σπάσει την άμυνα των Κρητικών.

Με αρκετό παιχνίδι από τα πλάγια και λιγότερο από τον άξονα, ο Θρύλος προσπάθησε να βρει ρήγματα στην άμυνα του ΟΦΗ και το κατάφερε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου! Στις καθυστερήσεις συγκεκριμένα! Ο Ελ Αραμπί έκανε τρομερή δουλειά, σε όλο το πρώτο ημίχρονο και αν και δεν βρήκε γκολ, σφράγισε αυτή του την εξαιρετική εμφάνιση, με ασίστ.

Σκόρερ του 1-0 ο Καμαρά, στο 45’+1’ και ο Ολυμπιακός, σε ένα αρκετά ισορροπηγμένο πρώτο μέρος, κατάφερε να βρει την υπεροχή και το γκολ που αναζητούσε.

Η επανάληψη

Το «τρικ» του Μαρτίνς, να φέρει πιο μπροστά τον Καμαρά, στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους, απέφερε καρπούς. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Αφρικανός επανήλθε στην θέση του.

Ο Μαρτίνς διατήρησε τη διάταξη του 4-3-3 και ο Ολυμπιακός έπαιζε πιο μαζεμένα, στην αρχή του δευτέρου μέρους. Ο Μαρτίνς έριξε στο ματς Λοβέρα και Σουντανί, στην πορεία του δευτέρου μέρους, προκειμένου να πιέσει περισσότερο τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί είχαν ανεβάσει τον ρυθμό τους στην επανάληψη και πίεζαν, αλλά ο Ολυμπιακός κρατούσε το υπέρ του προβάδισμα. Απείλησε με Μπα, Βαλμπουενά, ενώ και ο Λοβέρα έδειχνε ιδιαίτερα κεφάτος.

Δεν είχε απειληθεί ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν είχε απειλήσει κιόλας. Ο Ελ Αραμπί είχε κάνει εξαιρετικό ματς και ήταν μεγάλα κέφια. Είχε φτιάξει το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού και εν γένει έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του ΟΦΗ. Συνολικά ο Θρύλος έπαιξε περισσότερο για να κρατήσει το αποτέλεσμα στο δεύτερο μέρος. Το κράτησε εύκολα.

Η εικόνα του ματς χάλασε στο τέλος, για τον Ολυμπιακό, με τον Σεμέδο να αντικρίζει, αφού τελείωσε το ματς, δεύτερη κίτρινη-κόκκινη, για μία μικροένταση. Γεγονός που σημαίνει ότι ο Πορτογάλος στόπερ δεν παίζει στο ΟΑΚΑ…

Όπως και να’χει, το τρίποντο ήρθε και ο Θρύλος συνεχίζει προς το 45ο…

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Μεγιάδο, Νέιρα, Στάικος (74’ Περέιρα), Βαζ (86’ Νοικοκυράκης), Σεμέντο, Φιγκεϊρέδο.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελμπντελαουί, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (76’ Σουντανί), Μασούρας (69’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί.

Διαβάστε επίσης

Αίσχη Μανούχου, Σκουλά στην Κρήτη!

Αίσχη Μανούχου, Σκουλά στην Κρήτη!

Με το... παραμικρό έβγαιναν οι κάρτες στους παίκτες του Ολυμπιακού, με την ίδια ευκολία... δεν έβγαιναν σε αυτούς του ΟΦΗ. 10 φάουλ οι Κρητικοί, 30 οι Πειραιώτες!