Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η UEFA μπαίνει μπροστά για να... σβήσει η «εξυγίανση»

Η UEFA μπαίνει μπροστά για να... σβήσει η «εξυγίανση»
Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 - 22:23
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Θα πρέπει να ξεκινήσει από εμάς η υλοποίηση κάποιων πραγμάτων», ανέφερε ο διευθυντής των ομοσπονδιών της UEFA και τοποτηρητής του ελληνικού ποδοσφαίρου, Ζόραν Λάκοβιτς στη σύσκεψη που έγινε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, στην αποκαλούμενη steering committee, σύσκεψη που έλαβε χώρα την Πέμπτη (23/01). Παράλληλα ο Σέρβος παραδέχθηκε ότι «και πρωτύτερα στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα πως δεν υλοποιούμε, δεν εφαρμόζουμε πράγματα, οπότε κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκινήσει και από εμάς (σ.σ. την UEFA) η υλοποίηση των πραγμάτων όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται».

Έρχονται μέτρα, περιμένουμε να δούμε τι θα δούμε. Οι ξένοι αξιωματούχοι ξέρουν ότι με αυτή την ΕΠΟ και με αυτή την ΚΕΔ δεν υπάρχει σωτηρία. Πρέπει να τους διώξουν.

Δεν είναι λύση να ενταθεί η επιτροπεία προς την ΕΠΟ ούτε να αναλάβουν να βρουν περισσότερους ξένους διαιτητές καθώς με ΚΕΔ που κοστίζει 700.000 ευρώ έρχονται οι χειρότεροι και αλλοιώνουν, όπως και οι Ελληνες, τη βαθμολογία. Εκτός, αν ο Περέιρα και η κομπανία του τους υποβάλλουν σε εξετάσεις... εξυγίανσης. Επίσης, ερώτημα προκαλεί γιατί δεν βάζουν ξένους και στο VAR, όπου βάζοντας Ελληνες είναι σα να σφυρίζουν και Ελληνες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και στο παρελθόν ο Λάκοβιτς έχει πει μεγάλα λόγια, τα οποία αποδείχθηκαν μια φούσκα. Το ότι παραδέχθηκε στον Κούγια ότι «κάναμε λάθος» αλλά και στο Υφυπουργείο ότι «δεν είμασταν αποτελεσματικοί» μπορεί να λέει πολλά, μπορεί και τίποτα.

Διαβάστε επίσης